Pelletkachel kopen Oosterend

Vergelijk installateurs pelletketels Oosterend

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Oosterend kopen faciliteert de mogelijkheid om uw woning op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. Je stookt geen gas, maar unieke korrels van hout. Het gaat om machinaal geperste korrels van zaagsel. Tegenwoordig kun je kiezen uit meerdere modellen en installaties, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Door middel van onze tool ontdek jij omvangrijke aanbevelingen die van pas komen bij het vergelijken van de mogelijkheden. Feitelijk zijn er 3 soorten kachels:

  kachel installateur 8897

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en zorgt ook voor warm tapwater. Installateurs hebben het vaak over pelletketel.
Welke kachel past bij jouw woning? Dat berekent men a.d.h.v. verscheidene factoren. Belangrijk zijn: jouw type woning, het doel van de kachel, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieFriesland
GemeenteTerschelling
Postcode8897
Netnummer0562 (+31562)
Gasverbruik M31600 M3
Stroomverbruik kWh2810 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update mei 2023)

Bent u op zoek naar een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Oosterend misschien we dé oplossing. Denk dan bijvoorbeeld aan de FSPP 9,5 KW van het merk RUNAXOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een duurzame en groene keuze voor sfeer en warmte in de huiskamer. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, stukken schoner dan de open haard, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €550
 • Genieten van sfeer en warmte voor schappelijke kosten
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • Automatische pellet invoer waardoor lang gestookt kan worden
 • Schonere lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. 2 vliegen in 1 klap, de kachel verwarmt het water in de CV-leidingen. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddeld huis in de gemeente Terschellingverbruikt 2810 kWh stroom plus 2810 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energierekening van €168,00 in mei 2023. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Oosterend vergelijken (mei 2023).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, gemaakt van zaagsel en snippers. Het elektrische ontstekingsmechanisme zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Lucht uit de kamer of van buiten bezorgt de nodige zuurstof. Wat volgt is opstijgende warmte die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De standaard pelletkachel maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. Dit wordt gerealiseerd door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige kachels worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie voor de HR ketel. Een dergelijk systeem verbruikt biomassa, in plaats van aardgas. Hiervoor gebruikt men natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van de centrale verwarmingsinstallatie.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel wissel sterk. Het is afhankelijk van variabelen als verbruik, de prijzen en het type ketel. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 5 en 9 jaar. Daarna begint het besparen pas echt en blijven alleen nog de variabele pelletkosten en onderhoud + afschrijvingen.

In de showroom een kachel kopen?

Legio Hollanders oriënteren zich op een efficiënte inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Oosterend waar consultants u de verschillende mogelijkheden laten zien. U kunt daar vaak een bestelling doornemen of showroommodellen met korting kopen. De marktprijzen (mei 2023) lopen zeer uiteen. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is om deze reden wel zo verstandig.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. Experts vragen zich af of dit groen en duurzaam is. De maandelijkse kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door soort kachel en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Oosterend

Een nieuwe full-service mogelijkheid is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op houtblokken of ander organisch materiaal. Het systeem is toepasbaar voor het centrale verwarmingssysteem en tapwater voor douche en keuken. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Dit segment is een duurzame en kostenbesparende optie: lagere vieze CO-2 uitstoot, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Bezuinigen, snippers, blokken of pellets van hout zijn goedkoper dan gas
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Royale subsidies, tot wel €1200 per ketel.

pelletkachel installateurs in oosterend


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  Dat maakt dat we weten naar wie de informatie en mogelijke offerte verzonden zal worden. De meeste adviseurs zijn actief in een bepaalde regio.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  In de volgende stap ziet u wat vragen over jouw woonobject. U kunt denken aan het type huis, welke isolatie er is aangebracht, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en gezinsgrootte. Vul alles zo goed mogelijk in, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Geleid door je data kan de installateur een schatting maken van hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Specificeer uw wensen

  Een kachel als designstuk, of een oplossing dat er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook aspecten als uitstraling en de maatvoering hebben invloed.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van enkele bedrijven en kies voor een goede installateur in Oosterend. Let op recensies en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel thuis plaatsen. Bekijk goed of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Koop ook altijd een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. Na plaatsing moet het systeem getest worden. Is iets niet in orde? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Oosterend


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Oosterend?

Er zijn op dit moment veel verschillende subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). Je kan kiezen uit honderden pelletkachel & pelletketel modellen die zijn goedgekeurd door de overheid. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het vermogen in KW van het modellen. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel natuurlijk erg serieus. Het totaalbedrag dat je terug kunt krijgen wisselt tussen €450 en €1200. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • ROUND12K-W (AMG S.p.A.), vermogen 9,1 [KW], €500 subsidie.
 • MARIA SOFIA AIR (Sergio Leoni), vermogen 8,1 [KW], €500 subsidie.
 • Varizé / Alfa S (Ravelli), vermogen 6,5 [KW], €500 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor de Nederlander die de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Oosterend. Wat kan ik allemaal doen om mijn woning energieneutraal te maken? Hierna geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 1794, 8897.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Huizen gebouwd voor 2010 kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem benut de warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een duurzaam systeem dat energie van de zon opvangt en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!