Pelletkachel kopen Kaard

Vergelijk installateurs pelletketels Kaard

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Kaard kopen stelt je in de gelegenheid om het huis op een energiezuinige manier te stoken. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk pellets. Eigenlijk zijn dit machinaal geperste korrels van zaagsel. Er is keuze uit velerlei soorten kachels, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. Dankzij onze vergelijker check jij handige details die van dienst kunnen zijn bij het vergelijkingsproces van deze modellen. In de praktijk hebben we het over 3 type modellen:

  kachel installateur 8883

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. Installateurs hebben het vaak over pelletketel.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dat ligt aan meerdere facetten. Bijvoorbeeld: type woning, hoe je de kachel gaat gebruiken, en wat je bestedingsruimte is. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieFriesland
GemeenteTerschelling
Postcode8883
Netnummer0562 (+31562)
Gasverbruik M31600 M3
Stroomverbruik kWh2810 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update juni 2024)

Behoefte aan eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Kaard een uitstekende optie. Neem bijvoorbeeld de Deca 10 van het merk TSPOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een verantwoorde manier om het aangenaam warm te maken in de woonkamer. Het vergt weinig onderhoud, vele malen goedkoper dan gas, en de subsidies lopen op tot wel €1300
 • Design en warme sfeer met een laag kostenplaatje
 • Kiezen voor een milieuvriendelijke oplossing
 • Eenvoudig te programmeren
 • ingebouwde pelletvoorraad
 • Door optimale verbranding Co² neutraal en zeer schoon
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. De kachel in de woonkamer geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddeld huis in de gemeente Terschellinggebruikt 2810 kWh stroom en 2810 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energienota van €168,00 in juni 2024. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Kaard vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, afkomstig van resthout. De elektrische ontsteker maakt de verbranding van pellets mogelijk. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht zorgt voor zuurstof voor de vlam. Op deze manier ontstaat er warmte die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is een pelletkachel-CV?

De reguliere pelletkachel monteert met in de woonkamer. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. Dat wordt gefaciliteerd door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige installaties worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers i.v.m een gasketel. Zo’n systeem werkt op basis van biomassa, en geen aardgas. Doorgaans zijn dit natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De gewonnen warmte wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van uw centrale verwarmingsinstallatie.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De huidige pelletkachel terugverdientijd wissel sterk. Veel aspecten hebben invloed; de warmtevraag, prijzen en het type ketel. In de praktijk ligt de terugverdientijd tussen de 3 en 8 jaar. Hierna begint het besparen pas echt en heeft u alleen nog de kosten van de pellets en onderhoud + afschrijvingen.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Flink wat huizenbezitters neigen naar een krachtige inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Kaard waar medewerkers u alles over de producten kunnen vertellen. Zo kan u de kachels zien, en bovendien een bestelling doornemen of aanbiedingen van showmodellen kopen. De actuele prijzen van juni 2024 lopen zeer uiteen. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is daarom wel zo verstandig.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn zijn kleine, lichte staafjes afkomstig uit geperst houtafval van zagerijen. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. Het moet nog onderzocht worden of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door soort kachel en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Kaard

Een nieuwe full-service mogelijkheid is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Deze installatie is geschikt voor een CV toepassing en warm water om te douchen en wassen. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. Het betreft een duurzame en prijs-interessante mogelijkheid: minder CO-2 uitstoot, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Goedkoop, houtblokken of ander organisch materiaal zijn relatief goedkoop
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • Je woning van het gas af
 • Interessant subsidie tot €1250 per model.

pelletkachel installateurs in kaard

Geschikte installaties:


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar welk adres details en mogelijke offerte verstuurd zal worden. Veel adviseurs zijn actief in een eigen regio.

 2. Specificeer type woning

  Vervolgens stellen we belangrijke vragen over je woonobject. Voorbeelden zijn het soort woning, de isolatiewaarden, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en aantal huisgenoten. Het correct invullen van de info is belangrijk, dan is de offerte een stuk waardevoller. Na aanleiding van de ingevulde data kan de installateur ook iets zeggen over het benodigde vermogen.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Een kachel die in het oog springt, of meer een oplossing die de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook variabelen als het design en de grootte hebben invloed.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van lokale en regionale experts en maak een keuze voor een professionele installateur in Kaard. Kijk naar ervaringen van anderen en certificaten (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel thuis installeren. Controleer of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Zorg ook voor een groot buffervat voor voldoende warm water. Neem de gehele installatie goed door. Zijn er problemen? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Kaard


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Kaard?

Momenteel bestaan er allerlei tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Er is keuze uit meer dan 1.900 pelletketel / pelletkachel modellen waarbij een subsidie mogelijk is. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het vermogen (KW) van de installatie. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel logischerwijs erg aantrekkelijk. Het exacte bedrag dat hiervoor gereserveerd is varieert tussen €950 en €1300. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • EUAS.L-W (AMG S.p.A.), vermogen 9,1 [KW], €500 subsidie.
 • HP24 OTTO (Schenger), vermogen 6 [KW], €500 subsidie.
 • Rossi 70 (Ravelli), vermogen 6,4 [KW], €500 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er zijn meerdere opties voor de woningeigenaar die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Kaard. Welke maatregelen moet ik treffen met het oog op energieneutraal leven? Hieronder kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 8883.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Bestaande bouw (van 2005 en ouder) kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. De pomp haalt energie uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een innovatieve product dat in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!