Pelletkachel kopen Hoorn

Vergelijk installateurs pelletketels Hoorn

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Hoorn kopen stelt je in de gelegenheid om uw huis op een energiezuinige manier te stoken. Als vervanger voor aardgas stook je houtpellets. Dit omschrijven we als geperste houtkorrels. Er is keuze uit verschillende installaties, met unieke specificaties en voordelen. Middels onze website lees je toepasbare gegevens die ondersteuning bieden bij het vergelijkingsproces van deze modellen. Feitelijk zijn er 3 soorten modellen:

  kachel installateur 8896

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en voorziet in de tapwater behoefte. Vaak noemen we dit een pelletketel.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dat hangt af van velerlei facetten. Belangrijk zijn: type huis, de wensen, en het budget. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieFriesland
GemeenteTerschelling
Postcode8896
Netnummer0562 (+31562)
Gasverbruik M31600 M3
Stroomverbruik kWh2810 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update juli 2022)

Interesse in een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Hoorn zeker een goede optie. Denk dan bijvoorbeeld aan de PELLQUADRO van het merk ITCOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een “groene” en bewuste mogelijkheid om zowel warmte als sfeer in de huiskamer te halen. Eenvoudig te installeren, schoner dan de houtkachel, en u heeft recht op subsidies tot wel €1000
 • Design en warme sfeer, en nog betaalbaar ook
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Vaak geleverd met afstandsbediening
 • Volautomatisch en gemakkelijk bedienen
 • Altijd een optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. De (ingebouwde) kachel gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Terschellingverbruikt 2810 kWh stroom en nog eens 2810 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energierekening van €168,00 in juli 2022. Met een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Hoorn vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Het gaat om kleine houtsnippers, gemaakt van droog resthout. Het elektrisch ontstekingspatroon zorgt dat de pellets branden. Verse lucht van binnen of buiten bezorgt de nodige zuurstof. Zo wordt warmte gegenereerd die weer terug de woning in gaat.

Wat is een pelletkachel-CV?

De meest gangbare pelletkachel maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. Dit is mogelijk door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige pelletkachels worden aan de CV gekoppeld (radiatoren/vloerverwarming).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger voor een HR ketel. Zo’n apparaat verbruikt biomassa, en heeft dus geen gas nodig. Voorbeelden hiervan zijn snippers, blokken of pellets van hout. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt afgegeven op het leidingwater van jouw centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt is niet universeel. Dit is namelijk sterk afhankelijk van het gebruik, de prijzen, en het soort kachel. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 5 en 9 jaar. Na deze jaren begint het besparen pas echt en heeft u nog te maken met de inkoopprijs van pellets en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Flink wat Nederlanders neigen naar een exclusieve inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. Er zijn kachel showrooms in Hoorn waar consultants u geschikte installaties laten vergelijken. Zo maakt u het visueel, en kunt u gewoon een model bestellen of showroommodellen met korting kopen. De marktprijzen (juli 2022) zijn nogal variabel. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is daardoor geen gek idee.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. Het is niet helemaal duidelijk of dit goed voor het milieu is. De kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van type kachel en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Hoorn

Een innovatieve en populaire optie is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt houtpellets, houtsnippers of houtblokken. De biomassaketel kan gebruikt worden voor het centrale verwarmingssysteem en warm water om te douchen en wassen. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. Het is een milieuvriendelijke en voordelige oplossing: minder CO-2 belasting, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Besparend, natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken zijn goedkoop vergeleken met gas
 • Een duurzame keuze
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Gemiddelde subsidie van €1100 per product.

pelletkachel installateurs in hoorn


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Zo is het duidelijk naar wie de informatie en speciaal ook de offerte verstuurd kan worden. Veel installateurs focussen zich op een bepaalde regio.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  In de volgende stap ziet u speciale vragen inzake je woonobject. Relevant zijn het type woning, of de woning goed geïsoleerd is, aantal zonnepanelen, en aantal inwonende mensen. Vul alles zo goed mogelijk in, dan is de offerte een stuk waardevoller. Aan de hand van je ingevulde data kan de installateur ongeveer een inschatting maken van hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Geef uw wensen door

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of juist een model dat zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook zaken als ambiance en de beschikbare maten hebben invloed.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van meerdere experts en maak een keuze voor een professionele installateur in Hoorn. Check de beoordelingen en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel thuis installeren. Check of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Ga voor een buffervat dat voldoet aan uw wensen. De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Loopt je tegen problemen aan? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Hoorn


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Hoorn?

Er zijn op dit moment allerhande regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Er zijn meer dan 1.850 pelletketel / pelletkachel producten waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het vermogen (KW) van de installatie. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel uiteraard aanlokkelijk. Het bedrag dat men hiervoor opzij gezet heeft ligt doorgaans tussen de €800 en €1400. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • ROUND12K-K (AMG S.p.A.), vermogen 9,1 [KW], €500 subsidie.
 • Maria Sofia (Sergio Leoni), vermogen 8,1 [KW], €500 subsidie.
 • Duo 7 (Ravelli), vermogen 6,6 [KW], €500 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor wie echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Hoorn. De vraag is; wat kan ik doen als ik streef naar nul op de meter? Op deze website hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 8896.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Vooral oudere huizen hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. De installatie profiteert van warmte uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijke installatie die slim gebruik maakt van de zon en warm tapwater kan opslaan.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!