Pelletkachel kopen Midsland

Vergelijk installateurs pelletketels Midsland

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Midsland kopen opent nieuwe deuren om het huis zonder aardgas te verwarmen. Als alternatief voor gas gebruik je pellets. Dit zijn feitelijk houtkorrels van geperst, zuiver hout. Er is keuze uit tal van modellen en installaties, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. D.m.v. onze website bekijk jij uitgebreide aanbevelingen die van pas komen bij het laten plaatsen van een pelletkachel. We maken onderscheid tussen 3 type installaties:

  kachel installateur 8891

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en zorgt tevens voor warm tapwater. Ook wel pelletketel genoemd.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dat is afhankelijk van meerdere aspecten. Dit zijn natuurlijk: soort huis, het stoomniveau, en wat je bestedingsruimte is. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieFriesland
GemeenteTerschelling
Postcode8891
Netnummer0562 (+31562)
Gasverbruik M31600 M3
Stroomverbruik kWh2810 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update december 2023)

Vraag naar een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Midsland iets om te overwegen. Dat kan zijn de OMEGA van het merk FerroliOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een goede en zuinige optie om bijvoorbeeld de woonkamer te verwarmen. Makkelijk in gebruik en onderhoud, de terugverdientijd is interessant, en er zijn interessante subsidies, tot wel €950
 • Warmte en comfort voor aantrekkelijke prijzen
 • Kiezen voor een milieuvriendelijke oplossing
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • Volautomatisch en gemakkelijk bedienen
 • Relatief weinig as
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. De kachel gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Terschellingverbruikt 2810 kWh stroom plus 2810 m3 gas wat uitdraait in een gemiddelde energienota van €168,00 in december 2023. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Midsland vergelijken (december 2023).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Het gaat om kleine houtsnippers, gemaakt van zaagsel en snippers. Het elektrische ontstekingsmechanisme zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Verse lucht van binnen of buiten voorziet de vlam van zuurstof. Op deze wijze komt er warmte vrij die weer terug de woning in gaat.

Wat is een CV-pelletkachel?

De reeds besproken pelletkachel monteert met in de woonkamer. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dat wordt gefaciliteerd door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige installaties kunnen op de CV worden aangesloten (radiatoren/vloerverwarming).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie voor een gasketel. Deze ketel verbruikt biomassa, aardgas is dan verledentijd. Standaard kiest men voor plantenresten, takken of houtblokken. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De gewonnen warmte wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van uw CV-installatie.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel is tamelijk flexibel. Het wordt berekend op basis van het gebruik, de prijzen, en het soort kachel. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 2 en 8 jaar. Zodra deze periode is verstreken kunt u fors besparen op de stookkosten en heeft u enkel te maken met de prijzen van pellets en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Meer en meer consumenten kiezen voor een rendementvolle inbouw pelletkachel die past in het interieur. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Midsland waar medewerkers u de mogelijke opties kunnen showen. Doorgaans kunt u hier meteen bestellen of direct een systeem kopen en meenemen. Let op: prijzen van december 2023 zijn ontzettend divers. Installateurs vergelijken is hierom zeer aan te raden.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. Er is veel discussie of het milieu wel voldoende ontlast wordt. De kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van het merk/type en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Midsland

Een nieuwe populaire optie is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op biomassa als houtsnippers/blokken. De biomassaketel kan gebruikt worden voor verwarming van de woning en warm tapwater om te wassen en douchen. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Dit segment is een milieubewuste en kostenbesparende beslissing: lagere vuile uitstoot, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Goedkoop, houtpellets of blokken zijn goedkoop vergeleken met gas
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • Je woning van het gas af
 • Hoge subsidies tot wel €1450 per ketel.

pelletkachel installateurs in midsland


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Graag horen wij naar wie de productinfo en mogelijke offerte aangeleverd kan worden. Veel specialisten plaatsen kachels in een bepaalde regio.

 2. Beschrijf de woning

  Vervolgens stellen we een aantal vragen met betrekking tot het woonobject. Bijvoorbeeld de grootte van de woning wat er aan isolatie is gedaan, de aanwezigheid van zonnepanelen, en aantal huisgenoten. Wees zo volledig mogelijk, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Aan de hand van je info kan de installateur een schatting maken van het minimale vermogen van de kachel.

 3. Geef uw wensen door

  Een mooie kachel in de kamer, of bij voorkeur een product dat er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook zaken als uitstraling en de hoogte van de kachel spelen een rol.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van verschillende monteurs en kies voor een professionele installateur in Midsland. Vraag naar reviews en diploma’s (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  De installateur komt de pelletkachel of ketel thuis installeren. Kijk na of de rookafvoer in orde is. Kies ook voor een buffervat dat genoeg water kan bevatten. De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Is er sprake van een defect? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Midsland


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Midsland?

Hedendaags vind je allerhande subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Er is keuze uit duizenden pelletkachel & pelletketel systemen waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie is afhankelijk van het vermogen (KW) van de installatie. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel ontegenzeggelijk zeer belangrijk. Het totaalbedrag dat men hiervoor opzij gezet heeft ligt tussen de €600 en €1500. Enkele voorbeelden zijn:

 • Italfuoco10-K (AMG S.p.A.), vermogen 9,1 [KW], €500 subsidie.
 • P 7 Air (Senko), vermogen 7 [KW], €500 subsidie.
 • Rave 110 airplus / Holly Style (Ravelli), vermogen 10,4 [KW], €520 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor de woningeigenaar die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Midsland. Wat moet ik precies doen richting een energieneutrale woning? Op Pelletkachelrevolutie.nl geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 8890, 8891.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Ouder woningen (van voor 2000) zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem haalt energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een oplossing die slim gebruik maakt van de zon en warm tapwater kan opslaan.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!