Pelletkachel kopen Lies

Vergelijk installateurs pelletketels Lies

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Lies kopen maakt het mogelijk om huizen op een energiezuinige manier te verwarmen. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar houten pelletkorrels. Eigenlijk zijn dit geperste houtkorrels. We hebben te maken met meerdere type kachels, ieder met hun eigen pluspunten. Door gebruik te maken van pelletkachelrevolutie.nl ontdek je waardevolle aanbevelingen die ondersteuning bieden bij het laten plaatsen van een pelletkachel. Je kunt kiezen uit 3 type installaties:

  kachel installateur 8895

 1. Pelletkachel: designs verwarming, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en voorziet in de tapwater behoefte. Misschien beter bekend als pelletketel.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dat is afhankelijk van allerlei factoren. Je kunt denken aan: jouw type huis, wat je precies wilt verwarmen, en de maximum prijs. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieFriesland
GemeenteTerschelling
Postcode8895
Netnummer0562 (+31562)
Gasverbruik M31600 M3
Stroomverbruik kWh2810 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update september 2023)

Geïnteresseerd in een sfeervolle verwarmingsbron? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Lies zeer interessant. Denk aan de Rittium 7 CTP 10kW van het merk Tim SistemOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een toegankelijke en ‘groene’ optie om zowel warmte als sfeer in de huiskamer te halen. Eenvoudig te installeren, het bespaart geld, en de subsidies lopen op tot wel €1450
 • Aangename warmte voor een lage prijs
 • Gebruikt hernieuwbare, duurzame energie
 • Eenvoudig te programmeren
 • temperatuurregeling kan automatisch worden geregeld
 • Minder last van geur of fijnstof
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. De kachel gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Terschellinggebruikt 2810 kWh stroom plus 2810 m3 gas wat volgt in een gemiddelde energierekening van €168,00 in september 2023. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Lies vergelijken (september 2023).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, afkomstig van resthout. Een elektrische eenheid zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Lucht uit de kamer of van buiten voorziet de vlam van zuurstof. Op deze manier ontstaat er warmte die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel-CV?

Een normale pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dat wordt gefaciliteerd door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige kachels worden aan de CV gekoppeld (vloerverwarming/radiatoren).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers voor je HR ketel. Zo’n apparaat gebruikt als brandstof biomassa, in plaats van duur en vervuilend gas. Dit zijn vaak organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van jouw CV.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De huidige pelletkachel terugverdientijd loopt zeer uiteen. Het wordt berekend op basis van het vermogen, de prijzen, en welk type je koopt. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 2 en 7 jaar. Daarna kunt u fors besparen op de stookkosten en blijven alleen nog de inkoopprijs van pellets en jaarlijkse controle.

In de showroom een kachel kopen?

Meer en meer mensen oriënteren zich op een luxe inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. Er zijn speciale kachel showrooms in Lies waar installateurs u de verschillende mogelijkheden laten zien. Handig, want u kunt hier vaak gemakkelijk een bestelling plaatsen of direct een systeem kopen en meenemen. De actuele prijzen van september 2023 zijn nogal variabel. Installateurs vergelijken is daardoor zeker zinvol.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets zijn geperste houtkorrels, gemaakt van reststromen. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. De mening lopen uiteen of dit groen en duurzaam is. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel worden gevormd door soort installatie en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Lies

Een efficiënte en populaire optie is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op houtblokken of ander organisch materiaal. Deze installatie kan gebruikt worden voor de verwarmingsinstallatie en warm water om te douchen en wassen. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. We hebben het over een milieuvriendelijke en besparende mogelijkheid: lagere vieze CO-2 uitstoot, en het huis kan van het gas af.
 • Bezuinigen, plantenresten, takken of houtblokken zijn lang niet zo duur als gas
 • Schone verbranding door de hoge temperaturen
 • Je woning van het gas af
 • Hoge subsidies tot wel €850 per product.

pelletkachel installateurs in lies


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Zo weten we naar welke persoon de specificaties en tevens de offerte aangeleverd zal worden. Veel monteurs focussen zich op een afgekaderd werkgebied.

 2. Beschrijf de woning

  In de volgende stap ziet u belangrijke vragen m.b.t. uw woonobject. Bijvoorbeeld het type woning, de mate van isolatie, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en gezinsgrootte. Zorg dat u alles goed invult, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Geleid door de verstrekte info kan de installateur ook iets zeggen over hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Geef uw wensen door

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of puur een installatie dat de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook variabelen als kleur / design en gewenste afmeting maken deel uit van de beslissing.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke monteurs en ga in zee met een goed bekendstaande installateur in Lies. Vraag om ervaringen van anderen en diploma’s (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  De monteur komt de pelletkachel of ketel thuis plaatsen. Controleer of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Kies ook voor een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. Neem de gehele installatie goed door. Functioneert de installatie niet goed? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Lies


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Lies?

In de huidige situatie zijn er velerlei subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. Er is keuze uit honderden pelletkachel & pelletketel systemen die vallen onder deze regeling. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie hangt af van het totale vermogen (KW) van het model. Deze royale bonus maakt het geheel natuurlijk aantrekkelijk. De totale subsidie dat men hiervoor opzij gezet heeft ligt doorgaans tussen de €550 en €1250. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • ROUND12K-B (AMG S.p.A.), vermogen 9,1 [KW], €500 subsidie.
 • P 20 Water + Air (Senko), vermogen 19 [KW], €1400 subsidie.
 • Duo 9 (Ravelli), vermogen 8,3 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor de bewoner die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Lies. Waaruit kan ik kiezen als ik streef naar nul op de meter? Op Pelletkachelrevolutie.nl hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 8895.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Bestaande bouw (van 2005 en ouder) hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat onttrekt warmte uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een systeem dat de energie van de zon gebruikt en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!