Pelletkachel kopen Formerum

Vergelijk installateurs pelletketels Formerum

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Formerum kopen biedt jou de kans om uw huis op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. In plaats van gas gebruik je speciale pellets van hout. Dit zijn houtkorrels van geperst, zuiver hout. Tegenwoordig kun je kiezen uit verscheidene soorten kachels, met unieke specificaties en voordelen. Dankzij onze vergelijker vind jij bruikbare adviezen die ondersteuning bieden bij het vergelijken van de mogelijkheden. We maken onderscheid tussen 3 soorten modellen:

  kachel installateur 8894

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en voorziet in de tapwater behoefte. We bedoelen er hetzelfde mee als een pelletketel.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dit heeft te maken met allerlei randvoorwaarden. Je kunt denken aan: type huis, het stoomniveau, en wat je bestedingsruimte is. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieFriesland
GemeenteTerschelling
Postcode8894
Netnummer0562 (+31562)
Gasverbruik M31600 M3
Stroomverbruik kWh2810 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update december 2023)

Behoefte aan een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Formerum zeker een goede optie. Neem bijvoorbeeld de Sirkos – Zephyr van het merk JustusMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een “groene” en bewuste mogelijkheid om het aangenaam warm te maken in de woonkamer. Het vergt weinig onderhoud, stukken schoner dan de open haard, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €600
 • Gemak, comfort en sfeer met een laag kostenplaatje
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • geen kans op een koolmonoxide vergiftiging
 • Altijd een optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. De kachel in de woonkamer gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddeld huis in de gemeente Terschellingconsumeert 2810 kWh stroom en 2810 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energierekening van €168,00 in december 2023. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Formerum vergelijken (december 2023).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, geproduceerd van samengeperste houtvezels. Het elektrisch ontstekingspatroon maakt dat pellets worden verbrand. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht voorziet de vlam van zuurstof. Via dit proces ontstaat er warmte die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De reeds besproken pelletkachel maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. De verwarming loopt door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige installaties worden aan de CV gekoppeld (vloerverwarming/radiatoren).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut i.v.m een HR ketel. Deze installatie verbruikt biomassa, en geen aardgas. Standaard kiest men voor natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De gegenereerde warmte wordt effectief overgebracht op het leidingwater van je CV.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt wissel sterk. Dit is namelijk sterk afhankelijk van verbruik, de prijzen en welk type je koopt. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 2 en 6 jaar. Na deze jaren kunt u fors besparen op de stookkosten en heeft u enkel te maken met de kosten van de pellets en jaarlijkse controle.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Veel huizenbezitters neigen naar een efficiënte inbouw pelletkachel die past in het interieur. We zien steeds meer kachel showrooms in Formerum waar specialisten u de mogelijke opties kunnen showen. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook gewoon een model bestellen of direct een systeem kopen en meenemen. De marktprijzen (december 2023) kunnen sterk fluctueren. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is om deze reden wel zo handig.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. Experts vragen zich af of het milieu wel voldoende ontlast wordt. De wekelijkse kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van merk/type kachel en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Formerum

Een effectieve en full-service mogelijkheid is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op plantenresten, takken of houtblokken. De installatie zorgt voor aansturing van radiatoren/vloerverwarming en warm tapwater. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Het wordt gekenmerkt als bewuste en aantrekkelijke mogelijkheid: lagere vuile uitstoot, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Goedkope keuze, organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval zijn – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €1200 per systeem.

pelletkachel installateurs in formerum


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  We hebben correct gegevens nodig naar wie de details en misschien de offerte verzonden zal worden. Veel experts focussen zich op een bepaalde regio.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  Vervolgens stellen we verschillende vragen met betrekking tot je woonobject. Belangrijk zijn het type huis, de mate van isolatie, de aanwezigheid van zonnepanelen, en samenstelling van het gezin. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, dan is de offerte een stuk waardevoller. Aan de hand van uw verstrekte info maakt de installateur een grove inschatting van welk vermogen nodig is.

 3. Specificeer uw wensen

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of meer een systeem die voorziet in de volledige warmtevraag? En hoeveel geld heb je precies gereserveerd? Ook zaken als en soort kachel en de afmetingen maken deel uit van de beslissing.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van meerdere experts en kies voor een goed bekendstaande installateur in Formerum. Vraag om beoordelingen en diploma’s (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  De monteur komt de pelletkachel of ketel in de woning installeren. Loop goed na of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Neem ook een buffervat dat genoeg water kan bevatten. Controleer of alles werkt. Werkt iets niet? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Formerum


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Formerum?

Momenteel bestaan er allerhande tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Er is keuze uit meer dan 1.800 pelletketel en pelletkachel modellen die vallen onder deze regeling. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het totale vermogen (KW) van het systeem. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel uiteraard erg aantrekkelijk. Het totaalbedrag dat men hiervoor opzij gezet heeft vinden we terug tussen €850 en €1450. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • MILANO10-WKR (AMG S.p.A.), vermogen 9,1 [KW], €500 subsidie.
 • P 12 Slim Water + Air (Senko), vermogen 13 [KW], €1400 subsidie.
 • Montraux type Emily / Young 110 (Ravelli), vermogen 9,9 [KW], €500 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er bestaan allerlei alternatieven voor wie een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Formerum. Welke maatregelen moet ik treffen als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? Hieronder hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 8894.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Met name oudere woningen kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem benut de warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijk product dat energie van de zon opvangt en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!