Pelletkachel kopen West-Terschelling

Vergelijk installateurs pelletketels West-Terschelling

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in West-Terschelling kopen stelt je in de gelegenheid om je woning zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je speciale pellets van hout. Dit zijn geperste houtkorrels gemaakt van restafval. Tegenwoordig kun je kiezen uit tal van kachels, met unieke specificaties en voordelen. Aan de hand van de pelletkachel-vergelijker ontdek jij actuele info die van pas komen bij het laten plaatsen van een pelletkachel. We maken onderscheid tussen drie type modellen:

  kachel installateur 8881

 1. Pelletkachel: designs verwarming, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en zorgt tevens voor warm tapwater. Ook wel bekend als een pelletketel.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dat ligt aan meerdere factoren. We spreken over: soort huis, hoe je de kachel gaat gebruiken, en hoeveel je te besteden hebt. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieFriesland
GemeenteTerschelling
Postcode8881
Netnummer0562 (+31562)
Gasverbruik M31600 M3
Stroomverbruik kWh2810 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update maart 2023)

Geïnteresseerd in een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in West-Terschelling zeer interessant. Denk dan bijvoorbeeld aan de Fuji van het merk EdilKaminMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een milieuvriendelijke manier om de woonkamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Gemakkelijk te plaatsen, stukken schoner dan de open haard, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €1450
 • Warmte en comfort voor een lage prijs
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • Systeem kan zelfstandig opereren
 • Altijd een optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. De kachel in de huiskamer verwarmt het water in de CV-leidingen. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddeld huis in de gemeente Terschellingverbruikt 2810 kWh stroom plus nog eens 2810 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energierekening van €168,00 in maart 2023. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel West-Terschelling vergelijken (maart 2023).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Het betreft kleine houten staafjes, gemaakt van zaagsel en snippers. Er is een elektrische ontsteker die maakt dat pellets worden verbrand. Lucht uit de kamer of van buiten draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Via dit proces ontstaat er warmte die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is een CV-pelletkachel?

De reeds besproken pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. De verwarming loopt via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige installaties worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief voor de CV-ketel. Zo’n apparaat stookt op biomassa, en heeft dus geen gas nodig. Dit zijn vaak houtblokken of ander organisch materiaal. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt effectief overgebracht op het leidingwater van de CV-installatie.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De terugverdientijd van de pelletkachel wissel sterk. Het wordt berekend op basis van vermogen, de prijzen, en het merk/model. In de praktijk ligt de terugverdientijd tussen de 6 en 9 jaar. Daarna kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en betaalt u enkel de inkoop van houtpellets en onderhoud + afschrijvingen.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Flink wat Nederlanders kiezen voor een efficiënte inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. Ga eens langs bij kachel showrooms in West-Terschelling waar installateurs u alle verschillende systemen kunnen tonen. Zo kan u de kachels zien, en bovendien gemakkelijk een bestelling plaatsen of direct een systeem kopen en meenemen. Echter, prijzen in maart 2023 fluctueren enorm. Installateurs vergelijken is daarom zeer aan te raden.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn zijn kleine, lichte staafjes afkomstig uit geperst houtafval van zagerijen. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. De mening lopen uiteen of dit goed voor het milieu is. De dagelijkse kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van model/merk kachel en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in West-Terschelling

Een krachtige en is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. De pelletketel wordt aangeraden voor de centrale verwarming en voorziet in warm tapwater. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Dit segment is een groene en kostenbesparende installatie: beperkte CO-2 uitstoot, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Bezuinigen, houtblokken of ander organisch materiaal zijn relatief goedkoop
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €1400 per kachel.

pelletkachel installateurs in west-terschelling


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Dat maakt dat we weten naar welke klant informatie en speciaal ook de offerte aangeleverd moet worden. De meeste experts plaatsen kachels in een bepaalde regio.

 2. Omschrijf uw woning

  Hierna zie je wat vragen m.b.t. het huis. U kunt denken aan de grootte van de woning de isolatiewaarden, het aantal zonnepanelen, en gezinssamenstelling. Het correct invullen van de info is belangrijk, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Aan de hand van de gegevens kan de installateur een zinnige raming maken van welk vermogen nodig is.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Een mooie kachel in de kamer, of puur een model dat zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En wat wilt u maximaal betalen? Ook zaken als het gewenste model en de beschikbare maten kunnen impact hebben.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van lokale en regionale specialisten en ga in zee met een professionele installateur in West-Terschelling. Bekijk de referenties en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  De installateur komt de pelletkachel of ketel in het huis plaatsen. Ga na of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Ga voor een buffervat dat groot genoeg is. De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Is iets niet in orde? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in West-Terschelling


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in West-Terschelling?

Momenteel bestaan er verschillende subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Er bestaan meer dan 1.750 pelletkachel & pelletketel installaties die vallen onder deze regeling. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie wordt mede bepaald door het vermogen (KW) van de installatie. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel vanzelfsprekend aanlokkelijk. De totale subsidie dat men hiervoor opzij gezet heeft varieert tussen €400 en €1200. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • EASY.L-B (AMG S.p.A.), vermogen 9,1 [KW], €500 subsidie.
 • HP24 Standaard (Schenger), vermogen 6,5 [KW], €500 subsidie.
 • RCV 1000 (Ravelli), vermogen 9,3 [KW], €500 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor de woningeigenaar die gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in West-Terschelling. Wat zijn de mogelijkheden om een energieneutraal huis te realiseren? Op deze pagina hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 8880, 8881.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Ouder woningen (van voor 2000) kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat benut de energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een duurzame installatie die zonlicht omzet in warmte en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!