Pelletkachel kopen Landerum

Vergelijk installateurs pelletketels Landerum

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Landerum kopen stelt jou in staat om woningen duurzaam te verwarmen. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar unieke korrels van hout. Het betreft geperste houtkorrels. Er zijn tal van modellen kachels, ieder met hun eigen pluspunten. Dankzij onze vergelijker vind jij uitgebreide raadgeving die jou terzijde staan bij het vergelijkingsproces van deze modellen. We onderscheiden drie soorten kachels:

  kachel installateur 8893

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en zorgt voor warm water. Vaak noemen we dit een pelletketel.
Welke kachel past bij jouw woning? Dat wordt bepaald door verschillende randvoorwaarden. Je kunt denken aan: soort huis, wat je precies wilt verwarmen, en hoeveel je te besteden hebt. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieFriesland
GemeenteTerschelling
Postcode8893
Netnummer0562 (+31562)
Gasverbruik M31600 M3
Stroomverbruik kWh2810 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Een pelletkachel laten installeren (Update juni 2024)

Bent u op zoek naar een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Landerum iets om te overwegen. Denk dan bijvoorbeeld aan de 98Redonda.8 van het merk AMG S.p.A.Nordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een “groene” en bewuste mogelijkheid om het aangenaam warm te maken in de huiskamer. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, stukken schoner dan de open haard, en u heeft recht op subsidies tot wel €1100
 • Ervaar het gemak en de sfeer, altijd met een interessant kostenplaatje
 • Kiezen voor een milieuvriendelijke oplossing
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • Volautomatisch en gemakkelijk bedienen
 • Schonere lucht binnen en buitenhuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. De kachel die vaak in de woonkamer staat verwarmt het water in de CV-leidingen. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddeld huis in de gemeente Terschellinggebruikt 2810 kWh stroom plus nog eens 2810 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energienota van €168,00 in juni 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Landerum vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

Een pelletkachel brandt op pellets. Dit zijn kleine houten korrels, gemaakt van zaagsel en snippers. Het elektrisch ontstekingspatroon maakt dat pellets worden verbrand. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer bezorgt de nodige zuurstof. Zo wordt warmte gegenereerd die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is een pelletkachel-CV?

De gewone pelletkachel monteert met in de woonkamer. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. Dat is een optie door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige pelletkachels worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger i.v.m een CV-ketel. Deze installatie werkt op biomassa, en geen aardgas. Normaal gesproken kies je plantenresten, takken of houtblokken. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De gegenereerde warmte wordt afgegeven aan het leidingwater van uw centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel verschilt enorm. Veel aspecten hebben invloed; gebruik, de prijzen, en het merk/model. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 5 en 8 jaar. Daarna begint het besparen pas echt en heeft u alleen nog de variabele pelletkosten en jaarlijkse controle.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Steeds meer consumenten oriënteren zich op een inbouw pelletkachel die past in het interieur. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Landerum waar adviseurs u de verschillende mogelijkheden laten zien. Prima service, en u kunt gewoon een model bestellen of een showroommodel in de aanbieding kopen. Desondanks, prijzen in juni 2024 fluctueren enorm. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is dan ook geen gek idee.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. Het is niet helemaal duidelijk of dit goed voor het milieu is. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel komen tot stand door model/merk kachel en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Landerum

Een effectieve en goede optie is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Deze installatie is geschikt voor verwarming van de woning en warm water om te douchen en wassen. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. Dit type kachel is een milieubewuste en voordelige keuze: beperkte vervuiling, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Goedkoop, houtblokken of ander organisch materiaal zijn stukken voordeliger dan gas
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Interessant subsidie tot €750 per model.

pelletkachel installateurs in landerum


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Dat maakt dat we weten naar welk adres details en uiteraard de offerte toegezonden zal worden. De meeste installateurs werken in een specifieke omgeving.

 2. Beschrijf de woning

  Vervolgens stellen we een aantal vragen over jouw woonobject. Onder andere het type huis, of de woning goed geïsoleerd is, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en het aantal bewoners. Sla geen vragen of details over, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Na aanleiding van de data kan de installateur een berekening maken van het minimale vermogen van de kachel.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een mooie kachel in de kamer, of liever een model die de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En wat wil je maximaal uitgeven? Ook variabelen als het design en de hoogte van de kachel zijn belangrijk.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele monteurs en ga in zee met een erkende installateur in Landerum. Bekijk de beoordelingen en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel op de gewenste plek installeren. Bekijk kritisch of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Kies ook voor een buffervat dat groot genoeg is. De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Iets niet in de haak? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Landerum


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Landerum?

Hedendaags vind je veel verschillende subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. Er zijn meer dan 1.850 pelletkachel of pelletketel systemen die zijn goedgekeurd door de overheid. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie is afhankelijk van het totale vermogen (KW) van het systeem. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is ontegenzeggelijk niet misselijk. Het exacte subsidiebedrag dat je terug kunt krijgen wisselt tussen de €500 en €1300. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • MILANO10-KKR (AMG S.p.A.), vermogen 9,1 [KW], €500 subsidie.
 • P 12 Water + Air (Senko), vermogen 13 [KW], €1400 subsidie.
 • Lisa Plus (Ravelli), vermogen 7,3 [KW], €500 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor de bewoner die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Landerum. Waaruit kan ik kiezen als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? Hierna hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 8893.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Vooral oudere huizen hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie profiteert van warmte uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijk product dat zonlicht omzet in warmte en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!