Pelletkachel kopen Baaiduinen

Vergelijk installateurs pelletketels Baaiduinen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Baaiduinen kopen maakt het mogelijk om het huis op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. Je stookt geen gas, maar houtpellets. Dit zijn geperste houtkorrels. Je vindt diverse kachels, ieder met hun eigen pluspunten. Geholpen door onze vergelijker doorzoek je praktische informatie die een bijdrage leveren aan het laten plaatsen van een pelletkachel. Er zijn grofweg drie type installaties:

  kachel installateur 8884

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. Het is hetzelfde als een pelletketel.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dat ligt aan allerlei factoren. Je kunt denken aan: jouw soort huis, wat je precies wilt verwarmen, en hoeveel je te besteden hebt. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieFriesland
GemeenteTerschelling
Postcode8884
Netnummer0562 (+31562)
Gasverbruik M31600 M3
Stroomverbruik kWh2810 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update december 2023)

Behoefte aan eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Baaiduinen misschien we dé oplossing. Dat kan zijn de Aromy Thermocomfort van het merk ThermorossiOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een zuinige en duurzame manier om sfeer en warmte in de woonkamer te creëren. Eenvoudig te installeren, vele malen goedkoper dan gas, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €750
 • Gemak, comfort en sfeer voor aantrekkelijke prijzen
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • Systeem kan zelfstandig opereren
 • Hoger rendement dan klassieke kachels
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. 2 vliegen in 1 klap, de kachel gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddelde woning in de gemeente Terschellinggebruikt 2810 kWh stroom en 2810 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde maandelijkse energienota van €168,00 in december 2023. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Baaiduinen vergelijken (december 2023).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Het elektrische ontstekingsmechanisme maakt dat pellets worden verbrand. Schone omgevingslucht bezorgt de nodige zuurstof. Zo wordt warmte gegenereerd die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt monteert met in de woonkamer. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. Dit wordt gerealiseerd door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige pelletkachels worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (radiatoren/vloerverwarming).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie voor je CV-ketel. Een dergelijk systeem maakt gebruik van biomassa, waardoor er geen gas bij komt kijken. Hiervoor gebruikt men houtblokken of ander organisch materiaal. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De gegenereerde warmte wordt effectief overgebracht op het leidingwater van jouw CV-installatie.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De terugverdientijd van de pelletkachel is niet universeel. Het is afhankelijk van variabelen als het verbruik, de prijzen en het model. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 6 en 8 jaar. Daarna begint het besparen pas echt en dient u rekening te houden met de inkoopprijs van pellets en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Legio mensen kiezen voor een luxe inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. Er zijn kachel showrooms in Baaiduinen waar specialisten u de gangbare modellen kunnen verkopen. Prima service, en u kunt een bestelling doornemen of aanbiedingen van showmodellen kopen. Echter, prijzen in december 2023 fluctueren enorm. Het vergelijken van monteurs is dus zeer aan te raden.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets is een CO-2 neutrale brandstof voor in de kachel. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. De mening lopen uiteen of dit gezond en milieuvriendelijk is. De dagelijkse kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van merk/type kachel en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Baaiduinen

Een alternatieve totale-woning-installatie is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op houtsnippers of houtblokken. Het systeem is geschikt voor een CV toepassing en warm water uit de kraan. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Het wordt gekenmerkt als groene en besparende installatie: beperkte uitstoot van CO-2, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Goedkoop, houtpellets of ander organisch afval zijn relatief goedkoop
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €950 per product.

pelletkachel installateurs in baaiduinen

Gangbare modellen:


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar wie de informatie en uiteraard de offerte toegezonden moet worden. De meeste aannemers zijn werkzaam in een bepaalde regio.

 2. Specificeer type woning

  Nu volgen diverse vragen die gaan over uw huis. U kunt denken aan de categorie woning, leeftijd woning / mate van isolatie, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en samenstelling van het gezin. Wees zo volledig mogelijk, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Met behulp van deze informatie kan de installateur ook iets zeggen over welk vermogen nodig is.

 3. Specificeer uw wensen

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of puur een product dat er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook aspecten als en soort kachel en de grootte maken deel uit van de beslissing.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke bedrijven en kies een geschikte installateur in Baaiduinen. Houd rekening met reviews en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  De installateur komt de pelletkachel of ketel thuis plaatsen. Bekijk kritisch of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Ga voor een buffervat dat groot genoeg is. Test het systeem zorgvuldig. Loopt je tegen problemen aan? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Baaiduinen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in Baaiduinen?

Momenteel bestaan er veel verschillende regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). We hebben het over meer dan 1.700 pelletketel of pelletkachel installaties die op de lijst staan. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is wordt gecalculeerd door het totale vermogen (KW) van het model. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel onmiskenbaar niet mis. De tegemoetkoming dat toepasbaar is ligt tussen de €650 en €1250. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • Italfuoco10-N-W (AMG S.p.A.), vermogen 9,1 [KW], €500 subsidie.
 • COMFORT (SELECTA), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.
 • Victor Airplus (Ravelli), vermogen 11,1 [KW], €555 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor de bewoner die gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Baaiduinen. Welke maatregelen moet ik treffen om een energieneutraal huis te realiseren? Hierna geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 8884.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Met name oudere woningen kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem benut de warmte uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een product dat slim gebruik maakt van de zon en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!