Pelletkachel kopen Striep

Vergelijk installateurs pelletketels Striep

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Striep kopen faciliteert de mogelijkheid om uw huis op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar houtpellets. Dit omschrijven we als cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. Er bestaan tal van modellen en installaties, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. Via de pelletkachel-vergelijker doorzoek jij handige gegevens die nuttig zijn bij het laten plaatsen van een pelletkachel. Er zijn grofweg 3 type kachels:

  kachel installateur 8892

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. Misschien beter bekend als pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dat berekent men a.d.h.v. meerdere variabelen. Dit zijn natuurlijk: type woning, het doel, en de maximum prijs. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieFriesland
GemeenteTerschelling
Postcode8892
Netnummer0562 (+31562)
Gasverbruik M31600 M3
Stroomverbruik kWh2810 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Bent u op zoek naar een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Striep misschien we dé oplossing. Een voorbeeld is de Falo 1Cp van het merk ExtraflameEen andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een duurzame en groene keuze om de woonkamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Het systeem is eenvoudig te bedienen, het is zeker niet duur, en er zijn interessante subsidies, tot wel €1450
 • Gemak, comfort en sfeer voor aantrekkelijke prijzen
 • Kiezen voor een milieuvriendelijke oplossing
 • Gemakkelijke installatie
 • automatische ontsteking en modulerende werking
 • CO2-neutraal stoken en optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. De kachel in de woonkamer gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Terschellinggebruikt 2810 kWh stroom en nog eens 2810 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energierekening van €168,00 in mei 2024. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Striep vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, gemaakt van zaagsel en snippers. De elektrische ontsteker stelt het verbrandingsproces in werking. Verse lucht van binnen of buiten zorgt voor zuurstof bij de vlam. Er wordt warmte gevormd die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel op CV?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt installeert men voor 1 warme ruimte. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dat wordt gefaciliteerd via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige pelletkachels worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief i.v.m je gasketel. Deze installatie heeft enkel biomassa nodig, waardoor er geen gas bij komt kijken. Voorbeelden hiervan zijn organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De warmte die gegenereerd wordt, wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van je centrale verwarmingsinstallatie.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De terugverdientijd van de pelletkachel wissel sterk. Dit wordt berekend aan de hand van de warmtevraag, prijzen en het soort kachel. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 5 en 8 jaar. Hierna begint het besparen pas echt en heeft u enkel te maken met de prijzen van pellets en eventueel onderhoud.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Een groot deel van de bewoners gaan voor een exclusieve inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Striep waar consultants u alles over de producten kunnen vertellen. Doorgaans kunt u hier direct een bestelling plaatsen of een showroommodel in de aanbieding kopen. De marktprijzen (mei 2024) zijn ontzettend divers. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is hierom een wijs besluit.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. Het moet nog onderzocht worden of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De maandelijkse kosten van een pelletkachel komen tot stand door type kachel en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Striep

Een efficiënte en woning dekkende optie is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. De ketel kan benut worden voor een CV toepassing en het warme water in huis. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. Het wordt gekenmerkt als milieuvriendelijke en besparende mogelijkheid: beperkte broeikas uitstoot, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Goedkope keuze, biomassa is veel betaalbaarder dan gas
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • Je woning van het gas af
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €800 per product.

pelletkachel installateurs in striep


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  Dat maakt dat we weten naar welke klant informatie en wellicht een offerte verstuurd moet worden. Veel specialisten plaatsen kachels in een bepaalde regio.

 2. Beschrijf de woning

  In de volgende stap ziet u diverse vragen aangaande jouw woning. U kunt denken aan het soort huis, leeftijd woning / mate van isolatie, andere duurzame verwarmingsbronnen, en de grootte van het huishouden. Wees zo volledig mogelijk, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Gebaseerd op uw gegevens kan de installateur een berekening maken van het vermogen van de ketel.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een kachel als designstuk, of zelfs een product die uw CV-ketel helemaal vervangt? En wat wilt u maximaal betalen? Ook facetten als en soort kachel en de hoogte van de kachel doen er toe.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van meerdere leveranciers en maak een keuze voor een goede installateur in Striep. Check de reviews en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  De installateur komt de pelletkachel of ketel in het huis plaatsen. Check of de rookafvoer in orde is. Bestel tevens een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). Na plaatsing moet het systeem getest worden. Zijn er problemen? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Striep


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Striep?

Recent kun je gebruik maken van diverse subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Er zijn honderden pelletkachel of pelletketel producten die zijn goedgekeurd door de overheid. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt mede bepaald door het totale vermogen (KW) van het model. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is overduidelijk erg serieus. Het exacte bedrag waar je recht op hebt wisselt tussen de €550 en €1150. Enkele voorbeelden zijn:

 • MILANO10-BKR (AMG S.p.A.), vermogen 9,1 [KW], €500 subsidie.
 • P 10 Air (Senko), vermogen 10 [KW], €500 subsidie.
 • Aria Classic (Ravelli), vermogen 5,3 [KW], €500 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor de consument die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Striep. Welke maatregelen moet ik treffen met het oog op energieneutraal leven? Hierna hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 8892.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Vooral oudere huizen hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. De installatie profiteert van energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een oplossing die de zon gebruikt voor energie en in huis warm water (in keuken en badkamer) verzorgd.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!