Pelletkachel kopen Kinnum

Vergelijk installateurs pelletketels Kinnum

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Kinnum kopen biedt jou de kans om jouw huis zonder aardgas te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je houten pelletkorrels. Dit omschrijven we als geperste houtkorrels. Tegenwoordig kun je kiezen uit meerdere soorten kachels, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Met behulp van onze vergelijker vind jij waardevolle toelichtingen die helpen bij het maken van een goede keuze. We onderscheiden drie soorten modellen:

  kachel installateur 8885

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en voorziet in de tapwater behoefte. Misschien beter bekend als pelletketel.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dit heeft te maken met verschillende aspecten. Denk aan: type woning, hoe je de kachel gaat gebruiken, en wat je bestedingsruimte is. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieFriesland
GemeenteTerschelling
Postcode8885
Netnummer0562 (+31562)
Gasverbruik M31600 M3
Stroomverbruik kWh2810 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Een pelletkachel laten installeren (Update oktober 2023)

Behoefte aan een sfeervolle verwarmingsbron? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Kinnum wellicht iets voor jou. Een voorbeeld is de Dida Idro van het merk ITCEen andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een toegankelijke en ‘groene’ optie om sfeer en warmte in de huiskamer te creëren. Eenvoudig te installeren, schoner dan de houtkachel, en er zijn interessante subsidies, tot wel €1400
 • Design en warme sfeer, en nog betaalbaar ook
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Vaak geleverd met afstandsbediening
 • geen kans op een koolmonoxide vergiftiging
 • Relatief weinig as
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. De kachel in de woonkamer verwarmt het water in de CV-leidingen. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddeld huis in de gemeente Terschellinggebruikt 2810 kWh stroom en nog eens 2810 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde maandelijkse energierekening van €168,00 in oktober 2023. Met een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Kinnum vergelijken (oktober 2023).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, gemaakt van droog resthout. Het elektrische ontstekingsmechanisme stelt het verbrandingsproces in werking. Schone omgevingslucht zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Op deze manier ontstaat er warmte die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel op CV?

De reguliere pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. De verwarming loopt door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige kachels worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (vloerverwarming/radiatoren).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

De biomassaketel is een goed substituutvoor de gasketel. Een dergelijk systeem stookt op biomassa, waardoor er geen gas bij komt kijken. Normaal gesproken kies je organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt weer overgebracht op het leidingwater van je CV.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De pelletkachel-terugverdientijd is zeer wisselend. Dit is namelijk sterk afhankelijk van gebruik, de prijzen, en het model. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 5 en 8 jaar. Hierna gaat het besparen pas echt beginnen en dient u rekening te houden met de inkoopprijs van pellets en jaarlijkse controle.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Steeds meer woningeigenaren overwegen een rendementvolle inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Kinnum waar consultants u alle verschillende systemen kunnen tonen. Prima service, en u kunt gemakkelijk een bestelling plaatsen of showroommodellen met korting kopen. Echter, prijzen in oktober 2023 kunnen sterk fluctueren. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is daarom geen gek idee.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. Het is niet helemaal duidelijk of dit gezond en milieuvriendelijk is. De maandelijkse kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als type kachel en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Kinnum

Een andere handige mogelijkheid is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op houtpellets of blokken. De pelletketel kan gebruikt worden voor een CV toepassing en warm water om te douchen en wassen. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Het wordt gekenmerkt als milieubewuste en prijstechnisch interessante oplossing: beperkte uitstoot van CO-2, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Geld besparend, organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval zijn relatief goedkoop
 • Biomassaproducten zijn hernieuwbaar en ecologisch verantwoord
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €450 per ketel.

pelletkachel installateurs in kinnum


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Dat maakt dat we weten naar wie de productinfo en mogelijke offerte verstuurd moet worden. De meeste uitvoerders werken in een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Beschrijf uw huis

  Nu volgen een aantal vragen met betrekking tot jouw huis. Belangrijk zijn het soort huis, de mate van isolatie, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en het aantal bewoners. Vul alles zo goed mogelijk in, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Gebaseerd op uw ingevulde gegevens kan de installateur een zinnige raming maken van het vermogen van de ketel.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of liever een installatie die in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En wat is het budget? Ook factoren als het gewenste model en gewenste afmeting zijn beslissend.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van lokale en regionale experts en ga aan de slag met een goede installateur in Kinnum. Check de verhalen van andere klanten en certificaten (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel thuis plaatsen. Bekijk kritisch of de rookafvoer in orde is. Kies ook voor een groot buffervat voor voldoende warm water. Neem de gehele installatie goed door. Iets niet in de haak? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Kinnum


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Kinnum?

Hedendaags vind je diverse subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Er zijn meer dan 1.700 pelletkachel / pelletketel producten die op de ISDE-lijst staan. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is wordt mede bepaald door het vermogen in KW van het modellen. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel logischerwijs niet mis. Het exacte bedrag dat toepasbaar is varieert tussen de €950 en €1050. Je kunt denken aan:

 • Italfuoco10N-B (AMG S.p.A.), vermogen 9,1 [KW], €500 subsidie.
 • MUSCULARE (SELECTA), vermogen 11,3 [KW], €565 subsidie.
 • Mavi (Ravelli), vermogen 6,9 [KW], €500 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor diegene die gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Kinnum. Wat kan ik allemaal doen richting een energieneutrale woning? Op Pelletkachelrevolutie.nl hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 8885.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Woning die gebouwd zijn 1990 hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem benut de warmte uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijk product dat zonlicht omzet in warmte en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!