Pelletkachel kopen Hee

Vergelijk installateurs pelletketels Hee

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Hee kopen maakt het mogelijk om jouw huis op een energiezuinige manier te stoken. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk speciale pellets van hout. Dit omschrijven we als machinaal geperste korrels van zaagsel. Je vindt tal van kachels, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. Door middel van onze tool ontdek je actuele aanbevelingen die een bijdrage leveren aan het vergelijkingsproces van deze modellen. Je kunt kiezen uit 3 installaties:

  kachel installateur 8882

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en zorgt voor warm water. Ook wel bekend als een pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dat hangt af van diverse facetten. Belangrijk zijn: jouw type huis, het doel van de kachel, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieFriesland
GemeenteTerschelling
Postcode8882
Netnummer0562 (+31562)
Gasverbruik M31600 M3
Stroomverbruik kWh2810 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update oktober 2023)

Bent u op zoek naar een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Hee iets om te overwegen. Dat kan zijn de Polis van het merk ITCMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een toegankelijke en ‘groene’ optie om het aangenaam warm te maken in de huiskamer. Het is gemakkelijk te bedienen, de terugverdientijd is interessant, en de subsidies lopen op tot wel €750
 • Ervaar het gemak en de sfeer met een laag kostenplaatje
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • Automatische pellet invoer waardoor lang gestookt kan worden
 • Hoger rendement dan klassieke kachels
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. De kachel geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddelde woning in de gemeente Terschellingverbruikt 2810 kWh stroom plus 2810 m3 gas wat volgt in een gemiddelde energienota van €168,00 in oktober 2023. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Hee vergelijken (oktober 2023).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, gemaakt van schoon hout afval. De elektrische ontsteker zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Verse lucht van binnen of buiten zorgt voor zuurstof voor de vlam. Wat volgt is opstijgende warmte die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De reguliere pelletkachel maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dit is mogelijk via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige kachels worden aan de CV gekoppeld (vloerverwarming/radiatoren).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers i.v.m een HR ketel. Zo’n pelletketel stookt op biomassa, aardgas is dan verledentijd. Normaal gesproken kies je natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt weer overgebracht op het leidingwater van jouw CV-installatie.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De huidige pelletkachel terugverdientijd loopt zeer uiteen. Er spelen zaken een rol zoals; de warmtevraag, prijzen en het type installatie. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 4 en 6 jaar. Na deze jaren kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en heeft u nog te maken met de stookkosten van pellets en inspectie / reparaties.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Flink wat consumenten overwegen een rendementvolle inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. Bezoek eens kachel showrooms in Hee waar experts u kunnen adviseren over de producten. Zo maakt u het visueel, en kunt u een bestelling doornemen of een showroommodel in de aanbieding kopen. Let op: prijzen van oktober 2023 zijn nogal variabel. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is vanzelfsprekend wel zo verstandig.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. Er is veel discussie of deze manier wel milieuvriendelijk is. De maandelijkse kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als soort kachel en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Hee

Een innovatieve en totale-woning-installatie is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op houtpellets of blokken. Het systeem kan gebruikt worden voor aansturing van radiatoren/vloerverwarming en warm water om te douchen en wassen. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. Het betreft een milieuvriendelijke en besparende keuze: minder vieze CO-2 uitstoot, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Bezuinigen, snippers, blokken of pellets van hout zijn veel betaalbaarder dan gas
 • Relatief lage uitstoot van CO-2
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Hoge subsidies tot wel €400 per ketel.

pelletkachel installateurs in hee


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Zo is het duidelijk naar wie de productinfo en misschien de offerte aangeleverd zal worden. De meeste experts plaatsen kachels in een specifieke omgeving.

 2. Beschrijf uw huis

  Nu volgen verschillende vragen m.b.t. jouw woning. Bijvoorbeeld de grootte van het huis de staat van de isolatie, andere duurzame verwarmingsbronnen, en het aantal bewoners. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Gebaseerd op je informatie kan de installateur een zinnige raming maken van het benodigde vermogen.

 3. Geef uw wensen door

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of liever een oplossing dat de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook factoren als kleur / design en de grootte spelen een rol.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van meerdere specialisten en ga voor een goede installateur in Hee. Let op verhalen van andere klanten en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel thuis installeren. Controleer of de rookafvoer in orde is. Bestel tevens een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. Na plaatsing moet het systeem getest worden. Werkt iets niet? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Hee


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Hee?

Hedendaags vind je verscheidene subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Er bestaan meer dan 1.850 pelletketel & pelletkachel installaties die gedekt worden door de regeling. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie hangt af van het vermogen (KW) van de systemen. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel overduidelijk niet misselijk. De totale subsidie dat hiervoor doelmatig wordt toegekend wisselt tussen de €700 en €1500. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • EASY.L-K (AMG S.p.A.), vermogen 9,1 [KW], €500 subsidie.
 • HP24ECO (Schenger), vermogen 5,5 [KW], €500 subsidie.
 • Rossi 70 Airplus (Ravelli), vermogen 7,4 [KW], €500 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er bestaan allerlei alternatieven voor diegene die de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Hee. Waaruit kan ik kiezen als ik streef naar nul op de meter? Hierna hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 8882.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Bestaande bouw (van 2005 en ouder) kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. De installatie neemt energie uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een systeem dat energie van de zon opvangt en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!