Pelletkachel kopen Raalte

Vergelijk installateurs pelletketels Raalte

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Raalte kopen faciliteert de mogelijkheid om een woning duurzaam te verwarmen. Als alternatief voor gas gebruik je houten pelletkorrels. Dit omschrijven we als houtkorrels van geperst, zuiver hout. We hebben te maken met tal van installaties, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. Door gebruik te maken van onze website doorzoek je toepasbare info die nuttig zijn bij het maken van een goede keuze. Eigenlijk zijn er 3 type installaties:

  kachel installateur 8101

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en zorgt voor warm water. Ook wel pelletketel genoemd.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dit wordt bepaald middels velerlei variabelen. Je kunt denken aan: type huis, de wensen, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieOverijssel
GemeenteRaalte
Postcode8101
Netnummer0572 (+31572)
Gasverbruik M31520 M3
Stroomverbruik kWh3130 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update april 2024)

Vraag naar een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Raalte iets om te overwegen. Denk aan de Livo / Livo Rao / Livo Pgi van het merk RikaNordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een toegankelijke en ‘groene’ optie om sfeer en warmte in de woonkamer te creëren. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, vele malen goedkoper dan gas, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €700
 • Ervaar het gemak en de sfeer, altijd met een interessant kostenplaatje
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Gemakkelijke installatie
 • temperatuurregeling kan automatisch worden geregeld
 • Realiseren een schone verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. Dat is handig! De kachel gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Raalteconsumeert 3130 kWh stroom en 3130 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energierekening van €170,00 in april 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Raalte vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Dit zijn samengeperste houtkorrels, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Het elektrische ontstekingsmechanisme zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Schone omgevingslucht draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Er wordt warmte gevormd die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is een CV-pelletkachel?

De gewone pelletkachel monteert met in de woonkamer. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. Dat kan via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige apparaten worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers i.v.m de CV-ketel. Zo’n systeem verbruikt biomassa, in plaats van aardgas. Dit zijn vaak houtpellets of blokken. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De warmte die uit het proces ontstaat wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van jouw CV.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De terugverdientijd van de pelletkachel is zeer wisselend. Het wordt berekend op basis van het verbruik, de prijzen en het merk/model. In de praktijk ligt de terugverdientijd tussen de 3 en 7 jaar. Hierna kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en dient u rekening te houden met de kosten van de pellets en inspectie / reparaties.

In de showroom een kachel kopen?

Veel bewoners denken na over een inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. Ga eens langs bij kachel showrooms in Raalte waar installateurs u kunnen adviseren over de producten. Doorgaans kunt u hier gewoon een model bestellen of een showroommodel in de aanbieding kopen. De prijzen van april 2024 zijn ontzettend divers. Installateurs vergelijken is hierom wel zo verstandig.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn zijn kleine, lichte staafjes afkomstig uit geperst houtafval van zagerijen. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. Er is veel discussie of dit gezond en milieuvriendelijk is. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door het merk/type en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Raalte

Een alternatieve is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Deze installatie wordt gebruikt voor de centrale verwarmingsinstallatie en warm tapwater om te wassen en douchen. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. We hebben het over een duurzame en prijstechnisch interessante oplossing: beperkte uitstoot van CO-2, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Goedkope keuze, houtpellets of ander organisch afval zijn lang niet zo duur als gas
 • Relatief lage uitstoot van CO-2
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Subsidies tot wel €800 per systeem.

pelletkachel installateurs in raalte

Geschikte installaties:


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  Zo weten we naar welke klant informatie en mogelijke offerte verzonden moet worden. De meeste experts zijn actief in een afgekaderd werkgebied.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  In stap 2 treft u belangrijke vragen m.b.t. jouw woning. Denk aan het soort huis, wat er aan isolatie is gedaan, andere duurzame verwarmingsbronnen, en de samenstelling huishouden. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Gebaseerd op uw informatie maakt de installateur een grove inschatting van het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Een kachel als designstuk, of zelfs een oplossing die uw CV-ketel helemaal vervangt? En wat wilt u maximaal betalen? Ook aspecten als kleur / design en de afmetingen spelen een rol.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van lokale en regionale leveranciers en ga in zee met een professionele installateur in Raalte. Bekijk de beoordelingen en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  De monteur komt de pelletkachel of ketel in de woning monteren. Ga na of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Koop ook altijd een buffervat dat genoeg water kan bevatten. Probeer het systeem grondig uit. Werkt het systeem niet naar behoren? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Raalte


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Raalte?

Er zijn op dit moment verschillende subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Er is keuze uit honderden pelletketel & pelletkachel producten die vallen onder deze regeling. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is is afhankelijk van het vermogen in KW van het modellen. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is logischerwijs extra interessant. Het subsidiebedrag waar je recht op hebt schommelt tussen de €400 en €1450. Enkele voorbeelden zijn:

 • Cerino (EvaCalor), vermogen 7,5 [KW], €500 subsidie.
 • Steel LX up 9 (CMG), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • Orchidea – Moonlight – Mariquita type TI 14 (UNGARO S.r.L.), vermogen 13 [KW], €1400 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor wie het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Raalte. Waaruit kan ik kiezen met het oog op energieneutraal leven? Op Pelletkachelrevolutie.nl hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 8100, 8101, 8102, 8103.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Bestaande bouw (van 2005 en ouder) gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem maakt slim gebruik van warmte uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een innovatieve oplossing die in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!Alle plaatsen in deze gemeente