Pelletkachel kopen Zwartewaterland

Vergelijk installateurs pelletketels Zwartewaterland

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Zwartewaterland kopen stelt jou in staat om uw woning op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je pellets. Dit zijn geperste houtkorrels. Je vindt meerdere soorten installaties, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. Geholpen door onze tool bekijk je handige gegevens die een bijdrage leveren aan het maken van een goede keuze. Eigenlijk zijn er 3 type modellen:

  kachel installateur 8064

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en voorziet in de tapwater behoefte. We spreken ook van een pelletketel.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dat berekent men a.d.h.v. velerlei variabelen. We spreken over: soort huis, wat je precies wilt verwarmen, en wat je bestedingsruimte is. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieOverijssel
GemeenteZwartewaterland
Postcode8064
Netnummer038 (+3138)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh3080 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update juni 2024)

Bent u op zoek naar een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Zwartewaterland zeker een goede optie. Denk aan de Lily 7 van het merk Royal / PalazzettiMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een milieuvriendelijke manier om de woonkamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Eenvoudig te installeren, stukken schoner dan de open haard, en u heeft recht op subsidies tot wel €900
 • Ervaar het gemak en de sfeer voor schappelijke kosten
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Gemakkelijke installatie
 • temperatuurregeling kan automatisch worden geregeld
 • Schonere lucht binnen en buitenhuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. Dat is handig! De kachel geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddeld huis in de gemeente Zwartewaterlandverbruikt 3080 kWh stroom en 3080 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energierekening van €166,00 in juni 2024. Met een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Zwartewaterland vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, gemaakt van schoon hout afval. Er is een elektrische ontsteker die zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer zorgt voor zuurstof bij de vlam. Op deze manier ontstaat er warmte die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De meest gangbare pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dat wordt gefaciliteerd door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige kachels worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (vloerverwarming/radiatoren).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut i.v.m de gasketel. Een dergelijk systeem werkt op basis van biomassa, en geen aardgas. Normaal gesproken kies je natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt effectief overgebracht op het leidingwater van uw CV-installatie.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De terugverdientijd van de pelletkachel is erg variabel. Veel aspecten hebben invloed; gebruik, de prijzen, en het type installatie. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 2 en 7 jaar. Hierna gaat het besparen pas echt beginnen en heeft u enkel te maken met de prijzen van pellets en eventueel onderhoud.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Aanzienlijk veel consumenten preferereneen krachtige inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Zwartewaterland waar specialisten u alle verschillende systemen kunnen tonen. Handig, want u kunt hier vaak eenvoudig een bestelling doen of aanbiedingen van showmodellen kopen. De prijzen van juni 2024 lopen zeer uiteen. Installateurs vergelijken is hierom wel zo verstandig.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Het moet nog onderzocht worden of dit gezond en milieuvriendelijk is. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel komen tot stand door type kachel en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Zwartewaterland

Een nieuwe handige mogelijkheid is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op plantenresten, takken of houtblokken. De ketel is geschikt voor de centrale verwarming en warm tapwater om te wassen en douchen. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Het betreft een milieuvriendelijke en kostenbesparende keuze: lagere CO-2 belasting, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Bezuinigen, biomassa is stukken voordeliger dan gas
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €400 per installatie.

pelletkachel installateurs in zwartewaterland


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  Graag horen wij naar welke persoon de specificaties en wellicht een offerte verzonden kan worden. Veel monteurs doen werkzaamheden in een specifieke omgeving.

 2. Beschrijf uw huis

  Vervolgens stellen we een aantal vragen die gaan over het huis. Voorbeelden zijn de grootte van de woning leeftijd woning / mate van isolatie, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en de grootte van het huishouden. Het correct invullen van de info is belangrijk, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Op basis van de data kan de installateur ongeveer een inschatting maken van hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Een kachel als designstuk, of meer een systeem dat er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En welke max. prijs heb je in het hoofd? Ook aspecten als ambiance en de hoogte van de kachel hebben invloed.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van meerdere specialisten en ga in zee met een professionele installateur in Zwartewaterland. Vraag om reviews en diploma’s (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  De monteur komt de pelletkachel of ketel in het huis monteren. Check naderhand of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Neem ook een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). Controleer of alles werkt. Iets niet in de haak? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Zwartewaterland


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Zwartewaterland?

In de huidige situatie zijn er velerlei subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). Er bestaan meer dan 1.900 pelletkachel / pelletketel installaties die zijn goedgekeurd door de overheid. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is is afhankelijk van het vermogen in KW van het modellen. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is overduidelijk erg aantrekkelijk. Het exacte subsidiebedrag dat toepasbaar is wisselt tussen de €650 en €1150. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • SPV-M13 GEMMA (EvaCalor), vermogen 14 [KW], €700 subsidie.
 • LX up 12 Dual (CMG), vermogen 12,1 [KW], €605 subsidie.
 • RED Loto multi air (Unifire), vermogen 13,8 [KW], €690 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor de woningeigenaar die echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Zwartewaterland. Welke maatregelen moet ik treffen als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? Op deze pagina geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 8064.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Zeker bestaande huizen kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie benut de warmte uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een duurzame installatie die de zon gebruikt voor energie en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!Alle plaatsen in deze gemeente