Pelletkachel kopen Heino

Vergelijk installateurs pelletketels Heino

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Heino kopen opent nieuwe deuren om uw huis duurzaam te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je houten pelletkorrels. Dit zijn korrels van hout uit geperst houtafval. Er zijn verschillende soorten installaties, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Middels onze vergelijker check je handige toelichtingen die ondersteuning bieden bij het laten installeren van een installatie. In de praktijk hebben we het over drie type kachels:

  kachel installateur 8141

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en voorziet in de tapwater behoefte. Misschien beter bekend als pelletketel.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dat hangt af van verschillende zaken. Bijvoorbeeld: type huis, wat je precies wilt verwarmen, en wat het mag kosten. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieOverijssel
GemeenteRaalte
Postcode8141
Netnummer0572 (+31572)
Gasverbruik M31520 M3
Stroomverbruik kWh3130 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update april 2024)

Vraag naar een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Heino zeer interessant. Denk aan de Cupido van het merk COLA srl -Gruppo FerroliOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een zuinige en duurzame manier voor sfeer en warmte in de woonkamer. Makkelijk in gebruik en onderhoud, vele malen goedkoper dan gas, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €1050
 • Gemak, comfort en sfeer, ook voor een laag budget
 • Pellets zijn 100% geproduceerd van afvalhout
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • automatische ontsteking en modulerende werking
 • Hoger rendement dan klassieke kachels
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. 2 vliegen in 1 klap, de kachel gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Raalteverbruikt 3130 kWh stroom plus 3130 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energienota van €170,00 in april 2024. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Heino vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). Een elektrisch ontstekingspatroon maakt de verbranding van pellets mogelijk. Lucht uit de kamer of van buiten draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Via dit proces ontstaat er warmte die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt installeert men voor 1 warme ruimte. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. Dit kan door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige kachels worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie i.v.m een gasketel. Zo’n ketel stookt op biomassa, aardgas is dan verledentijd. Hiervoor gebruikt men houtpellets of blokken. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De warmte die uit het proces ontstaat wordt weer overgebracht op het leidingwater van de CV.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt loopt zeer uiteen. Dit wordt berekend aan de hand van het verbruik, de prijzen en het model. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 4 en 6 jaar. Zodra deze periode is verstreken gaat het besparen pas echt beginnen en blijven alleen nog de prijzen van pellets en maandelijkse afschrijving.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Legio woningeigenaren gaan voor een rendementvolle inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Heino waar experts u alle verschillende systemen kunnen tonen. Doorgaans kunt u hier eenvoudig een bestelling doen of een kachel in de aanbieding kopen. Echter, prijzen in april 2024 wisselen sterk. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is daarom een wijs besluit.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. Onderzoek moet nog uitwijzen of dit gezond en milieuvriendelijk is. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel komen tot stand door het merk/type en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Heino

Een efficiënte en is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. De biomassaketel draagt zorg voor een verwarming toepassing en het warme water in huis. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Het betreft een milieuvriendelijke en besparende optie: beperkte CO-2 belasting, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Besparend, organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval zijn goedkoper dan gas
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Subsidies tot wel €950 per installatie.

pelletkachel installateurs in heino


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  Dat maakt dat we weten naar wie specificaties en misschien de offerte toegezonden mag worden. De meeste installateurs focussen zich op een afgekaderd werkgebied.

 2. Verstel details over uw huis

  Hier volgen relevante vragen inzake je huis. U kunt denken aan de categorie van uw huis, de mate van isolatie, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en aantal inwonende mensen. Vul alles zo goed mogelijk in, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Aan de hand van deze informatie kan de installateur ongeveer een inschatting maken van het vermogen van de ketel.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Een kachel die in het oog springt, of liever een product die er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En wat is het budget? Ook randvoorwaarden als het gewenste model en de hoogte van de kachel doen er toe.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende adviseurs en ga voor een goede installateur in Heino. Vraag om ervaringen van anderen en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  De installateur komt de pelletkachel of ketel bij u thuis installeren. Bekijk of de rookgasafvoer in orde is. Plaats zeker ook een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Na plaatsing moet het systeem getest worden. Werkt het systeem niet naar behoren? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Heino


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in Heino?

Recent kun je gebruik maken van verschillende tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Er zijn meer dan 1.950 pelletkachel of pelletketel producten waarbij een subsidie mogelijk is. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt gecalculeerd door het vermogen in KW van het modellen. Dat maakt de aanschaf van deze kachels ontegenzeggelijk verleidelijk. Het bedrag dat je terug kunt krijgen vinden we terug tussen de €850 en €1150. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • Paro (Rika), vermogen 8,2 [KW], €500 subsidie.
 • Ecofire Carlotta 12 (Palazzetti Lelio), vermogen 12,1 [KW], €605 subsidie.
 • A 7 Globe (Moretti Design), vermogen 7 [KW], €500 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor de consument die echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Heino. Wat moet ik precies doen als ik helemaal van het gas af wil? Hieronder geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 8140, 8141.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Zeker bestaande huizen kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem neemt energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijk systeem dat de zon gebruikt voor energie en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!