Pelletkachel kopen Hattem

Vergelijk installateurs pelletketels Hattem

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Hattem kopen is bij uitstek geschikt om je huis op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar houten pellets. Dit omschrijven we als korrels van hout uit geperst houtafval. Er bestaan verscheidene type installaties, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. Via pelletkachelrevolutie.nl tref jij actuele details die van pas komen bij het laten plaatsen van een pelletkachel. We maken onderscheid tussen 3 kachels:

  kachel installateur 8051

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en zorgt tevens voor warm tapwater. Ook wel pelletketel genoemd.
Welke kachel wordt aangeraden? Dat wordt bepaald door specifieke zaken. Bijvoorbeeld: soort huis, het doel van de kachel, en wat je maximaal wilt uitgeven. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieGelderland
GemeenteHattem
Postcode8051
Netnummer038 (+3138)
Gasverbruik M31570 M3
Stroomverbruik kWh2830 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update mei 2024)

Behoefte aan een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Hattem een uitstekende optie. Een voorbeeld is de NEW LINEA LP9 van het merk CAMINETTIOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een zuinige en duurzame manier om het aangenaam warm te maken in de woonkamer. Gemakkelijk te plaatsen, stukken schoner dan de open haard, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €900
 • Aangename warmte, ook voor de kleine portemonnee
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Eenvoudig te bedienen
 • automatische ontsteking en modulerende werking
 • Hoger rendement dan klassieke kachels
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. De kachel in de woonkamer verwarmt het water in de CV-leidingen. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddelde woning in de gemeente Hattemconsumeert 2830 kWh stroom en 2830 m3 gas wat uitdraait in een gemiddelde energienota van €166,00 in mei 2024. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Hattem vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, geproduceerd van samengeperste houtvezels. Het elektrische ontstekingsmechanisme zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Verse lucht van binnen of buiten zorgt voor zuurstof voor de vlam. Via dit proces ontstaat er warmte die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De gewone pelletkachel is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. Dat kan via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige apparaten worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (vloerverwarming/radiatoren).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief i.v.m je gasketel. Een dergelijk systeem gebruikt als brandstof biomassa, en heeft dus geen gas nodig. Normaal gesproken kies je houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De gewonnen warmte wordt afgegeven aan het leidingwater van de CV-installatie.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De terugverdientijd van de pelletkachel loopt zeer uiteen. Het is afhankelijk van variabelen als de warmtevraag, prijzen en het type installatie. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 2 en 8 jaar. Daarna begint het besparen pas echt en resteren alleen nog de inkoopprijs van pellets en inspectie / reparaties.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Aanzienlijk veel woningeigenaren neigen naar een doelmatige inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. Er zijn kachel showrooms in Hattem waar installateurs u alles over de producten kunnen vertellen. U kunt daar vaak een bestelling doornemen of een pelletkachel op voorraad kopen. De actuele prijzen van mei 2024 zijn erg wisselend. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is dan ook een wijs besluit.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets is een CO-2 neutrale brandstof voor in de kachel. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. Het is niet helemaal duidelijk of deze manier wel milieuvriendelijk is. De wekelijkse kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van type kachel en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Hattem

Een efficiënte en woning dekkende optie is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op plantenresten, takken of houtblokken. De biomassaketel draagt zorg voor de verwarmingsinstallatie en warm tapwater om te wassen en douchen. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. We hebben het over een groene en prijstechnisch interessante keuze: lagere CO-2 uitstoot, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Goedkoop, plantenresten, takken of houtblokken zijn goedkoper dan gas
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Subsidies tot wel €1500 per product.

pelletkachel installateurs in hattem


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Zo is het duidelijk naar welke klant informatie en tevens de offerte verstuurd moet worden. Veel specialisten doen werkzaamheden in een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Specificeer type woning

  Hierna zie je een aantal vragen inzake uw woonobject. Belangrijk zijn het type woning, de isolatiewaarden, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en het aantal gezinsleden. Het correct invullen van de info is belangrijk, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Na aanleiding van de gegevens kan de installateur een berekening maken van het benodigde vermogen.

 3. Geef uw wensen door

  Een kachel die in het oog springt, of bij voorkeur een systeem die de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En wat wil je maximaal uitgeven? Ook zaken als uitstraling en de maatvoering zijn belangrijk.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van meerdere adviseurs en ga aan de slag met een goede installateur in Hattem. Let op referenties en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  De installateur komt de pelletkachel of ketel in het huis monteren. Controleer of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Ga voor een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. Controleer of alles werkt. Iets niet in de haak? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Hattem


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Hattem?

Recent kun je gebruik maken van allerlei subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. Er bestaan meer dan 1.950 pelletketel / pelletkachel producten die op de ISDE-lijst staan. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt mede bepaald door het vermogen (KW) van de systemen. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel overduidelijk zeer belangrijk. Het subsidiebedrag dat hiervoor gereserveerd is ligt doorgaans tussen de €950 en €1300. Enkele voorbeelden zijn:

 • GRECALE 50 (Dielle SRL), vermogen 5,5 [KW], €500 subsidie.
 • Corridor SUBTILE.8C-AGPAR (AMG S.p.A.), vermogen 7,6 [KW], €500 subsidie.
 • Livo / Livo Rao / Livo Pgi (Rika), vermogen 6 [KW], €500 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er bestaan allerlei alternatieven voor diegene die echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Hattem. Welke stappen moet ik ondernemen als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? In de paragraaf hierna geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 8050, 8051, 8052.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Zeker bestaande huizen halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. De installatie benut de energie uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een product dat in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en warm tapwater kan opslaan.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!