Pelletkachel kopen Laag Zuthem

Vergelijk installateurs pelletketels Laag Zuthem

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Laag Zuthem kopen stelt je in de gelegenheid om je huis duurzaam te verwarmen. Je stookt geen gas, maar houten pellets. Dit zijn feitelijk machinaal geperste korrels van zaagsel. Er is keuze uit velerlei modellen en installaties, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. Dankzij onze vergelijker doorzoek jij waardevolle info die ondersteuning bieden bij het kiezen van een goede kachel + monteur. Je kunt kiezen uit drie soorten installaties:

  kachel installateur 8055

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en zorgt ook voor warm tapwater. Ook wel bekend als een pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dat ligt aan diverse facetten. We spreken over: type huis, hoe je de kachel gaat gebruiken, en het budget. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieOverijssel
GemeenteRaalte
Postcode8055
Netnummer0529 (+31529)
Gasverbruik M31520 M3
Stroomverbruik kWh3130 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update april 2024)

Behoefte aan een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Laag Zuthem zeer interessant. Dat kan zijn de Ilvar 9 / Thor 9 van het merk Nordic FireOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een duurzame en groene keuze om zowel warmte als sfeer in de huiskamer te halen. Makkelijk in gebruik en onderhoud, schoner dan de houtkachel, en de subsidies lopen op tot wel €1150
 • Genieten van sfeer en warmte voor aantrekkelijke prijzen
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • Volautomatisch en gemakkelijk bedienen
 • Hoger rendement dan klassieke kachels
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. De kachel in de huiskamer geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Raalteverbruikt 3130 kWh stroom en 3130 m3 gas wat volgt in een gemiddelde maandelijkse energienota van €170,00 in april 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Laag Zuthem vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Dit zijn samengeperste houtkorrels, geproduceerd van samengeperste houtvezels. Een speciale elektrische ontsteker zorgt dat de pellets branden. Verse lucht van binnen of buiten zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Zodoende komt er warmte tot stand die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De standaard pelletkachel monteert met in de woonkamer. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dat wordt gefaciliteerd door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige pelletkachels kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (radiatoren/vloerverwarming).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

De biomassaketel is een goed substituutvoor de gasketel. Deze installatie verbruikt biomassa, in plaats van aardgas. Standaard kiest men voor plantenresten, takken of houtblokken. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De gegenereerde warmte wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van de CV.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel is niet universeel. Het is afhankelijk van variabelen als het verbruik, de prijzen en het type ketel. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 3 en 6 jaar. Hierna begint het besparen pas echt en resteren alleen nog de prijzen van pellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Aanzienlijk veel consumenten neigen naar een luxe inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. Er zijn speciale kachel showrooms in Laag Zuthem waar specialisten u de mogelijke opties kunnen showen. U kunt daar vaak gemakkelijk een bestelling plaatsen of showroommodellen met korting kopen. Let op: prijzen van april 2024 zijn erg wisselend. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is dan ook geen gek idee.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. De mening lopen uiteen of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. soort kachel en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Laag Zuthem

Een andere handige mogelijkheid is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op houtsnippers of houtblokken. Deze installatie kan benut worden voor een CV toepassing en warm water om te douchen en wassen. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Dit segment is een groene en kostenbesparende oplossing: beperkte vervuiling, en de gaskraan gaat dicht.
 • Voordelig, natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken zijn stukken voordeliger dan gas
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Subsidies tot wel €850 per installatie.

pelletkachel installateurs in laag-zuthem


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar wie specificaties en tevens de offerte toegezonden moet worden. De meeste specialisten plaatsen kachels in een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Beschrijf de woning

  Hier volgen diverse vragen over je woning. U kunt denken aan de categorie van uw huis, leeftijd woning / mate van isolatie, aantal zonnepanelen, en het aantal gezinsleden. Het correct invullen van de info is belangrijk, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Op basis van je gegevens kan de installateur ook iets zeggen over het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Een mooie kachel in de kamer, of bij voorkeur een oplossing dat in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En hoeveel geld heb je precies gereserveerd? Ook zaken als het gewenste model en de maatvoering spelen een rol.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele adviseurs en selecteer een erkende installateur in Laag Zuthem. Houd rekening met referenties en diploma’s (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel bij u thuis installeren. Achterhaal of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Bestel tevens een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. Probeer verschillende functies uit. Werkt het systeem niet naar behoren? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Laag Zuthem


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Laag Zuthem?

Er zijn op dit moment verscheidene subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). Je kan kiezen uit meer dan 1.700 pelletkachel of pelletketel producten die vallen onder deze regeling. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie hangt af van het totale vermogen (KW) van de installatie. Deze royale bonus maakt het geheel uiteraard aanlokkelijk. Het totaalbedrag dat hiervoor gereserveerd is ligt tussen €650 en €1450. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • Flora (Air) (Red), vermogen 6,3 [KW], €500 subsidie.
 • AC70 / A70 8 kW (Palazzetti), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.
 • C 13 ALL style (Moretti Design), vermogen 12,2 [KW], €610 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor wie echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Laag Zuthem. Wat kan ik allemaal doen om een energieneutraal huis te realiseren? Hieronder geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 8055.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Zeker bestaande huizen kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem neemt warmte uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijke oplossing die de energie van de zon gebruikt en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!