Pelletkachel kopen Broekland

Vergelijk installateurs pelletketels Broekland

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Broekland kopen stelt je in de gelegenheid om een woning duurzaam te verwarmen. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met pelletkorrels. Dit omschrijven we als korrels van hout uit geperst houtafval. Er zijn meerdere soorten installaties, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. Door gebruik te maken van onze website check jij waardevolle adviezen die van dienst kunnen zijn bij het kiezen van een goede kachel + monteur. Feitelijk zijn er drie soorten kachels:

  kachel installateur 8107

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en regelt warm tapwater. We bedoelen er hetzelfde mee als een pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dat ligt aan verscheidene zaken. Onder andere: jouw soort huis, het doel van de kachel, en het budget. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieOverijssel
GemeenteRaalte
Postcode8107
Netnummer0570 (+31570)
Gasverbruik M31520 M3
Stroomverbruik kWh3130 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update juli 2024)

Vraag naar een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Broekland zeer interessant. Dat kan zijn de Dorica Pidra Supreme Metalcolor van het merk ThermorossiEen andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een milieuvriendelijke manier voor sfeer en warmte in de huiskamer. Eenvoudig te installeren, het is relatief goedkoop, en er zijn interessante subsidies, tot wel €1050
 • Design en warme sfeer tegen een scherpe prijs
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Eenvoudig te bedienen
 • hoge gebruiksgemak dankzij de automatische ontsteking
 • Altijd een optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. De kachel warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Raaltegebruikt 3130 kWh stroom en stookt 3130 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energienota van €170,00 in juli 2024. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Broekland vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

In een pelletkachel stookt men pellets. Het gaat om kleine houtsnippers, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). Een speciale elektrische ontsteker maakt dat pellets worden verbrand. Schone omgevingslucht zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Via dit proces ontstaat er warmte die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is een pelletkachel-CV?

De standaard pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. Dit wordt gerealiseerd door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige kachels worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (vloerverwarming/radiatoren).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

De biomassaketel is een goed substituutvoor een CV-ketel. Zo’n installatie heeft enkel biomassa nodig, in plaats van duur en vervuilend gas. Voorbeelden hiervan zijn organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De gegenereerde warmte wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van uw CV-installatie.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel is tamelijk flexibel. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van het verbruik, de prijzen en het model. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 3 en 7 jaar. Na deze periode begint het besparen pas echt en resteren alleen nog de variabele pelletkosten en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Veel bewoners kiezen voor een luxe inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. Bezoek eens kachel showrooms in Broekland waar experts u alles over de producten kunnen vertellen. Handig, want u kunt hier vaak direct een bestelling plaatsen of showroommodellen met korting kopen. Let op: prijzen van juli 2024 zijn ontzettend divers. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is daardoor geen gek idee.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn zijn kleine, lichte staafjes afkomstig uit geperst houtafval van zagerijen. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. Het moet nog onderzocht worden of deze manier wel milieuvriendelijk is. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van model/merk kachel en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Broekland

Een innovatieve en populaire optie is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt houtsnippers of houtblokken. Dit model zorgt voor aansturing van radiatoren/vloerverwarming en het warme water in huis. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. Wij omschrijven dit als een bewuste en aantrekkelijke beslissing: minder uitstoot van CO-2, en de gaskraan gaat dicht.
 • Betaalbaar, houtsnippers en pellets zijnveel betaalbaarder dan gas
 • Schone verbranding door de hoge temperaturen
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Interessant subsidie tot €650 per product.

pelletkachel installateurs in broekland


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Graag horen wij naar welk adres details en eventuele offerte toegezonden zal worden. Veel uitvoerders werken in een expliciet gebied.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  Vervolgens stellen we belangrijke vragen over de woning. Belangrijk zijn de grootte van het huis welke isolatie er is aangebracht, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en gezinsgrootte. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Middels je info maakt de installateur een grove inschatting van welk vermogen nodig is.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of puur een product die zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En wat mag het kosten? Ook zaken als het gewenste model en de afmetingen spelen een rol.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van populaire specialisten en kies voor een goede installateur in Broekland. Kijk naar reviews en diploma’s (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel in de woning monteren. Controleer of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Ga voor een buffervat dat genoeg water kan bevatten. Neem de gehele installatie goed door. Is iets niet in orde? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Broekland


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Broekland?

Er zijn op dit moment verschillende regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Je kan kiezen uit meer dan 1.950 pelletkachel / pelletketel installaties waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie is afhankelijk van het vermogen (KW) van de systemen. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel logischerwijs zeer belangrijk. De totale subsidie dat toe te passen is wisselt tussen €950 en €1100. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • Sumo (Rika), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • Ecofire Camilla 12 (Palazzetti Lelio), vermogen 12,1 [KW], €605 subsidie.
 • Virgo 12 / Virgo 12 C (Moretti Design), vermogen 11,5 [KW], €575 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn meerdere opties voor diegene die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Broekland. Welke stappen moet ik ondernemen om mijn woning energieneutraal te maken? Onderstaand hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 8107.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Woning die gebouwd zijn 1990 kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Uiteraard voor de eigen energievraag, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat onttrekt warmte uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijk systeem dat gebruik maakt van energie van de zon en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!