Pelletkachel kopen Nunspeet

Vergelijk installateurs pelletketels Nunspeet

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Nunspeet kopen faciliteert de mogelijkheid om woningen duurzaam te verwarmen. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk speciale pellets van hout. Het betreft korrels van hout uit geperst houtafval. Er bestaan tal van kachels, ieder met hun eigen pluspunten. D.m.v. onze website tref je praktische adviezen die van pas komen bij het vergelijken van de mogelijkheden. We maken onderscheid tussen drie soorten installaties:

  kachel installateur 8071

 1. Pelletkachel: designs verwarming, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en voorziet in de tapwater behoefte. We spreken ook van een pelletketel.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dit heeft te maken met diverse zaken. Onder andere: jouw type woning, de wensen, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieGelderland
GemeenteNunspeet
Postcode8071
Netnummer0341 (+31341)
Gasverbruik M31660 M3
Stroomverbruik kWh3180 kWh
Gemiddelde energierekening€179,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update juni 2024)

Interesse in een sfeervolle verwarmingsbron? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Nunspeet zeker een goede optie. Bijvoorbeeld de LUNA van het merk FLUMENFIREOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een milieuvriendelijke manier om rendabel warmte en sfeer te creëren in de huiskamer. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, schoner dan de houtkachel, en u heeft recht op subsidies tot wel €500
 • Ervaar het gemak en de sfeer voor aantrekkelijke prijzen
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Eenvoudig te bedienen
 • hoge gebruiksgemak dankzij de automatische ontsteking
 • Hoger rendement dan klassieke kachels
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. De kachel die vaak in de woonkamer staat gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddelde woning in de gemeente Nunspeetgebruikt 3180 kWh stroom en nog eens 3180 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde maandelijkse energierekening van €179,00 in juni 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Nunspeet vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, afkomstig van resthout. Een elektrische eenheid maakt de verbranding van pellets mogelijk. Externe luchttoevoer zorgt voor zuurstof bij de vlam. Zo wordt warmte gegenereerd die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel op CV?

De meest gangbare pelletkachel maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. Dit wordt gerealiseerd door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige systemen kunnen op de CV worden aangesloten (radiatoren/vloerverwarming).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut voor de HR ketel. Zo’n ketel werkt op biomassa, en dus geen gas. Hiervoor gebruikt men snippers, blokken of pellets van hout. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt effectief overgebracht op het leidingwater van jouw centrale verwarmingsinstallatie.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel is zeer wisselend. Het wordt berekend op basis van het verbruik, de prijzen en het type installatie. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 5 en 8 jaar. Na deze jaren begint het besparen pas echt en blijven alleen nog de inkoop van houtpellets en eventueel onderhoud.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Steeds meer mensen preferereneen rendementvolle inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. Bezoek eens kachel showrooms in Nunspeet waar adviseurs u de verschillende mogelijkheden laten zien. Zo maakt u het visueel, en kunt u meteen bestellen of een kachel in de aanbieding kopen. De prijzen van juni 2024 zijn ontzettend divers. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is om deze reden wel zo handig.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. Het moet nog onderzocht worden of deze manier wel milieuvriendelijk is. De dagelijkse kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als type kachel en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Nunspeet

Een innovatieve en handige mogelijkheid is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. De pelletketel draagt zorg voor het verwarmingssysteem en het warme water in huis. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Het betreft een groene en relatief goedkope optie: minder vieze CO-2 uitstoot, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Geld besparend, organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval zijn lang niet zo duur als gas
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Gemiddelde subsidie van €550 per ketel.

pelletkachel installateurs in nunspeet


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Graag horen wij naar wie de informatie en speciaal ook de offerte aangeleverd mag worden. De meeste installateurs zijn beperkt tot een bepaalde regio.

 2. Omschrijf uw woning

  Vervolgens stellen we belangrijke vragen omtrent je woonobject. Voorbeelden zijn het soort huis, leeftijd woning / mate van isolatie, het aantal zonnepanelen, en het aantal bewoners. Het correct invullen van de info is belangrijk, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Gebaseerd op de ingevulde gegevens kan de installateur ongeveer een inschatting maken van het benodigde vermogen.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een kachel die in het oog springt, of bij voorkeur een model die de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook zaken als en soort kachel en de grootte zijn beslissend.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse leveranciers en kies voor een betrouwbare installateur in Nunspeet. Vraag naar beoordelingen en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  De installateur komt de pelletkachel of ketel in de woning monteren. Check naderhand of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Zorg ook voor een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Neem de gehele installatie goed door. Iets niet in de haak? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Nunspeet


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Nunspeet?

Er zijn op dit moment velerlei subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). Je kan kiezen uit meer dan 1.800 pelletkachel & pelletketel producten die vallen onder deze regeling. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie hangt af van het totale vermogen (KW) van het systeem. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel vanzelfsprekend niet misselijk. De tegemoetkoming dat hiervoor doelmatig wordt toegekend ligt doorgaans tussen de €650 en €1200. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • GRECALE IDRO 18 ACS (Dielle SRL), vermogen 20,5 [KW], €1400 subsidie.
 • ROUND8K-K (AMG S.p.A.), vermogen 7,5 [KW], €500 subsidie.
 • Sumo RAO (Rika), vermogen 9,1 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor de Nederlander die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Nunspeet. Welke stappen moet ik ondernemen richting een energieneutrale woning? In de paragraaf hierna geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 8070, 8071, 8072.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Ouder woningen (van voor 2000) kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie neemt energie uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een innovatieve product dat gebruik maakt van energie van de zon om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!Alle plaatsen in deze gemeente