Pelletkachel kopen Mariënheem

Vergelijk installateurs pelletketels Mariënheem

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Mariënheem kopen faciliteert de mogelijkheid om jouw woning zonder aardgas te verwarmen. In plaats van gas gebruik je unieke korrels van hout. Het gaat om cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. Je vindt verscheidene installaties, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. Dankzij de pelletkachel-vergelijker check jij handige details die een bijdrage leveren aan het maken van een goede keuze. Eigenlijk zijn er drie type modellen:

  kachel installateur 8106

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en voorziet in de tapwater behoefte. Soms wordt er gesproken over een pelletketel.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dat wordt bepaald door allerlei onderdelen. Dit zijn natuurlijk: woning-specificaties, het doel van de kachel, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieOverijssel
GemeenteRaalte
Postcode8106
Netnummer0572 (+31572)
Gasverbruik M31520 M3
Stroomverbruik kWh3130 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update april 2024)

Bent u op zoek naar een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Mariënheem een uitstekende optie. Dat kan zijn de Aqua 18 -All Style van het merk Moretti DesignOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een zuinige en duurzame manier om zowel warmte als sfeer in de woonkamer te halen. Het vergt weinig onderhoud, het is relatief goedkoop, en er zijn interessante subsidies, tot wel €700
 • Aangename warmte, altijd met een interessant kostenplaatje
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Eenvoudig te programmeren
 • Automatische pellet invoer waardoor lang gestookt kan worden
 • Schonere lucht binnen en buitenhuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. De kachel gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Raaltegebruikt 3130 kWh stroom en nog eens 3130 m3 gas wat uitdraait in een gemiddelde energierekening van €170,00 in april 2024. Met een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Mariënheem vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

In een pelletkachel stookt men pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, gemaakt van zaagsel en snippers. Het elektrisch ontstekingspatroon maakt dat pellets worden verbrand. Verse lucht van binnen of buiten bezorgt de nodige zuurstof. Via dit proces ontstaat er warmte die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is een pelletkachel op CV?

De reeds besproken pelletkachel monteert met in de woonkamer. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dat kan via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige cv-pelletkachels worden aan de CV gekoppeld (radiatoren/vloerverwarming).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers i.v.m je CV-ketel. Deze installatie stookt op biomassa, waardoor er geen gas bij komt kijken. In de basis zijn dat houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De gegenereerde warmte wordt effectief overgebracht op het leidingwater van uw CV.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De terugverdientijd van een pelletkachel wissel sterk. Veel aspecten hebben invloed; de warmtevraag, prijzen en het model. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 5 en 9 jaar. Zodra deze periode is verstreken gaat het besparen pas echt beginnen en blijven alleen nog de inkoopprijs van pellets en eventueel onderhoud.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Veel mensen kiezen voor een krachtige inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. Er zijn kachel showrooms in Mariënheem waar monteurs u de verschillende mogelijkheden laten zien. Handig, want u kunt hier vaak een bestelling doorgeven of aanbiedingen van showmodellen kopen. De prijzen van april 2024 wisselen sterk. Installateurs vergelijken is om deze reden wel zo verstandig.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Het moet nog onderzocht worden of het milieu wel voldoende ontlast wordt. De wekelijkse kosten van een pelletkachel komen tot stand door het merk/type en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Mariënheem

Een innovatieve en goede optie is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op organische materialen als hout of tuinafval. De pelletketel zorgt voor een centrale verwarming toepassing en voorziet in warm tapwater. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. We hebben het over een groene en aantrekkelijke keuze: minder broeikasuitstoot, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Goedkope keuze, plantenresten, takken of houtblokken zijn lang niet zo duur als gas
 • Biomassaproducten zijn hernieuwbaar en ecologisch verantwoord
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €1200 per installatie.

pelletkachel installateurs in marienheem


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar wie specificaties en wellicht een offerte verstuurd kan worden. Veel aannemers werken in hun eigen streek.

 2. Beschrijf de woning

  Hier volgen verschillende vragen met betrekking tot je woning. U kunt denken aan de grootte van het huis of de woning goed geïsoleerd is, de aanwezigheid van zonnepanelen, en gezinssamenstelling. Sla geen vragen of details over, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Middels uw gegevens kan de installateur ook iets zeggen over het vermogen van de ketel.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of een product dat in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En wat wilt u maximaal betalen? Ook variabelen als kleur / design en de beschikbare maten zijn beslissend.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van lokale en regionale leveranciers en ga in zee met een uitstekende installateur in Mariënheem. Kijk naar verhalen van andere klanten en diploma’s (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel op de gewenste plek installeren. Achterhaal of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Plaats zeker ook een buffervat dat groot genoeg is. Probeer het systeem grondig uit. Werkt iets niet? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Mariënheem


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Mariënheem?

In de huidige situatie zijn er meerdere regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Het aanbod omslaat meer dan 1.900 pelletketel & pelletkachel producten die op de lijst staan. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is wordt getekend door het vermogen (KW) van de installatie. Dat maakt de aanschaf van deze kachels logischerwijs aanlokkelijk. Het bedrag dat men hiervoor opzij gezet heeft ligt doorgaans tussen de €450 en €1050. Een aantal interessante opties:

 • Miro 6 kW (Rika), vermogen 6 [KW], €500 subsidie.
 • Ecofire Camilla 9 (Palazzetti Lelio), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • Venere (Moretti Design), vermogen 8,7 [KW], €500 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er bestaan allerlei alternatieven voor de Nederlander die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Mariënheem. Waaruit kan ik kiezen richting een energieneutrale woning? In de paragraaf hierna hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 8106.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Bestaande bouw (van 2005 en ouder) hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat profiteert van energie uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijk product dat de zon gebruikt voor energie en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!