Pelletkachel kopen Lierderholthuis

Vergelijk installateurs pelletketels Lierderholthuis

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Lierderholthuis kopen stelt je in de gelegenheid om huizen duurzaam te verwarmen. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar pellets. Het gaat om cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. Tegenwoordig kun je kiezen uit diverse modellen kachels, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Dankzij onze vergelijker bekijk je bruikbare toelichtingen die jou terzijde staan bij het laten installeren van een installatie. Eigenlijk zijn er drie type modellen:

  kachel installateur 8144

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. Misschien beter bekend als pelletketel.
Welke kachel past bij jouw woning? Dat ligt aan specifieke factoren. We spreken over: huis-specificaties, hoe je de kachel gaat gebruiken, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieOverijssel
GemeenteRaalte
Postcode8144
Netnummer0572 (+31572)
Gasverbruik M31520 M3
Stroomverbruik kWh3130 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update juli 2024)

Bent u op zoek naar een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Lierderholthuis geen gek idee. Denk dan bijvoorbeeld aan de Drum LW up 15 van het merk CMGOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een duurzame en groene keuze om sfeer en warmte in de huiskamer te creëren. Eenvoudig te installeren, het bespaart geld, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €1200
 • Gemak, comfort en sfeer met een laag kostenplaatje
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Veilige en regelbare warmte
 • temperatuurregeling kan automatisch worden geregeld
 • Altijd een optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. Dat is handig! De kachel gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Raalteverbruikt 3130 kWh stroom plus 3130 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energienota van €170,00 in juli 2024. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Lierderholthuis vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, gemaakt van zaagsel en snippers. Het elektrische ontstekingsmechanisme maakt dat pellets worden verbrand. Externe luchttoevoer zorgt voor zuurstof voor de vlam. Er wordt warmte gevormd die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

De meest gangbare pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dat wordt gefaciliteerd via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige installaties worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (vloerverwarming/radiatoren).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie i.v.m een HR ketel. Zo’n pelletketel heeft enkel biomassa nodig, en heeft dus geen gas nodig. Hiervoor gebruikt men houtblokken of ander organisch materiaal. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De warmte die gegenereerd wordt, wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van jouw CV-installatie.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De huidige pelletkachel terugverdientijd verschilt enorm. Dit is namelijk sterk afhankelijk van verbruik, de prijzen en welk type je koopt. In de praktijk ligt de terugverdientijd tussen de 4 en 7 jaar. Hierna kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en resteren alleen nog de prijs van de houtpellets en jaarlijkse controle.

In de showroom een kachel kopen?

Een groot deel van de Hollanders preferereneen efficiënte inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Lierderholthuis waar specialisten u geschikte installaties laten vergelijken. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook een bestelling doorgeven of aanbiedingen van showmodellen kopen. De actuele prijzen van juli 2024 zijn ontzettend divers. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is hierom een aanrader.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn geperste houtkorrels, gemaakt van reststromen. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. Er is een actueel debat over de vraag of deze manier wel milieuvriendelijk is. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als type kachel en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Lierderholthuis

Een effectieve en is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. De pelletketel kan benut worden voor een verwarming toepassing en warm tapwater om te wassen en douchen. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. We hebben het over een bewuste en prijs-interessante beslissing: beperkte vieze CO-2 uitstoot, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Geld besparend, organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval zijn goedkoop vergeleken met gas
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Hoge subsidies tot wel €1100 per model.

pelletkachel installateurs in lierderholthuis


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar welke persoon de specificaties en wellicht een offerte aangeleverd mag worden. Veel monteurs zijn beperkt tot een specifieke omgeving.

 2. Omschrijf uw woning

  Hier volgen wat vragen omtrent uw woonobject. Relevant zijn het type huis, welke isolatie er is aangebracht, de aanwezigheid van zonnepanelen, en gezinssamenstelling. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Middels je ingevulde gegevens maakt de installateur een grove inschatting van het minimale vermogen van de kachel.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of meer een model die zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook onderdelen als uitstraling en de afmetingen zijn beslissend.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van lokale en regionale experts en selecteer een betrouwbare installateur in Lierderholthuis. Houd rekening met referenties en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  De monteur komt de pelletkachel of ketel in het huis plaatsen. Bekijk of de rookgasafvoer in orde is. Koop ook altijd een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Controleer of alles werkt. Is er sprake van een defect? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Lierderholthuis


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Lierderholthuis?

Recent kun je gebruik maken van diverse subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Er zijn meer dan 1.950 pelletkachel of pelletketel installaties waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. De investeringssubsidie duurzame energie wordt mede bepaald door het vermogen (KW) van de installatie. Dat maakt de aanschaf van deze kachels ontegenzeggelijk extra interessant. De tegemoetkoming dat men hiervoor opzij gezet heeft wisselt tussen de €700 en €1350. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • Paro Multiair (Rika), vermogen 8,2 [KW], €500 subsidie.
 • Ecofire Cecile 6 (Palazzetti Lelio), vermogen 6,2 [KW], €500 subsidie.
 • A 7 Style (Moretti Design), vermogen 7 [KW], €500 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er zijn meerdere opties voor de bewoner die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Lierderholthuis. Waaruit kan ik kiezen om een woning compleet duurzaam te maken? Hierna geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 8144.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Vooral oudere huizen halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. De pomp profiteert van warmte uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een duurzame oplossing die gebruik maakt van energie van de zon en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!