Pelletkachel kopen Oldebroek

Vergelijk installateurs pelletketels Oldebroek

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Oldebroek kopen stelt jou in staat om je huis duurzaam te verwarmen. Je stookt geen gas, maar houten pellets. Het gaat om korrels van hout uit geperst houtafval. We onderscheiden verscheidene modellen en installaties, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Via de pelletkachel-vergelijker doorzoek je accurate gegevens die nuttig zijn bij het kiezen van een goede kachel + monteur. We onderscheiden 3 type kachels:

  kachel installateur 8096

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. Vaak noemen we dit een pelletketel.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dat is afhankelijk van verschillende zaken. Onder andere: jouw type woning, hoe je de kachel gaat gebruiken, en de maximum prijs. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieGelderland
GemeenteOldebroek
Postcode8096
Netnummer038 (+3138)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh3180 kWh
Gemiddelde energierekening€176,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update juni 2024)

Geïnteresseerd in een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Oldebroek iets om te overwegen. Denk aan de PRETTY AIRTIGHT van het merk FreepointNordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een milieuvriendelijke manier om rendabel warmte en sfeer te creëren in de woonkamer. Makkelijk in gebruik en onderhoud, de terugverdientijd is interessant, en u heeft recht op subsidies tot wel €700
 • Aangename warmte, voor betaalbare prijzen
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • Automatische pellet invoer waardoor lang gestookt kan worden
 • CO2-neutraal stoken en optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. Dat is handig! De kachel geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Oldebroekgebruikt 3180 kWh stroom plus nog eens 3180 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energierekening van €176,00 in juni 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Oldebroek vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Dit zijn langwerpige korrels van hout, geproduceerd van samengeperste houtvezels. Een elektrische eenheid zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Lucht uit de kamer of van buiten zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Zodoende komt er warmte tot stand die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel-CV?

De reguliere pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. De verwarming loopt door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige pelletkachels worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (radiatoren/vloerverwarming).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut i.v.m de CV-ketel. Deze ketel verbruikt biomassa, in plaats van duur en vervuilend gas. Dit zijn vaak houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De warmte die de ketel aanmaakt wordt direct toegepast op het leidingwater van uw CV.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel wissel sterk. Er spelen zaken een rol zoals; de warmtevraag, prijzen en welk type je koopt. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 4 en 6 jaar. Daarna gaat het besparen pas echt beginnen en blijven alleen nog de variabele pelletkosten en inspectie / reparaties.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Aanzienlijk veel Hollanders gaan voor een krachtige inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. Er zijn kachel showrooms in Oldebroek waar experts u geschikte installaties laten vergelijken. Zo maakt u het visueel, en kunt u direct een bestelling plaatsen of direct een systeem kopen en meenemen. De prijzen van juni 2024 wisselen sterk. Het vergelijken van monteurs is vanzelfsprekend wel zo handig.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn zijn kleine, lichte staafjes afkomstig uit geperst houtafval van zagerijen. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. Onderzoek moet nog uitwijzen of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De maandelijkse kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door type kachel en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Oldebroek

Een effectieve en goede optie is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt plantenresten, takken of houtblokken. De ketel kan gebruikt worden voor een centrale verwarming toepassing en warm water om te douchen en wassen. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. Het betreft een groene en relatief goedkope installatie: beperkte vuile uitstoot, en het huis kan van het gas af.
 • Goedkoop, plantenresten, takken of houtblokken zijn – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Schone verbranding door de hoge temperaturen
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Subsidies tot wel €1100 per systeem.

pelletkachel installateurs in oldebroek


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Zo is het duidelijk naar wie de productinfo en misschien de offerte verstuurd moet worden. Veel adviseurs zijn beperkt tot een afgekaderd werkgebied.

 2. Omschrijf uw woning

  In stap 2 treft u speciale vragen inzake het huis. Onder andere het soort woning, de staat van de isolatie, aantal zonnepanelen, en de omvang van het huishouden. Wees zo volledig mogelijk, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Geleid door je ingevulde data kan de installateur ongeveer een inschatting maken van het minimale vermogen van de kachel.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of een model die voorziet in de volledige warmtevraag? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook aspecten als en soort kachel en gewenste afmeting zijn belangrijk.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van populaire experts en kies een goed bekendstaande installateur in Oldebroek. Vraag om klantervaringen en diploma’s (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel thuis plaatsen. Kijk na of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Bestel tevens een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). Na plaatsing moet het systeem getest worden. Functioneert de installatie niet goed? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Oldebroek


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Oldebroek?

In de huidige situatie zijn er verschillende tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Je vindt honderden pelletketel of pelletkachel installaties die zijn goedgekeurd door de overheid. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het vermogen in KW van het modellen. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel uiteraard niet mis. Het exacte subsidiebedrag dat hiervoor gereserveerd is ligt tussen €500 en €1350. Enkele voorbeelden zijn:

 • GRECALE IDRO 22 ACS (Dielle SRL), vermogen 20,5 [KW], €1400 subsidie.
 • JULIA M-K (AMG S.p.A.), vermogen 7,5 [KW], €500 subsidie.
 • Revivo 140 (Rika), vermogen 6,2 [KW], €500 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor diegene die gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Oldebroek. Wat kan ik allemaal doen als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? Op Pelletkachelrevolutie.nl geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 8096.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Woning die gebouwd zijn 1990 halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie gebruikt warmte uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijk product dat de zon gebruikt voor energie en warm tapwater kan opslaan.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!Alle plaatsen in deze gemeente