Pelletkachel kopen Heeten

Vergelijk installateurs pelletketels Heeten

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Heeten kopen is bij uitstek geschikt om jouw woning op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk pelletkorrels. Eigenlijk zijn dit geperste houtkorrels gemaakt van restafval. Je vindt velerlei modellen en installaties, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. Dankzij onze website tref je bruikbare gegevens die van pas komen bij het aankopen van een installatie. Eigenlijk zijn er 3 kachels:

  kachel installateur 8111

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en zorgt tevens voor warm tapwater. Soms wordt er gesproken over een pelletketel.
Welke kachel past bij jouw woning? Dat ligt aan velerlei facetten. Denk aan: woning-specificaties, wat het doel is, en hoeveel je te besteden hebt. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieOverijssel
GemeenteRaalte
Postcode8111
Netnummer0572 (+31572)
Gasverbruik M31520 M3
Stroomverbruik kWh3130 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update juli 2024)

Interesse in een sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Heeten misschien we dé oplossing. Denk aan de LP up 9, Luke van het merk CMGEen andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een verantwoorde manier om het aangenaam warm te maken in de woonkamer. Het systeem is eenvoudig te bedienen, vele malen goedkoper dan gas, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €1500
 • Warmte en comfort voor lagere prijzen
 • Pellets zijn 100% geproduceerd van afvalhout
 • Eenvoudig te bedienen
 • hoge gebruiksgemak dankzij de automatische ontsteking
 • Schonere lucht binnen en buitenhuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. De kachel die vaak in de woonkamer staat gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Raalteverbruikt 3130 kWh stroom en 3130 m3 gas wat uitdraait in een gemiddelde maandelijkse energienota van €170,00 in juli 2024. Met een pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Heeten vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, afkomstig van resthout. Er is een elektrische ontsteker die zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer voorziet de vlam van zuurstof. Op deze wijze komt er warmte vrij die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

De meest gangbare pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. Dit is mogelijk door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige systemen kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (radiatoren/vloerverwarming).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

De biomassaketel is een goed substituuti.v.m de HR ketel. Zo’n ketel stookt op biomassa, en geen aardgas. Voorbeelden hiervan zijn houtpellets of blokken. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De gegenereerde warmte wordt direct toegepast op het leidingwater van je centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De huidige pelletkachel terugverdientijd loopt zeer uiteen. Er spelen zaken een rol zoals; het vermogen, de prijzen, en het type installatie. In de praktijk ligt de terugverdientijd tussen de 4 en 9 jaar. Daarna kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en blijven alleen nog de prijs van de houtpellets en eventueel onderhoud.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Steeds meer bewoners oriënteren zich op een krachtige inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. Er zijn speciale kachel showrooms in Heeten waar installateurs u alles over de producten kunnen vertellen. Handig, want u kunt hier vaak gewoon een model bestellen of showroommodellen met korting kopen. De actuele prijzen van juli 2024 kunnen sterk fluctueren. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is dus een aanrader.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. Er is veel discussie of deze manier wel milieuvriendelijk is. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van soort kachel en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Heeten

Een nieuwe goede optie is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt plantenresten, takken of houtblokken. De biomassaketel kan benut worden voor een verwarming toepassing en warm tapwater om te wassen en douchen. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. Het wordt gekenmerkt als milieubewuste en besparende optie: minder vieze CO-2 uitstoot, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Goedkoop, houtsnippers en pellets zijnveel betaalbaarder dan gas
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Subsidies tot wel €1050 per product.

pelletkachel installateurs in heeten


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  Zo is het duidelijk naar wie de informatie en eventuele offerte verzonden kan worden. Veel adviseurs zijn beperkt tot hun eigen streek.

 2. Verstel details over uw huis

  In de volgende stap ziet u belangrijke vragen omtrent het woonobject. Onder andere de grootte van de woning of de woning goed geïsoleerd is, andere duurzame verwarmingsbronnen, en de grootte van het gezin. Het correct invullen van de info is belangrijk, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Op basis van de data maakt de installateur een grove inschatting van welk vermogen nodig is.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of liever een installatie dat uw CV-ketel helemaal vervangt? En welke max. prijs heb je in het hoofd? Ook variabelen als de kleur en de afmetingen kunnen impact hebben.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke aanbieders en kies voor een goed bekendstaande installateur in Heeten. Houd rekening met verhalen van andere klanten en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel in het huis plaatsen. Kijk na of de rookgasafvoer in orde is. Koop ook altijd een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. Na plaatsing moet het systeem getest worden. Werkt het systeem niet naar behoren? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Heeten


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Heeten?

Momenteel bestaan er diverse subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Er is keuze uit meer dan 1.850 pelletketel & pelletkachel installaties die gedekt worden door de regeling. De investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het vermogen (KW) van de systemen. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is overduidelijk extra interessant. Het exacte subsidiebedrag dat toepasbaar is vinden we terug tussen €950 en €1150. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • Filo (Rika), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • Ecofire Carla 7 (Palazzetti Lelio), vermogen 7 [KW], €500 subsidie.
 • A 11 Glass/Iron/Stone & C 11 Glass/Iron/Stone (Moretti Design), vermogen 11,5 [KW], €575 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor wie volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Heeten. De vraag is; wat kan ik doen met het oog op energieneutraal leven? Onderstaand hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 8110, 8111.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Huizen gebouwd voor 2010 kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie onttrekt warmte uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijk systeem dat de energie van de zon gebruikt om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!