Pelletkachel kopen Nieuw Heeten

Vergelijk installateurs pelletketels Nieuw Heeten

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Nieuw Heeten kopen stelt jou in staat om je woning op een energiezuinige manier te stoken. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk houtpellets. Dit zijn feitelijk geperste houtkorrels gemaakt van restafval. We onderscheiden velerlei soorten installaties, ieder met hun eigen pluspunten. Via de pelletkachel-vergelijker check jij actuele informatie die helpen bij het maken van een goede keuze. Er zijn grofweg 3 type kachels:

  kachel installateur 8112

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en zorgt tevens voor warm tapwater. We spreken ook van een pelletketel.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dat ligt aan meerdere randvoorwaarden. Denk aan: type woning, het doel van de kachel, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieOverijssel
GemeenteRaalte
Postcode8112
Netnummer0572 (+31572)
Gasverbruik M31520 M3
Stroomverbruik kWh3130 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update juni 2024)

Behoefte aan een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Nieuw Heeten een uitstekende optie. Je kunt kiezen voor de ESRC 13 van het merk Esperia Technology S.R.LOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een goede en zuinige optie voor sfeer en warmte in de huiskamer. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, het is zeker niet duur, en er zijn interessante subsidies, tot wel €900
 • Innovatieve verwarmingsoplossing, altijd met een interessant kostenplaatje
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • Volledig automatisch
 • Minder last van geur of fijnstof
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. De (ingebouwde) kachel warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddeld huis in de gemeente Raaltegebruikt 3130 kWh stroom en 3130 m3 gas wat volgt in een gemiddelde maandelijkse energierekening van €170,00 in juni 2024. Met een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Nieuw Heeten vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Het gaat om kleine houtsnippers, gemaakt van schoon hout afval. Er is een elektrische ontsteker die maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Buitenlucht of lucht uit de kamer zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Via dit proces ontstaat er warmte die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

Een normale pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. Dat wordt gefaciliteerd via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige kachels kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (radiatoren/vloerverwarming).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief voor een HR ketel. Zo’n apparaat stookt op biomassa, waardoor er geen gas bij komt kijken. Standaard kiest men voor snippers, blokken of pellets van hout. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De gegenereerde warmte wordt direct toegepast op het leidingwater van je CV-installatie.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel is erg variabel. Dit is namelijk sterk afhankelijk van gebruik, de prijzen, en het type ketel. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 4 en 8 jaar. Zodra deze periode is verstreken begint het besparen pas echt en blijven alleen nog de inkoopprijs van pellets en jaarlijkse controle.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Veel Nederlanders denken na over een krachtige inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. We zien steeds meer kachel showrooms in Nieuw Heeten waar specialisten u de mogelijke opties kunnen showen. Handig, want u kunt hier vaak gemakkelijk een bestelling plaatsen of een pelletkachel op voorraad kopen. Echter, prijzen in juni 2024 kunnen sterk fluctueren. Het vergelijken van monteurs is daardoor wel zo handig.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets zijn geperste houtkorrels, gemaakt van reststromen. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. De mening lopen uiteen of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. De dagelijkse kosten van een pelletkachel komen tot stand door het merk/type en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Nieuw Heeten

Een nieuwe woning dekkende optie is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt biomassa als houtsnippers/blokken. De installatie zorgt voor een centrale verwarming toepassing en warm water om te douchen en wassen. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. Wij omschrijven dit als een duurzame en aantrekkelijke installatie: beperkte vieze CO-2 uitstoot, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Voordelig, houtpellets of ander organisch afval zijn goedkoper dan gas
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €1200 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in nieuw-heeten


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  We hebben correct gegevens nodig naar welk adres details en speciaal ook de offerte verzonden kan worden. Veel uitvoerders zijn actief in een eigen regio.

 2. Beschrijf de woning

  In stap 2 treft u relevante vragen over uw woning. Belangrijk zijn het soort woning, leeftijd woning / mate van isolatie, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en het aantal gezinsleden. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Geleid door de info kan de installateur ook iets zeggen over hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of een oplossing die in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En wat is het budget? Ook onderdelen als ambiance en de maatvoering spelen een rol.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van lokale en regionale aanbieders en kies voor een goed bekendstaande installateur in Nieuw Heeten. Kijk naar referenties en certificaten (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel thuis monteren. Bekijk goed of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Zorg ook voor een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. Na plaatsing moet het systeem getest worden. Ontstaan er problemen? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Nieuw Heeten


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Nieuw Heeten?

Hedendaags vind je verschillende opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. Je vindt duizenden pelletkachel / pelletketel producten die vallen onder deze regeling. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie hangt af van het vermogen (KW) van de systemen. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel vanzelfsprekend verleidelijk. Het subsidiebedrag waar je recht op hebt ligt tussen de €650 en €1050. Een aantal interessante opties:

 • Interno (Rika), vermogen 7 [KW], €500 subsidie.
 • Ecofire Carla 9 (Palazzetti Lelio), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • C 9 Irion / C 9 Stone (Moretti Design), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor de Nederlander die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Nieuw Heeten. Waaruit kan ik kiezen om een woning compleet duurzaam te maken? Hieronder hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 8112.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Woning die gebouwd zijn 1990 gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem maakt slim gebruik van warmte uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een installatie die slim gebruik maakt van de zon en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!