Pelletkachel kopen Luttenberg

Vergelijk installateurs pelletketels Luttenberg

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Luttenberg kopen faciliteert de mogelijkheid om uw huis duurzaam te verwarmen. In plaats van gas gebruik je houtpellets. Het gaat om korrels van hout uit geperst houtafval. Tegenwoordig kun je kiezen uit velerlei modellen kachels, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. Via onze vergelijker bekijk jij waardevolle raadgeving die nuttig zijn bij het kiezen van een goede kachel + monteur. Er zijn grofweg drie type modellen:

  kachel installateur 8105

 1. Pelletkachel: designs verwarming, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. Ook wel pelletketel genoemd.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dit wordt bepaald middels allerlei aspecten. Dit zijn natuurlijk: type huis, het stoomniveau, en wat het mag kosten. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieOverijssel
GemeenteRaalte
Postcode8105
Netnummer0572 (+31572)
Gasverbruik M31520 M3
Stroomverbruik kWh3130 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Vraag naar een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Luttenberg misschien we dé oplossing. Denk aan de Anna / Aurora / Julie 10 van het merk PalazzettiOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een “groene” en bewuste mogelijkheid om het aangenaam warm te maken in de woonkamer. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, stukken schoner dan de open haard, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €800
 • Ervaar het gemak en de sfeer, altijd met een interessant kostenplaatje
 • Pellets zijn 100% geproduceerd van afvalhout
 • Relatief weinig onderhoud
 • “Sfeervol” verwarmen met zicht op de vlammen
 • Door optimale verbranding Co² neutraal en zeer schoon
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. De kachel gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Raalteverbruikt 3130 kWh stroom en stookt 3130 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde maandelijkse energienota van €170,00 in mei 2024. Met een pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Luttenberg vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Dit zijn kleine houten korrels, gemaakt van droog resthout. De elektrische ontsteker zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Buitenlucht of lucht uit de kamer zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Zodoende komt er warmte tot stand die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

De standaard pelletkachel monteert met in de woonkamer. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. Dit is mogelijk door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige kachels worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief i.v.m je HR ketel. Een dergelijke installatie werkt op biomassa, aardgas is dan verledentijd. Normaal gesproken kies je organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De warmte die uit het proces ontstaat wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van jouw CV-installatie.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt is zeer wisselend. Veel aspecten hebben invloed; het gebruik, de prijzen, en het soort kachel. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 2 en 6 jaar. Na deze periode geniet u van relatief lage stookkosten en dient u rekening te houden met de prijs van de houtpellets en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

In de showroom een kachel kopen?

Meer en meer Hollanders neigen naar een inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. Er zijn kachel showrooms in Luttenberg waar monteurs u geschikte installaties laten vergelijken. Zo maakt u het visueel, en kunt u meteen bestellen of een kachel in de aanbieding kopen. Let op: prijzen van mei 2024 fluctueren enorm. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is om deze reden wel zo verstandig.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn geperste houtkorrels, gemaakt van reststromen. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. Experts vragen zich af of het milieu wel voldoende ontlast wordt. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van type kachel en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Luttenberg

Een efficiënte en full-service mogelijkheid is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op biomassa als houtsnippers/blokken. De pelletketel is geschikt voor het verwarmingssysteem en warm tapwater. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Het wordt gekenmerkt als duurzame en prijs-interessante optie: lagere CO-2 uitstoot, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Geld besparend, organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval zijn – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €800 per product.

pelletkachel installateurs in luttenberg


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Dat maakt dat we weten naar welk adres details en uiteraard de offerte aangeleverd moet worden. De meeste installateurs werken in een specifieke omgeving.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  Hierna zie je verschillende vragen m.b.t. je woonobject. Onder andere de categorie woning, de isolatiewaarden, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en de samenstelling huishouden. Wees zo volledig mogelijk, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Op basis van de ingevulde data kan de installateur een zinnige raming maken van het benodigde vermogen.

 3. Specificeer uw wensen

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of een product die uw CV-ketel helemaal vervangt? En hoeveel geld heb je precies gereserveerd? Ook randvoorwaarden als het design en de beschikbare maten doen er toe.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van lokale en regionale experts en kies een goede installateur in Luttenberg. Bekijk de beoordelingen en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel bij jou thuis plaatsen. Controleer of er een goede afvoer wordt aangebracht. Koop ook altijd een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. Probeer het systeem grondig uit. Loopt je tegen problemen aan? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Luttenberg


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Luttenberg?

Momenteel bestaan er allerhande opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. Je kan kiezen uit meer dan 1.800 pelletkachel of pelletketel installaties die vallen onder deze regeling. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie hangt af van het vermogen (KW) van de installatie. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel overduidelijk aanlokkelijk. De tegemoetkoming dat je terug kunt krijgen ligt doorgaans tussen de €500 en €1250. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • Roco (Rika), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • Ecofire Camilla 7 (Palazzetti Lelio), vermogen 7 [KW], €500 subsidie.
 • Sixty V (Moretti Design), vermogen 10,4 [KW], €520 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor de Nederlander die echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Luttenberg. De vraag is; wat kan ik doen als ik helemaal van het gas af wil? Op deze pagina hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 8105.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Zeker bestaande huizen gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem profiteert van energie uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een duurzame oplossing die gebruik maakt van energie van de zon om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!