Pelletkachel kopen Elburg

Vergelijk installateurs pelletketels Elburg

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Elburg kopen opent nieuwe deuren om huizen op een energiezuinige manier te verwarmen. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk speciale pellets van hout. Dit zijn geperste houtkorrels. We onderscheiden velerlei type installaties, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Aan de hand van de pelletkachel-vergelijker tref je waardevolle raadgeving die een bijdrage leveren aan het vergelijkingsproces van deze modellen. We onderscheiden drie soorten installaties:

  kachel installateur 8081

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en zorgt ook voor warm tapwater. Let op: soms wordt het een pelletketel genoemd.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dat hangt af van specifieke factoren. Bijvoorbeeld: huis-specificaties, wat je precies wilt verwarmen, en wat je maximaal wilt uitgeven. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieGelderland
GemeenteElburg
Postcode8081
Netnummer0525 (+31525)
Gasverbruik M31500 M3
Stroomverbruik kWh3080 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Een pelletkachel laten installeren (Update februari 2024)

Bent u op zoek naar een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Elburg zeer interessant. Neem bijvoorbeeld de LP up 9, Rafale van het merk CMGMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een toegankelijke en ‘groene’ optie om de huiskamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, vele malen goedkoper dan gas, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €1300
 • Gemak, comfort en sfeer voor schappelijke kosten
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • Volautomatisch en gemakkelijk bedienen
 • Relatief weinig as
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. De kachel in de huiskamer gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddelde woning in de gemeente Elburgconsumeert 3080 kWh stroom en nog eens 3080 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde maandelijkse energierekening van €166,00 in februari 2024. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Elburg vergelijken (februari 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Dit zijn samengeperste houtkorrels, afkomstig van resthout. Het elektrisch ontstekingspatroon maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Externe luchttoevoer draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Op deze wijze komt er warmte vrij die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is een pelletkachel op CV?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt monteert met in de woonkamer. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. Dat wordt gefaciliteerd door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige kachels worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (vloerverwarming/radiatoren).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut voor je gasketel. Zo’n systeem heeft enkel biomassa nodig, in plaats van aardgas. Voorbeelden hiervan zijn organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De gewonnen warmte wordt effectief overgebracht op het leidingwater van uw CV.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel is tamelijk flexibel. Het is afhankelijk van variabelen als warmtevraag, prijzen en het model. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 2 en 7 jaar. Hierna kunt u fors besparen op de stookkosten en resteren alleen nog de prijs van de houtpellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

In de showroom een kachel kopen?

Een groot deel van de Hollanders gaan voor een krachtige inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. Ga eens langs bij kachel showrooms in Elburg waar installateurs u alle verschillende systemen kunnen tonen. U kunt daar vaak gemakkelijk een bestelling plaatsen of een voorradig model kopen. De prijzen van februari 2024 zijn nogal variabel. Aanbieders en monteurs vergelijken is hierom zeker zinvol.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. Er is een actueel debat over de vraag of dit goed voor het milieu is. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door soort kachel en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Elburg

Een innovatieve en handige mogelijkheid is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt houtsnippers of houtblokken. De pelletketel kan benut worden voor een CV toepassing en tapwater voor douche en keuken. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. Dit type kachel is een bewuste en relatief goedkope mogelijkheid: beperkte vieze CO-2 uitstoot, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Voordelig, plantenresten, takken of houtblokken zijn – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Biomassaproducten zijn hernieuwbaar en ecologisch verantwoord
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Subsidies tot wel €1400 per ketel.

pelletkachel installateurs in elburg


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar welk adres details en mogelijke offerte toegezonden zal worden. Veel aannemers werken in een bepaalde regio.

 2. Specificeer type woning

  Nu volgen diverse vragen over je woning. Bijvoorbeeld de categorie woning, welke isolatie er is aangebracht, de aanwezigheid van zonnepanelen, en het aantal bewoners. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Geleid door je ingevulde gegevens maakt de installateur een grove inschatting van het benodigde vermogen.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een kachel als designstuk, of juist een systeem dat voorziet in de volledige warmtevraag? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook onderdelen als het gewenste model en gewenste afmeting maken deel uit van de beslissing.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van lokale en regionale leveranciers en kies een erkende installateur in Elburg. Houd rekening met beoordelingen en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  De monteur komt de pelletkachel of ketel bij jou thuis plaatsen. Controleer of de rookgasafvoer in orde is. Ga voor een buffervat dat voldoet aan uw wensen. De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Functioneert de installatie niet goed? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Elburg


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Elburg?

Tegenwoordig zijn er diverse subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. We hebben het over meer dan 1.700 pelletketel en pelletkachel producten die op de ISDE-lijst staan. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is wordt berekend door het vermogen (KW) van de installatie. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel onmiskenbaar niet mis. Het totaalbedrag dat hiervoor doelmatig wordt toegekend loopt uiteen tussen de €950 en €1250. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • Libeccio 80 Evo (Dielle SRL), vermogen 8,5 [KW], €500 subsidie.
 • ROUND12K-W (AMG S.p.A.), vermogen 9,1 [KW], €500 subsidie.
 • Sumo (Rika), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er bestaan allerlei alternatieven voor de huizenbezitter die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Elburg. Wat zijn voor mij de opties om een energieneutraal huis te realiseren? Op Pelletkachelrevolutie.nl hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 8080, 8081, 8082.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Ouder woningen (van voor 2000) halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem onttrekt warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijk product dat zonlicht omzet in warmte en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!Alle plaatsen in deze gemeente