Pelletkachel kopen Ulft

Vergelijk installateurs pelletketels Ulft

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Ulft kopen opent nieuwe deuren om uw woning op een energiezuinige manier te stoken. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar pellets. Dit omschrijven we als geperste houtkorrels. Tegenwoordig kun je kiezen uit meerdere kachels, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. Door middel van deze pagina doorzoek je actuele details die een bijdrage leveren aan het aankopen van een installatie. Eigenlijk zijn er 3 type installaties:

  kachel installateur 7071

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en zorgt ook voor warm tapwater. Misschien beter bekend als pelletketel.
Welke kachel wordt aangeraden? Dit wordt bepaald middels meerdere randvoorwaarden. We spreken over: jouw type huis, het doel van de kachel, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieGelderland
GemeenteOude IJsselstreek
Postcode7071
Netnummer0315 (+31315)
Gasverbruik M31540 M3
Stroomverbruik kWh3060 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update april 2024)

Interesse in een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Ulft geen gek idee. Denk aan de Norma RR10C-RU van het merk AMG S.p.A.Maar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een verantwoorde manier om sfeer en warmte in de huiskamer te creëren. Makkelijk in gebruik en onderhoud, schoner dan de houtkachel, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €850
 • Aangename warmte met een laag kostenplaatje
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Eenvoudig te programmeren
 • Systeem kan zelfstandig opereren
 • Schonere lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. De kachel die vaak in de woonkamer staat geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Oude IJsselstreekgebruikt 3060 kWh stroom en 3060 m3 gas wat volgt in een gemiddelde maandelijkse energienota van €169,00 in april 2024. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Ulft vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Het betreft kleine houten staafjes, gemaakt van droog resthout. De elektrische ontsteker zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Verse lucht van binnen of buiten zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Zodoende komt er warmte tot stand die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

De meest gangbare pelletkachel monteert met in de woonkamer. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. Dit kan door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige kachels kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (radiatoren/vloerverwarming).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers i.v.m je gasketel. Zo’n ketel werkt op basis van biomassa, en geen aardgas. Dit zijn vaak houtpellets of blokken. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van je CV.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel wissel sterk. Dit is namelijk sterk afhankelijk van warmtevraag, prijzen en welk type je koopt. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 4 en 8 jaar. Hierna kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en dient u rekening te houden met de stookkosten van pellets en onderhoud + afschrijvingen.

Een kachel kopen in een showroom?

Een groot deel van de woningeigenaren denken na over een exclusieve inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. Er zijn kachel showrooms in Ulft waar experts u alle verschillende systemen kunnen tonen. Handig, want u kunt hier vaak een bestelling doornemen of een kachel in de aanbieding kopen. De actuele prijzen van april 2024 zijn nogal variabel. Installateurs vergelijken is vanzelfsprekend wel zo handig.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn geperste houtkorrels, gemaakt van reststromen. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. Het moet nog onderzocht worden of dit groen en duurzaam is. De dagelijkse kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door het merk/type en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Ulft

Een effectieve en woning dekkende optie is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op biomassa als houtsnippers/blokken. De biomassaketel wordt aangeraden voor aansturing van radiatoren/vloerverwarming en warm tapwater. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. We hebben het over een milieubewuste en prijs-interessante installatie: minder vuile uitstoot, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Bezuinigen, houtpellets, houtsnippers of houtblokken zijn goedkoop vergeleken met gas
 • Een duurzame keuze
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Hoge subsidies tot wel €1400 per kachel.

pelletkachel installateurs in ulft


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Zo is het duidelijk naar welke klant informatie en mogelijke offerte verzonden moet worden. De meeste aannemers doen werkzaamheden in een eigen regio.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  Hier volgen wat vragen ten aanzien van jouw woonobject. Onder andere de grootte van de woning de mate van isolatie, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en gezinsgrootte. Zorg dat u alles goed invult, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Met behulp van je data kan de installateur ongeveer een inschatting maken van welk vermogen nodig is.

 3. Specificeer uw wensen

  Een mooie kachel in de kamer, of zelfs een installatie die in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En welke max. prijs heb je in het hoofd? Ook aspecten als en soort kachel en de hoogte van de kachel hebben invloed.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse bedrijven en selecteer een professionele installateur in Ulft. Kijk naar ervaringen van anderen en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  De monteur komt de pelletkachel of ketel in het huis monteren. Bekijk goed of de rookafvoer in orde is. Plaats zeker ook een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Controleer of alles werkt. Werkt het systeem niet naar behoren? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Ulft


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Ulft?

Er zijn op dit moment verschillende subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Er bestaan meer dan 1.900 pelletkachel / pelletketel producten die gedekt worden door de regeling. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt mede bepaald door het vermogen (KW) van de installatie. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel uiteraard erg serieus. Het totaalbedrag dat men hiervoor opzij gezet heeft ligt tussen €650 en €1050. Een aantal interessante opties:

 • Anna / Aurora / Julie 12 (Palazzetti), vermogen 12 [KW], €600 subsidie.
 • B12C / ELY B12C (L’Artistico), vermogen 12 [KW], €600 subsidie.
 • Layer 10 air (Kalon / Giove Group), vermogen 9,3 [KW], €500 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor de bewoner die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Ulft. Wat zijn voor mij de opties om een woning compleet duurzaam te maken? Hieronder hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 7070, 7071.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Bestaande bouw (van 2005 en ouder) kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. De installatie haalt warmte uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijke oplossing die de energie van de zon gebruikt en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!