Pelletkachel kopen Gendringen

Vergelijk installateurs pelletketels Gendringen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Gendringen kopen faciliteert de mogelijkheid om huizen op een energiezuinige manier te verwarmen. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar pelletkorrels. Eigenlijk zijn dit cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. Je vindt verschillende modellen en installaties, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Dankzij de pelletkachel-vergelijker vind jij veelzijdige raadgeving die van pas komen bij het vergelijkingsproces van deze modellen. We onderscheiden drie type modellen:

  kachel installateur 7080

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. We spreken ook van een pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dat hangt af van meerdere onderdelen. Belangrijk zijn: type huis, het doel, en het budget. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieGelderland
GemeenteOude IJsselstreek
Postcode7080
Netnummer0315 (+31315)
Gasverbruik M31540 M3
Stroomverbruik kWh3060 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Een pelletkachel laten installeren (Update juli 2024)

Geïnteresseerd in een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Gendringen geen gek idee. Je kunt kiezen voor de Cover 12 air van het merk Kalon / Giove GroupNordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een zuinige en duurzame manier om rendabel warmte en sfeer te creëren in de huiskamer. Eenvoudig te installeren, het is zeker niet duur, en de subsidies lopen op tot wel €750
 • Design en warme sfeer voor aantrekkelijke prijzen
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Eenvoudig te bedienen
 • Volledig automatisch
 • Door optimale verbranding Co² neutraal en zeer schoon
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. De kachel in de woonkamer warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddeld huis in de gemeente Oude IJsselstreekverbruikt 3060 kWh stroom plus nog eens 3060 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energierekening van €169,00 in juli 2024. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Gendringen vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, geproduceerd van samengeperste houtvezels. Het elektrisch ontstekingspatroon maakt de verbranding van pellets mogelijk. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Op deze manier ontstaat er warmte die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een CV-pelletkachel?

De meest gangbare pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. Dat is een optie door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige installaties kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (radiatoren/vloerverwarming).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief voor een HR ketel. Zo’n systeem gebruikt als brandstof biomassa, en dus geen gas. Voorbeelden hiervan zijn houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De warmte die de ketel aanmaakt wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van uw CV.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel is tamelijk flexibel. Er spelen zaken een rol zoals; het verbruik, de prijzen en het type ketel. In de praktijk ligt de terugverdientijd tussen de 6 en 8 jaar. Hierna kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en heeft u alleen nog de variabele pelletkosten en eventueel onderhoud.

In de showroom een kachel kopen?

Steeds meer mensen oriënteren zich op een inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. Er zijn speciale kachel showrooms in Gendringen waar consultants u de verschillende mogelijkheden laten zien. U kunt daar vaak direct een bestelling plaatsen of een kachel in de aanbieding kopen. De marktprijzen (juli 2024) zijn nogal variabel. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is daardoor zeer aan te raden.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. Experts vragen zich af of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De maandelijkse kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van model/merk kachel en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Gendringen

Een efficiënte en full-service mogelijkheid is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. De biomassaketel draagt zorg voor aansturing van radiatoren/vloerverwarming en het warme water in huis. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. Het betreft een groene en kostenbesparende keuze: minder vuile uitstoot, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Betaalbaar, houtpellets, houtsnippers of houtblokken zijn goedkoop vergeleken met gas
 • Biomassaproducten zijn hernieuwbaar en ecologisch verantwoord
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €1100 per systeem.

pelletkachel installateurs in gendringen


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Zo weten we naar wie de informatie en speciaal ook de offerte verstuurd zal worden. De meeste aannemers plaatsen kachels in een specifieke omgeving.

 2. Specificeer type woning

  Wat volgt zijn verschillende vragen met betrekking tot jouw huis. Denk aan de categorie woning, of de woning goed geïsoleerd is, de aanwezigheid van zonnepanelen, en het aantal bewoners. Vul alles zo goed mogelijk in, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Met behulp van de gegevens kan de installateur een schatting maken van welk vermogen nodig is.

 3. Specificeer uw wensen

  Een mooie kachel in de kamer, of een oplossing dat uw CV-ketel helemaal vervangt? En wat is het budget? Ook zaken als en soort kachel en de grootte kunnen impact hebben.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van meerdere aanbieders en selecteer een betrouwbare installateur in Gendringen. Vraag naar recensies en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  De monteur komt de pelletkachel of ketel thuis installeren. Bekijk of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Koop ook altijd een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. Neem de gehele installatie goed door. Ontstaan er problemen? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Gendringen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Gendringen?

Tegenwoordig zijn er verscheidene tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. We hebben het over duizenden pelletketel of pelletkachel systemen die op de ISDE-lijst staan. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie is afhankelijk van het vermogen in KW van het model. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel vanzelfsprekend erg aantrekkelijk. Het totaalbedrag dat je terug kunt krijgen varieert tussen €450 en €1500. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • Ecofire Anita 12 (Palazzetti Lelio), vermogen 12,1 [KW], €605 subsidie.
 • Kamin 20 (Lafat Komerc – Termal Int.), vermogen 20 [KW], €1400 subsidie.
 • Cover 12 air (Kalon / Giove Group), vermogen 10,9 [KW], €545 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor wie volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Gendringen. Welke stappen moet ik ondernemen richting een energieneutrale woning? Op Pelletkachelrevolutie.nl hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 7071, 7080, 7081.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Huizen gebouwd voor 2010 kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem haalt energie uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een duurzame installatie die de zon gebruikt voor energie en in huis warm water (in keuken en badkamer) verzorgd.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!