Pelletkachel kopen Breedenbroek

Vergelijk installateurs pelletketels Breedenbroek

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Breedenbroek kopen biedt jou de kans om een woning op een energiezuinige manier te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je houten pellets. Het gaat om korrels van hout uit geperst houtafval. Tegenwoordig kun je kiezen uit verscheidene soorten kachels, met elk hun voordelen en nadelen. D.m.v. deze website ontdek je handige adviezen die helpen bij het vergelijkingsproces van deze modellen. In de praktijk hebben we het over drie type modellen:

  kachel installateur 7084

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. Let op: soms wordt het een pelletketel genoemd.
Welke kachel past bij jouw woning? Dat wordt bepaald door meerdere onderdelen. Belangrijk zijn: type huis, het stoomniveau, en wat je bestedingsruimte is. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieGelderland
GemeenteOude IJsselstreek
Postcode7084
Netnummer0315 (+31315)
Gasverbruik M31540 M3
Stroomverbruik kWh3060 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update juni 2024)

Op zoek naar een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Breedenbroek iets om te overwegen. Denk aan de Alina 7,5 kW van het merk EvaCalorNordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een toegankelijke en ‘groene’ optie om sfeer en warmte in de woonkamer te creëren. Eenvoudig te installeren, vele malen goedkoper dan gas, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €1200
 • Warmte en comfort met een laag kostenplaatje
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Veilige en regelbare warmte
 • Automatische pellet invoer waardoor lang gestookt kan worden
 • Altijd een optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. Dat is handig! De kachel verwarmt het water in de CV-leidingen. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Oude IJsselstreekverbruikt 3060 kWh stroom en 3060 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energierekening van €169,00 in juni 2024. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Breedenbroek vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

Een pelletkachel loopt op pellets. Dit zijn kleine houten korrels, geproduceerd van samengeperste houtvezels. Het elektrisch ontstekingspatroon zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Lucht uit de kamer of van buiten zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Op deze wijze komt er warmte vrij die weer terug de woning in gaat.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De reguliere pelletkachel monteert met in de woonkamer. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. Dit wordt gerealiseerd door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige kachels worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie voor de HR ketel. Zo’n installatie werkt op biomassa, in plaats van duur en vervuilend gas. Standaard kiest men voor natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De gewonnen warmte wordt weer overgebracht op het leidingwater van de CV-installatie.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel verschilt enorm. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van warmtevraag, prijzen en het type ketel. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 5 en 9 jaar. Zodra deze periode is verstreken begint het besparen pas echt en heeft u nog te maken met de prijzen van pellets en inspectie / reparaties.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Aanzienlijk veel Nederlanders preferereneen krachtige inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Breedenbroek waar adviseurs u geschikte installaties laten vergelijken. U kunt daar vaak een bestelling doornemen of showroommodellen met korting kopen. De prijzen van juni 2024 lopen zeer uiteen. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is daardoor wel zo handig.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn geperste houtkorrels, gemaakt van reststromen. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. Onderzoek moet nog uitwijzen of het milieu wel voldoende ontlast wordt. De dagelijkse kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door model/merk kachel en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Breedenbroek

Een krachtige en populaire optie is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op houtpellets of blokken. De ketel is toepasbaar voor een CV toepassing en warm water uit de kraan. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. We hebben het over een milieuvriendelijke en besparende installatie: minder uitstoot van CO-2, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Goedkoop, natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken zijn relatief goedkoop
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Royale subsidies, tot wel €1100 per systeem.

pelletkachel installateurs in breedenbroek


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Op die manier weten wij naar welke persoon de specificaties en speciaal ook de offerte toegezonden moet worden. De meeste aannemers zijn beperkt tot hun eigen streek.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  Hierna zie je speciale vragen die gaan over je woonobject. U kunt denken aan de categorie van uw huis, de isolatiewaarden, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en het aantal bewoners. Sla geen vragen of details over, dan is de offerte een stuk waardevoller. Middels de gegevens kan de installateur een zinnige raming maken van het vermogen van de ketel.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een kachel die in het oog springt, of juist een systeem die zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En hoeveel geld heb je precies gereserveerd? Ook zaken als het gewenste model en de beschikbare maten kunnen impact hebben.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele specialisten en ga aan de slag met een professionele installateur in Breedenbroek. Kijk naar klantervaringen en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel thuis monteren. Loop goed na of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Plaats zeker ook een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Na plaatsing moet het systeem getest worden. Iets niet in de haak? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Breedenbroek


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Breedenbroek?

Er zijn op dit moment diverse subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. Er is keuze uit meer dan 1.700 pelletkachel & pelletketel producten waarbij een subsidie mogelijk is. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is hangt af van het totale vermogen (KW) van het model. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel ontegenzeggelijk niet mis. Het exacte bedrag dat hiervoor doelmatig wordt toegekend varieert tussen de €700 en €1350. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • Ecofire Audrey 6 (Palazzetti Lelio), vermogen 6,2 [KW], €500 subsidie.
 • Butterfly Air (Laminox), vermogen 9,5 [KW], €500 subsidie.
 • Double 12 air (Kalon / Giove Group), vermogen 10,9 [KW], €545 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor de bewoner die echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Breedenbroek. De vraag is; wat kan ik doen als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? Hieronder hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 7084.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Vooral oudere huizen zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem profiteert van warmte uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijke oplossing die slim gebruik maakt van de zon en in huis warm water (in keuken en badkamer) verzorgd.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!