Pelletkachel kopen Megchelen

Vergelijk installateurs pelletketels Megchelen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Megchelen kopen faciliteert de mogelijkheid om het huis op een energiezuinige manier te verwarmen. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met houten pellets. Dit zijn korrels van hout uit geperst houtafval. Er is keuze uit diverse modellen en installaties, met elk hun voordelen en nadelen. Middels de pelletkachel-vergelijker check je handige toelichtingen die helpen bij het kiezen van een goede kachel + monteur. Er zijn grofweg 3 installaties:

  kachel installateur 7078

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en zorgt ook voor warm tapwater. Misschien beter bekend als pelletketel.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dat hangt af van diverse aspecten. Je kunt denken aan: type huis, het doel van de kachel, en hoeveel je te besteden hebt. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieGelderland
GemeenteOude IJsselstreek
Postcode7078
Netnummer0315 (+31315)
Gasverbruik M31540 M3
Stroomverbruik kWh3060 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update april 2024)

Zoek jij eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Megchelen iets om te overwegen. Je kunt kiezen voor de SLIM 60 van het merk AMG S.p.A.Ook de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een zuinige en duurzame manier om zowel warmte als sfeer in de woonkamer te halen. Eenvoudig te installeren, het is zeker niet duur, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €500
 • Warmte en comfort, altijd met een interessant kostenplaatje
 • Gebruikt hernieuwbare, duurzame energie
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • hoge gebruiksgemak dankzij de automatische ontsteking
 • Schone lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. Dat is handig! De kachel warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddeld huis in de gemeente Oude IJsselstreekgebruikt 3060 kWh stroom plus 3060 m3 gas wat volgt in een gemiddelde energierekening van €169,00 in april 2024. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Megchelen vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Dit zijn langwerpige korrels van hout, gemaakt van schoon hout afval. Een elektrische eenheid zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Externe luchttoevoer zorgt voor zuurstof voor de vlam. Er wordt warmte gevormd die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel op CV?

De reeds besproken pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. De verwarming loopt door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige apparaten worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger voor een HR ketel. Zo’n pelletketel maakt gebruik van biomassa, in plaats van duur en vervuilend gas. In de basis zijn dat natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt direct toegepast op het leidingwater van de CV.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel loopt zeer uiteen. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van het gebruik, de prijzen, en het type installatie. In de praktijk ligt de terugverdientijd tussen de 6 en 8 jaar. Hierna kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en dient u rekening te houden met de inkoopprijs van pellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Steeds meer consumenten kiezen voor een luxe inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. We zien steeds meer kachel showrooms in Megchelen waar experts u alle verschillende systemen kunnen tonen. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook een bestelling doornemen of aanbiedingen van showmodellen kopen. Let op: prijzen van april 2024 kunnen sterk fluctueren. Het vergelijken van monteurs is om deze reden wel zo handig.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. Onderzoek moet nog uitwijzen of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. De dagelijkse kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van model/merk kachel en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Megchelen

Een innovatieve en populaire optie is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op houtpellets of blokken. De ketel wordt gebruikt voor verwarming van de woning en warm water uit de kraan. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. Het is een bewuste en aantrekkelijke mogelijkheid: minder uitstoot van CO-2, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Besparend, houtpellets of blokken zijn veel betaalbaarder dan gas
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • Je woning van het gas af
 • Royale subsidies, tot wel €1350 per installatie.

pelletkachel installateurs in megchelen


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Zo is het duidelijk naar wie specificaties en misschien de offerte verstuurd moet worden. Veel monteurs plaatsen kachels in een specifieke omgeving.

 2. Specificeer type woning

  In de volgende stap ziet u een aantal vragen m.b.t. jouw huis. Bijvoorbeeld de grootte van het huis leeftijd woning / mate van isolatie, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en het aantal gezinsleden. Wees zo volledig mogelijk, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Op basis van de ingevulde gegevens kan de installateur een zinnige raming maken van hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of zelfs een installatie die voorziet in de volledige warmtevraag? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook randvoorwaarden als uitstraling en de breedte van de ketel kunnen impact hebben.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele adviseurs en maak een keuze voor een goede installateur in Megchelen. Let op verhalen van andere klanten en diploma’s (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel in het huis monteren. Check naderhand of er een goede afvoer wordt aangebracht. Neem ook een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Zijn er problemen? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Megchelen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Megchelen?

Recent kun je gebruik maken van velerlei regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Je kan kiezen uit meer dan 1.750 pelletketel & pelletkachel systemen die op de lijst staan. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie wordt gecalculeerd door het vermogen (KW) van de systemen. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel uiteraard aanlokkelijk. De totale subsidie dat toepasbaar is loopt uiteen tussen de €400 en €1100. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • Ecofire Anita 9 (Palazzetti Lelio), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • MARLIN 1000 (L’Artistico), vermogen 31,5 [KW], €1575 subsidie.
 • Clips 12 air (Kalon / Giove Group), vermogen 10,9 [KW], €545 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor de bewoner die gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Megchelen. Welke maatregelen moet ik treffen om een energieneutraal huis te realiseren? In de paragraaf hierna hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 7078.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Bestaande bouw (van 2005 en ouder) hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie benut de warmte uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een innovatieve oplossing die energie van de zon opvangt en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!