Pelletkachel kopen Etten

Vergelijk installateurs pelletketels Etten

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Etten kopen is bij uitstek geschikt om huizen op een energiezuinige manier te verwarmen. In plaats van gas gebruik je pellets. Dit zijn machinaal geperste korrels van zaagsel. We hebben te maken met velerlei kachels, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. Middels pelletkachelrevolutie.nl check je accurate raadgeving die nuttig zijn bij het laten plaatsen van een pelletkachel. Feitelijk zijn er 3 type installaties:

  kachel installateur 7075

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en zorgt voor warm water. Let op: soms wordt het een pelletketel genoemd.
Welke kachel wordt aangeraden? Dat berekent men a.d.h.v. verschillende onderdelen. Denk aan: jouw type huis, het doel van de kachel, en de maximum prijs. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieGelderland
GemeenteOude IJsselstreek
Postcode7075
Netnummer0315 (+31315)
Gasverbruik M31540 M3
Stroomverbruik kWh3060 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update juni 2024)

Vraag naar een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Etten zeer interessant. Denk aan de IDRO SMART 14 ACS van het merk Dielle SRLOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een duurzame en groene keuze om het aangenaam warm te maken in de woonkamer. Het systeem is eenvoudig te bedienen, het is relatief goedkoop, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €1250
 • Aangename warmte voor aantrekkelijke prijzen
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Gemakkelijke installatie
 • automatische ontsteking en modulerende werking
 • Schonere lucht binnen en buitenhuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. De kachel die vaak in de woonkamer staat verwarmt het water in de CV-leidingen. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddelde woning in de gemeente Oude IJsselstreekverbruikt 3060 kWh stroom en 3060 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde maandelijkse energienota van €169,00 in juni 2024. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Etten vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

De pelletkachel werkt op pellets. Het gaat om kleine houtsnippers, gemaakt van zaagsel en snippers. Het elektrische ontstekingsmechanisme stelt het verbrandingsproces in werking. Lucht uit de kamer of van buiten zorgt voor zuurstof voor de vlam. Wat volgt is opstijgende warmte die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is een CV-pelletkachel?

Een normale pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. Dat is een optie door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige apparaten worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger i.v.m de gasketel. Zo’n systeem gebruikt als brandstof biomassa, aardgas is dan verledentijd. Normaal gesproken kies je plantenresten, takken of houtblokken. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De warmte die uit het proces ontstaat wordt afgegeven aan het leidingwater van de centrale verwarmingsinstallatie.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel is erg variabel. Er spelen zaken een rol zoals; vermogen, de prijzen, en het type installatie. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 5 en 9 jaar. Hierna geniet u van relatief lage stookkosten en heeft u nog te maken met de variabele pelletkosten en maandelijkse afschrijving.

In de showroom een kachel kopen?

Meer en meer mensen kiezen voor een exclusieve inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Etten waar consultants u de verschillende mogelijkheden laten zien. U kunt daar vaak gewoon een model bestellen of een kachel in de aanbieding kopen. De huidige prijzen (juni 2024) zijn nogal variabel. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is hierom zeker zinvol.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. Het is niet helemaal duidelijk of dit gezond en milieuvriendelijk is. De maandelijkse kosten van een pelletkachel worden gevormd door merk/type kachel en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Etten

Een nieuwe handige mogelijkheid is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. De pelletketel is geschikt voor een CV toepassing en warm water uit de kraan. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. Wij omschrijven dit als een bewuste en relatief goedkope keuze: lagere CO-2 belasting, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Geld besparend, houtpellets of blokken zijn goedkoop vergeleken met gas
 • Relatief lage uitstoot van CO-2
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Royale subsidies, tot wel €650 per product.

pelletkachel installateurs in etten


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  We hebben correct gegevens nodig naar wie de details en eventuele offerte toegezonden kan worden. De meeste monteurs plaatsen kachels in een afgekaderd werkgebied.

 2. Verstel details over uw huis

  Nu volgen verschillende vragen m.b.t. jouw woning. Relevant zijn de categorie woning, de mate van isolatie, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en de grootte van het gezin. Vul alles zo goed mogelijk in, dan is de offerte een stuk waardevoller. Met behulp van de ingevulde data kan de installateur ook iets zeggen over het benodigde vermogen.

 3. Geef uw wensen door

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of een oplossing dat uw CV-ketel helemaal vervangt? En wat mag het kosten? Ook variabelen als het design en de afmetingen doen er toe.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse monteurs en ga aan de slag met een goed bekendstaande installateur in Etten. Kijk naar reviews en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  De installateur komt de pelletkachel of ketel in de woning monteren. Bekijk goed of de rookgasafvoer in orde is. Ga voor een groot buffervat voor voldoende warm water. Neem de gehele installatie goed door. Werkt het systeem niet naar behoren? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Etten


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Etten?

Tegenwoordig zijn er velerlei regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Er bestaan duizenden pelletketel of pelletkachel systemen die zijn goedgekeurd door de overheid. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie hangt af van het vermogen in KW van het modellen. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel onmiskenbaar verleidelijk. De totale subsidie dat toepasbaar is vinden we terug tussen de €600 en €1500. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • Ecofire Aida 6 (Palazzetti Lelio), vermogen 6,1 [KW], €500 subsidie.
 • B12C / I-STOVE B12C (L’Artistico), vermogen 12 [KW], €600 subsidie.
 • Rolling 10 air (Kalon / Giove Group), vermogen 9,3 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er bestaan allerlei alternatieven voor wie gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Etten. De vraag is; wat kan ik doen richting een energieneutrale woning? Op deze pagina hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 7075.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Vooral oudere huizen kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Uiteraard voor de eigen energievraag, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem benut de warmte uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een innovatieve installatie die slim gebruik maakt van de zon om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!