Pelletkachel kopen Varsselder

Vergelijk installateurs pelletketels Varsselder

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Varsselder kopen is bij uitstek geschikt om jouw woning duurzaam te verwarmen. In plaats van gas gebruik je unieke korrels van hout. Dit zijn machinaal geperste korrels van zaagsel. We onderscheiden velerlei soorten installaties, met unieke specificaties en voordelen. Geholpen door onze website check jij praktische gegevens die helpen bij het aankopen van een installatie. Je kunt kiezen uit 3 modellen:

  kachel installateur 7076

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en voorziet in de tapwater behoefte. Installateurs hebben het vaak over pelletketel.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dat ligt aan verscheidene variabelen. Dit zijn natuurlijk: huis-specificaties, hoe je de kachel gaat gebruiken, en wat je bestedingsruimte is. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieGelderland
GemeenteOude IJsselstreek
Postcode7076
Netnummer0315 (+31315)
Gasverbruik M31540 M3
Stroomverbruik kWh3060 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Op zoek naar een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Varsselder geen gek idee. Denk dan bijvoorbeeld aan de LX up 12 Dual van het merk CMGNordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een toegankelijke en ‘groene’ optie om het aangenaam warm te maken in de huiskamer. Het is gemakkelijk te bedienen, de terugverdientijd is interessant, en u heeft recht op subsidies tot wel €950
 • Warmte en comfort, altijd met een interessant kostenplaatje
 • Kiezen voor een milieuvriendelijke oplossing
 • Relatief weinig onderhoud
 • automatische ontsteking en modulerende werking
 • Schone lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. Dat is handig! De kachel verwarmt het water in de CV-leidingen. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Oude IJsselstreekconsumeert 3060 kWh stroom en 3060 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde maandelijkse energienota van €169,00 in mei 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Varsselder vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Dit zijn samengeperste houtkorrels, afkomstig van resthout. Een speciale elektrische ontsteker zorgt dat de pellets branden. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht zorgt voor zuurstof bij de vlam. Op deze manier ontstaat er warmte die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De standaard pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dit kan door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige apparaten worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut i.v.m je gasketel. Een dergelijk systeem werkt op basis van biomassa, aardgas is dan verledentijd. In de basis zijn dat houtpellets of blokken. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De warmte die gegenereerd wordt, wordt afgegeven op het leidingwater van uw CV-installatie.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel loopt zeer uiteen. Veel aspecten hebben invloed; vermogen, de prijzen, en het merk kachel. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 4 en 9 jaar. Zodra deze periode is verstreken kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en dient u rekening te houden met de stookkosten van pellets en jaarlijkse controle.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Aanzienlijk veel Nederlanders preferereneen efficiënte inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Varsselder waar experts u alle verschillende systemen kunnen tonen. Doorgaans kunt u hier een bestelling doornemen of een voorradig model kopen. De actuele prijzen van mei 2024 wisselen sterk. Aanbieders en monteurs vergelijken is om deze reden zeer aan te raden.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Er is een actueel debat over de vraag of dit goed voor het milieu is. De dagelijkse kosten van een pelletkachel komen tot stand door categorie kachel en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Varsselder

Een effectieve en is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt houtblokken of ander organisch materiaal. De pelletketel kan gebruikt worden voor de CV installatie en tapwater voor douche en keuken. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. Dit type kachel is een duurzame en prijs-interessante installatie: beperkte uitstoot van CO-2, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Betaalbaar, houtpellets of ander organisch afval zijn lang niet zo duur als gas
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • Je woning van het gas af
 • Subsidies tot wel €1150 per model.

pelletkachel installateurs in varsselder


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar wie specificaties en mogelijke offerte aangeleverd zal worden. De meeste aannemers doen werkzaamheden in een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  Hierna zie je speciale vragen omtrent uw woning. Relevant zijn het type woning, of de woning goed geïsoleerd is, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en de omvang van het huishouden. Sla geen vragen of details over, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Gebaseerd op je ingevulde gegevens maakt de installateur een grove inschatting van het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Geef uw wensen door

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of meer een product die zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook zaken als ambiance en de beschikbare maten zijn beslissend.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele specialisten en ga voor een professionele installateur in Varsselder. Houd rekening met referenties en certificaten (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel in de woning installeren. Bekijk of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Kies ook voor een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. Neem de gehele installatie goed door. Is er sprake van een defect? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Varsselder


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Varsselder?

Recent kun je gebruik maken van verscheidene regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Je kan kiezen uit duizenden pelletketel & pelletkachel producten waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie wordt gecalculeerd door het vermogen (KW) van de installatie. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel natuurlijk extra interessant. Het totaalbedrag dat je terug kunt krijgen varieert tussen de €950 en €1150. Een aantal interessante opties:

 • Ecofire Aida 9 (Palazzetti Lelio), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • B12C / CORY B12C (L’Artistico), vermogen 12 [KW], €600 subsidie.
 • Thor 10 air (Kalon / Giove Group), vermogen 9,3 [KW], €500 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor wie echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Varsselder. De vraag is; wat kan ik doen als ik streef naar nul op de meter? Op deze pagina hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 7076.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Vooral oudere huizen kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem haalt energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een duurzaam product dat gebruik maakt van energie van de zon en warm tapwater kan opslaan.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!