Pelletkachel kopen Silvolde

Vergelijk installateurs pelletketels Silvolde

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Silvolde kopen faciliteert de mogelijkheid om de woning op een energiezuinige manier te verwarmen. Als alternatief voor gas gebruik je pellets. Dit zijn houtkorrels van geperst, zuiver hout. Tegenwoordig kun je kiezen uit tal van type installaties, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Met behulp van deze website tref jij actuele raadgeving die van dienst kunnen zijn bij het laten plaatsen van een pelletkachel. Je kunt kiezen uit 3 type installaties:

  kachel installateur 7064

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. We spreken ook van een pelletketel.
Welke kachel past bij jouw woning? Dat hangt af van diverse onderdelen. Onder andere: jouw type huis, de wensen, en wat je bestedingsruimte is. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieGelderland
GemeenteOude IJsselstreek
Postcode7064
Netnummer0315 (+31315)
Gasverbruik M31540 M3
Stroomverbruik kWh3060 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update april 2024)

Zoek jij een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Silvolde misschien we dé oplossing. Een voorbeeld is de Rocca van het merk EuroAlpiOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een toegankelijke en ‘groene’ optie om het aangenaam warm te maken in de huiskamer. Het vergt weinig onderhoud, het is relatief goedkoop, en de subsidies lopen op tot wel €1100
 • Genieten van sfeer en warmte voor een lage prijs
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • geen kans op een koolmonoxide vergiftiging
 • Schonere lucht binnen en buitenhuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. De kachel in de woonkamer gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddelde woning in de gemeente Oude IJsselstreekgebruikt 3060 kWh stroom en 3060 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energierekening van €169,00 in april 2024. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Silvolde vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, geproduceerd van samengeperste houtvezels. Een elektrische eenheid maakt dat pellets worden verbrand. Lucht uit de kamer of van buiten zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Wat volgt is opstijgende warmte die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De standaard pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dit kan door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige installaties worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (radiatoren/vloerverwarming).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger voor de CV-ketel. Zo’n installatie werkt op biomassa, en geen aardgas. In de basis zijn dat natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt direct toegepast op het leidingwater van uw CV.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De huidige pelletkachel terugverdientijd is niet universeel. Veel aspecten hebben invloed; het vermogen, de prijzen, en het merk/model. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 3 en 8 jaar. Daarna gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en heeft u nog te maken met de inkoopprijs van pellets en maandelijkse afschrijving.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Veel consumenten overwegen een doelmatige inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Silvolde waar monteurs u alle verschillende systemen kunnen tonen. Handig, want u kunt hier vaak gemakkelijk een bestelling plaatsen of een voorradig model kopen. De huidige prijzen (april 2024) zijn erg wisselend. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is daarom wel zo verstandig.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. Experts vragen zich af of deze manier wel milieuvriendelijk is. De dagelijkse kosten van een pelletkachel worden gevormd door categorie kachel en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Silvolde

Een andere totale-woning-installatie is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op houtpellets, houtsnippers of houtblokken. De installatie wordt gebruikt voor de centrale verwarmingsinstallatie en warm water uit de kraan. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. Het betreft een groene en aantrekkelijke mogelijkheid: minder CO-2 uitstoot, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Goedkoop, natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken zijn relatief goedkoop
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • Je woning van het gas af
 • Hoge subsidies tot wel €1200 per ketel.

pelletkachel installateurs in silvolde


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Zo is het duidelijk naar wie specificaties en wellicht een offerte verzonden mag worden. Veel bedrijven zijn actief in een afgekaderd werkgebied.

 2. Specificeer type woning

  Hierna zie je diverse vragen m.b.t. je woonobject. Belangrijk zijn het soort woning, leeftijd woning / mate van isolatie, het aantal zonnepanelen, en gezinsgrootte. Zorg dat u alles goed invult, dan is de offerte een stuk waardevoller. Na aanleiding van uw info maakt de installateur een grove inschatting van het benodigde vermogen.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of zelfs een installatie dat de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En wat wil je maximaal uitgeven? Ook facetten als de kleur en gewenste afmeting maken deel uit van de beslissing.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van populaire monteurs en selecteer een betrouwbare installateur in Silvolde. Houd rekening met referenties en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel thuis installeren. Kijk na of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Zorg ook voor een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Neem de gehele installatie goed door. Werkt iets niet? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Silvolde


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Silvolde?

Tegenwoordig zijn er allerlei opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. Je kan kiezen uit meer dan 1.750 pelletketel / pelletkachel modellen waarbij een subsidie mogelijk is. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het vermogen (KW) van de systemen. Dat maakt de aanschaf van deze kachels overduidelijk zeer belangrijk. Het bedrag waar je recht op hebt ligt doorgaans tussen €600 en €1050. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • Anna / Aurora / Julie 10 (Palazzetti), vermogen 9,8 [KW], €500 subsidie.
 • B10 / I-STOVE B10 (L’Artistico), vermogen 10 [KW], €500 subsidie.
 • Klea 10 air (Kalon / Giove Group), vermogen 9,3 [KW], €500 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor wie een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Silvolde. Welke stappen moet ik ondernemen als ik helemaal van het gas af wil? In de paragraaf hierna hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 7064.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Woning die gebouwd zijn 1990 kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. De pomp haalt warmte uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een oplossing die energie van de zon opvangt om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!