Pelletkachel kopen Varsseveld

Vergelijk installateurs pelletketels Varsseveld

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Varsseveld kopen stelt jou in staat om een woning op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. Als alternatief voor gas gebruik je pelletkorrels. Het gaat om geperste houtkorrels gemaakt van restafval. Tegenwoordig kun je kiezen uit verschillende soorten kachels, met unieke specificaties en voordelen. Met behulp van pelletkachelrevolutie.nl lees jij actuele info die nuttig zijn bij het vergelijkingsproces van deze modellen. We maken onderscheid tussen drie soorten modellen:

  kachel installateur 7051

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en regelt warm tapwater. Misschien beter bekend als pelletketel.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dit wordt bepaald middels allerlei zaken. Onder andere: soort huis, de wensen, en het budget. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieGelderland
GemeenteOude IJsselstreek
Postcode7051
Netnummer0315 (+31315)
Gasverbruik M31540 M3
Stroomverbruik kWh3060 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update juli 2024)

Bent u op zoek naar eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Varsseveld zeer interessant. Denk aan de Olea LP6 van het merk InvictaNordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een “groene” en bewuste mogelijkheid om rendabel warmte en sfeer te creëren in de woonkamer. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, stukken schoner dan de open haard, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €1350
 • Aangename warmte voor een lage prijs
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • geen kans op een koolmonoxide vergiftiging
 • CO2-neutraal stoken en optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. De kachel in de huiskamer warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddeld huis in de gemeente Oude IJsselstreekgebruikt 3060 kWh stroom en nog eens 3060 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde maandelijkse energierekening van €169,00 in juli 2024. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Varsseveld vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Een elektrisch ontstekingspatroon zorgt dat de pellets branden. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Via dit proces ontstaat er warmte die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De gewone pelletkachel verwarmt slechts één ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dit is mogelijk door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige kachels worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (radiatoren/vloerverwarming).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers voor je gasketel. Zo’n ketel werkt op biomassa, aardgas is dan verledentijd. Normaal gesproken kies je snippers, blokken of pellets van hout. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De warmte die gegenereerd wordt, wordt afgegeven aan het leidingwater van je CV-installatie.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De huidige pelletkachel terugverdientijd is niet universeel. Er spelen zaken een rol zoals; het gebruik, de prijzen, en het soort kachel. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 2 en 7 jaar. Na deze periode kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en resteren alleen nog de variabele pelletkosten en inspectie / reparaties.

In de showroom een kachel kopen?

Aanzienlijk veel woningeigenaren denken na over een rendementvolle inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. Er zijn speciale kachel showrooms in Varsseveld waar installateurs u alles over de producten kunnen vertellen. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook meteen bestellen of aanbiedingen van showmodellen kopen. De actuele prijzen van juli 2024 zijn erg wisselend. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is daardoor geen gek idee.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. Er is een actueel debat over de vraag of dit goed voor het milieu is. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel worden gevormd door soort installatie en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Varsseveld

Een nieuwe populaire optie is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op houtsnippers of houtblokken. De ketel kan benut worden voor de CV installatie en warm tapwater om te wassen en douchen. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. Dit type kachel is een groene en besparende optie: beperkte vieze CO-2 uitstoot, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Besparend, snippers, blokken of pellets van hout zijn – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €400 per model.

pelletkachel installateurs in varsseveld


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  We hebben correct gegevens nodig naar welke klant informatie en speciaal ook de offerte toegezonden kan worden. Veel bedrijven zijn werkzaam in een specifieke omgeving.

 2. Omschrijf uw woning

  Nu volgen wat vragen over jouw woning. Denk aan het type woning, de mate van isolatie, aantal zonnepanelen, en het aantal gezinsleden. Sla geen vragen of details over, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Na aanleiding van je info kan de installateur ongeveer een inschatting maken van welk vermogen nodig is.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een mooie kachel in de kamer, of juist een product dat er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En wat wil je maximaal uitgeven? Ook variabelen als de kleur en de breedte van de ketel zijn belangrijk.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke adviseurs en ga aan de slag met een uitstekende installateur in Varsseveld. Vraag om beoordelingen en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel thuis installeren. Bekijk of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Ga voor een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. Na plaatsing moet het systeem getest worden. Is iets niet in orde? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Varsseveld


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Varsseveld?

Hedendaags vind je verscheidene regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Het aanbod omslaat meer dan 1.900 pelletkachel & pelletketel installaties die op de ISDE-lijst staan. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het vermogen (KW) van de installatie. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel uiteraard extra interessant. Het bedrag dat toe te passen is vinden we terug tussen de €850 en €1400. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • AC70 / A70 8 kW (Palazzetti), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.
 • B8N / ELY B8N (L’Artistico), vermogen 7,5 [KW], €500 subsidie.
 • Clips 10 air (Kalon / Giove Group), vermogen 9,3 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er bestaan allerlei alternatieven voor de woningeigenaar die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Varsseveld. Wat kan ik allemaal doen om een energieneutraal huis te realiseren? Hierna hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 7050, 7051.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Woning die gebouwd zijn 1990 hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Uiteraard voor de eigen energievraag, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. De pomp profiteert van warmte uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een innovatieve installatie die de zon gebruikt voor energie en warm tapwater kan opslaan.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!