Pelletkachel kopen Voorst

Vergelijk installateurs pelletketels Voorst

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Voorst kopen biedt jou de kans om jouw woning op een energiezuinige manier te stoken. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met houten pelletkorrels. Eigenlijk zijn dit kleine staafjes uit geperst houtafval. We onderscheiden verscheidene kachels, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Middels onze tool doorzoek jij bruikbare informatie die van pas komen bij het vergelijken van de mogelijkheden. We maken onderscheid tussen 3 type installaties:

  kachel installateur 7383

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. Ook wel pelletketel genoemd.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dit wordt bepaald middels diverse facetten. Je kunt denken aan: jouw soort huis, wat het doel is, en het budget. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieGelderland
GemeenteOude IJsselstreek
Postcode7383
Netnummer0575 (+31575)
Gasverbruik M31540 M3
Stroomverbruik kWh3060 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update april 2024)

Interesse in eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Voorst zeker een goede optie. Een voorbeeld is de Ecofire Soprano 9 van het merk Palazzetti LelioEen andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een duurzame en groene keuze voor sfeer en warmte in de huiskamer. Gemakkelijk te plaatsen, het bespaart geld, en de subsidies lopen op tot wel €1200
 • Innovatieve verwarmingsoplossing, altijd met een interessant kostenplaatje
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Een zeer hoog rendement
 • Automatische pellet invoer waardoor lang gestookt kan worden
 • Relatief weinig as
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. De kachel verwarmt het water in de CV-leidingen. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Oude IJsselstreekconsumeert 3060 kWh stroom plus 3060 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energienota van €169,00 in april 2024. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Voorst vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Dit zijn kleine houten korrels, gemaakt van zaagsel en snippers. Een elektrisch ontstekingspatroon stelt het verbrandingsproces in werking. Lucht uit de kamer of van buiten bezorgt de nodige zuurstof. Zodoende komt er warmte tot stand die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is een CV-pelletkachel?

De reguliere pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. Dit kan via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige kachels worden aan de CV gekoppeld (radiatoren/vloerverwarming).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

De biomassaketel is een goed substituutvoor een gasketel. Zo’n pelletketel werkt op biomassa, in plaats van aardgas. Normaal gesproken kies je snippers, blokken of pellets van hout. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De gegenereerde warmte wordt weer overgebracht op het leidingwater van de centrale verwarmingsinstallatie.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel is niet universeel. Dit wordt berekend aan de hand van gebruik, de prijzen, en welk type je koopt. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 4 en 7 jaar. Hierna gaat het besparen pas echt beginnen en blijven alleen nog de prijs van de houtpellets en eventueel onderhoud.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Veel mensen oriënteren zich op een efficiënte inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Voorst waar consultants u de gangbare modellen kunnen verkopen. Zo maakt u het visueel, en kunt u gewoon een model bestellen of direct een systeem kopen en meenemen. De actuele prijzen van april 2024 zijn nogal variabel. Aanbieders en monteurs vergelijken is vanzelfsprekend een aanrader.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn zijn kleine, lichte staafjes afkomstig uit geperst houtafval van zagerijen. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. De mening lopen uiteen of dit goed voor het milieu is. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel komen tot stand door model/merk kachel en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Voorst

Een nieuwe full-service mogelijkheid is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op plantenresten, takken of houtblokken. Deze installatie is geschikt voor een CV toepassing en warm water uit de kraan. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. Dit type kachel is een milieubewuste en besparende keuze: lagere vieze CO-2 uitstoot, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Goedkope keuze, plantenresten, takken of houtblokken zijn lang niet zo duur als gas
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Hoge subsidies tot wel €1200 per product.

pelletkachel installateurs in voorst

Geschikte installaties:


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  We hebben correct gegevens nodig naar wie de productinfo en misschien de offerte aangeleverd kan worden. Veel specialisten plaatsen kachels in een eigen regio.

 2. Beschrijf uw huis

  Hier volgen diverse vragen over uw woonobject. Voorbeelden zijn de categorie woning, de mate van isolatie, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en gezinssamenstelling. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Aan de hand van uw ingevulde data kan de installateur een zinnige raming maken van het vermogen van de ketel.

 3. Geef uw wensen door

  Een kachel die in het oog springt, of een model die uw CV-ketel helemaal vervangt? En welke max. prijs heb je in het hoofd? Ook aspecten als het design en gewenste afmeting spelen een rol.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van lokale en regionale monteurs en ga in zee met een professionele installateur in Voorst. Check de klantervaringen en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel in de woning installeren. Controleer of er een goede afvoer wordt aangebracht. Koop ook altijd een groot buffervat voor voldoende warm water. De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Is iets niet in orde? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Voorst


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Voorst?

Hedendaags vind je verscheidene opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. We hebben het over honderden pelletketel en pelletkachel installaties die gedekt worden door de regeling. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie wordt gecalculeerd door het totale vermogen (KW) van het model. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is natuurlijk zeer belangrijk. De totale subsidie waar je recht op hebt vinden we terug tussen €850 en €1100. Enkele voorbeelden zijn:

 • Ecofire Elisabeth 9 canalizzata (Palazzetti Lelio), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • TILDA COMFORT AIR (MCZ), vermogen 10,1 [KW], €505 subsidie.
 • Diva Plus (Klover), vermogen 24,6 [KW], €1400 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er zijn meerdere opties voor de huizenbezitter die gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Voorst. Waaruit kan ik kiezen om mijn woning energieneutraal te maken? Op deze pagina hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 7083, 7383.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Woning die gebouwd zijn 1990 zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem gebruikt energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijk systeem dat energie van de zon opvangt en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!