Pelletkachel kopen Sinderen

Vergelijk installateurs pelletketels Sinderen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Sinderen kopen stelt je in de gelegenheid om jouw woning duurzaam te verwarmen. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar houten pellets. Dit zijn geperste houtkorrels. Er zijn verscheidene modellen kachels, ieder met hun eigen pluspunten. Met behulp van deze website doorzoek je actuele details die helpen bij het maken van een goede keuze. Eigenlijk zijn er 3 type modellen:

  kachel installateur 7065

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en zorgt voor warm water. Installateurs hebben het vaak over pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dat berekent men a.d.h.v. allerlei zaken. Onder andere: soort huis, de wensen, en de maximum prijs. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieGelderland
GemeenteOude IJsselstreek
Postcode7065
Netnummer0315 (+31315)
Gasverbruik M31540 M3
Stroomverbruik kWh3060 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update juli 2024)

Bent u op zoek naar een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Sinderen zeer interessant. Bijvoorbeeld de SUITE COMFORT AIR UP van het merk MCZMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een milieuvriendelijke manier om bijvoorbeeld de woonkamer te verwarmen. Eenvoudig te installeren, stukken schoner dan de open haard, en er zijn interessante subsidies, tot wel €850
 • Warmte en comfort voor een lage prijs
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Eenvoudig te bedienen
 • temperatuurregeling kan automatisch worden geregeld
 • Schonere lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. De kachel in de woonkamer gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddelde woning in de gemeente Oude IJsselstreekverbruikt 3060 kWh stroom plus 3060 m3 gas wat volgt in een gemiddelde energienota van €169,00 in juli 2024. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Sinderen vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). Een speciale elektrische ontsteker maakt de verbranding van pellets mogelijk. Externe luchttoevoer zorgt voor zuurstof voor de vlam. Zodoende komt er warmte tot stand die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel-CV?

Een normale pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. De verwarming loopt door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige installaties worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut i.v.m een gasketel. Deze ketel werkt op basis van biomassa, in plaats van duur en vervuilend gas. Hiervoor gebruikt men organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De warmte die de ketel aanmaakt wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van de centrale verwarmingsinstallatie.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De huidige pelletkachel terugverdientijd wissel sterk. Het is afhankelijk van variabelen als vermogen, de prijzen, en het type ketel. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 4 en 7 jaar. Daarna geniet u van relatief lage stookkosten en heeft u alleen nog de kosten van de pellets en onderhoud + afschrijvingen.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Steeds meer woningeigenaren overwegen een exclusieve inbouw pelletkachel die past in het interieur. Er zijn kachel showrooms in Sinderen waar installateurs u de verschillende mogelijkheden laten zien. Zo maakt u het visueel, en kunt u een bestelling doornemen of aanbiedingen van showmodellen kopen. Echter, prijzen in juli 2024 kunnen sterk fluctueren. Het vergelijken van monteurs is daardoor wel zo handig.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. Het is niet helemaal duidelijk of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. soort kachel en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Sinderen

Een alternatieve woning dekkende optie is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt houtsnippers of houtblokken. De ketel wordt aangeraden voor een centrale verwarming toepassing en voorziet in warm tapwater. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. Het is een milieuvriendelijke en relatief goedkope keuze: lagere CO-2 belasting, en de gaskraan gaat dicht.
 • Besparend, natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken zijn relatief goedkoop
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • Je woning van het gas af
 • Royale subsidies, tot wel €1450 per installatie.

pelletkachel installateurs in sinderen


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar welke klant informatie en misschien de offerte aangeleverd zal worden. De meeste adviseurs zijn werkzaam in een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  In de volgende stap ziet u verschillende vragen aangaande de woning. Denk aan het type huis, de mate van isolatie, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en gezinssamenstelling. Wees zo volledig mogelijk, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Middels uw info kan de installateur een berekening maken van welk vermogen nodig is.

 3. Geef uw wensen door

  Een kachel die in het oog springt, of puur een oplossing die een vervanger is van de CV-ketel? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook zaken als kleur / design en gewenste afmeting zijn belangrijk.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van meerdere adviseurs en kies voor een erkende installateur in Sinderen. Let op beoordelingen en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel bij jou thuis plaatsen. Achterhaal of er een goede afvoer wordt aangebracht. Plaats zeker ook een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. Test het systeem zorgvuldig. Ontstaan er problemen? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Sinderen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Sinderen?

Er zijn op dit moment allerlei opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. Je vindt meer dan 1.850 pelletketel of pelletkachel systemen waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is wordt getekend door het vermogen in KW van het modellen. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel logischerwijs aanlokkelijk. Het bedrag dat men hiervoor opzij gezet heeft schommelt tussen de €550 en €1400. Een aantal interessante opties:

 • Anna / Aurora / Julie 11 (Palazzetti), vermogen 11 [KW], €550 subsidie.
 • B10 / CORY B10 (L’Artistico), vermogen 10 [KW], €500 subsidie.
 • Klizia 10 air (Kalon / Giove Group), vermogen 9,3 [KW], €500 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor de huizenbezitter die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Sinderen. Welke maatregelen moet ik treffen als ik helemaal van het gas af wil? Op Pelletkachelrevolutie.nl hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 7065.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Vooral oudere huizen kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem onttrekt warmte uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een innovatieve oplossing die in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!