Pelletkachel kopen Netterden

Vergelijk installateurs pelletketels Netterden

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Netterden kopen stelt jou in staat om een huis op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar speciale pellets van hout. Eigenlijk zijn dit geperste houtkorrels. Tegenwoordig kun je kiezen uit meerdere kachels, met unieke specificaties en voordelen. Via pelletkachelrevolutie.nl check jij bruikbare gegevens die helpen bij het aankopen van een installatie. Er zijn grofweg 3 installaties:

  kachel installateur 7077

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en regelt warm tapwater. Soms wordt er gesproken over een pelletketel.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dat wordt bepaald door verschillende onderdelen. Onder andere: woning-specificaties, wat het doel is, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieGelderland
GemeenteOude IJsselstreek
Postcode7077
Netnummer0315 (+31315)
Gasverbruik M31540 M3
Stroomverbruik kWh3060 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update april 2024)

Bent u op zoek naar een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Netterden een uitstekende optie. Dat kan zijn de Vyda H 22 van het merk EdilKaminMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een goede en zuinige optie om sfeer en warmte in de huiskamer te creëren. Het vergt weinig onderhoud, de terugverdientijd is interessant, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €800
 • Design en warme sfeer, ook voor een laag budget
 • Gebruikt hernieuwbare, duurzame energie
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • hoge gebruiksgemak dankzij de automatische ontsteking
 • Schonere lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. Dat is handig! De kachel gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddelde woning in de gemeente Oude IJsselstreekgebruikt 3060 kWh stroom plus 3060 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energierekening van €169,00 in april 2024. Met een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Netterden vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Dit zijn kleine houten korrels, geproduceerd van samengeperste houtvezels. Een elektrische eenheid maakt de verbranding van pellets mogelijk. Verse lucht van binnen of buiten draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Op deze manier ontstaat er warmte die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De reguliere pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. De verwarming loopt door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige apparaten worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (vloerverwarming/radiatoren).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief voor je HR ketel. Deze installatie gebruikt als brandstof biomassa, in plaats van aardgas. Voorbeelden hiervan zijn snippers, blokken of pellets van hout. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De gegenereerde warmte wordt weer overgebracht op het leidingwater van uw CV-installatie.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt is erg variabel. Het wordt berekend op basis van het vermogen, de prijzen, en het model. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 4 en 6 jaar. Zodra deze periode is verstreken kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en heeft u nog te maken met de inkoopprijs van pellets en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

Een kachel kopen in een showroom?

Steeds meer Nederlanders oriënteren zich op een exclusieve inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. Bezoek eens kachel showrooms in Netterden waar consultants u alles over de producten kunnen vertellen. Doorgaans kunt u hier gewoon een model bestellen of een pelletkachel op voorraad kopen. De actuele prijzen van april 2024 zijn nogal variabel. Aanbieders en monteurs vergelijken is vanzelfsprekend wel zo verstandig.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. Het moet nog onderzocht worden of dit goed voor het milieu is. De maandelijkse kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. type kachel en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Netterden

Een nieuwe handige mogelijkheid is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt biomassa als houtsnippers/blokken. De pelletketel kan benut worden voor het CV systeem en warm tapwater. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. Het wordt gekenmerkt als duurzame en prijstechnisch interessante oplossing: beperkte CO-2 belasting, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Besparend, houtsnippers en pellets zijngoedkoper dan gas
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Royale subsidies, tot wel €950 per systeem.

pelletkachel installateurs in netterden


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Zo is het duidelijk naar welke persoon de specificaties en misschien de offerte toegezonden zal worden. Veel aannemers focussen zich op een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Specificeer type woning

  Nu volgen diverse vragen aangaande jouw huis. Belangrijk zijn het type woning, of de woning goed geïsoleerd is, andere duurzame verwarmingsbronnen, en het aantal bewoners. Zorg dat u alles goed invult, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Met behulp van je info maakt de installateur een grove inschatting van welk vermogen nodig is.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of bij voorkeur een oplossing dat de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En wat wilt u maximaal betalen? Ook variabelen als de kleur en de beschikbare maten maken deel uit van de beslissing.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele monteurs en selecteer een geschikte installateur in Netterden. Vraag naar beoordelingen en certificaten (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel in het huis monteren. Loop goed na of de rookafvoer in orde is. Koop ook altijd een buffervat dat groot genoeg is. Neem de gehele installatie goed door. Werkt iets niet? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Netterden


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Netterden?

Er zijn op dit moment allerlei subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. We hebben het over meer dan 1.800 pelletketel en pelletkachel modellen waarbij een subsidie mogelijk is. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie hangt af van het vermogen in KW van het modellen. Deze royale bonus maakt het geheel uiteraard verleidelijk. Het subsidiebedrag dat men hiervoor opzij gezet heeft loopt uiteen tussen €900 en €1500. Enkele voorbeelden zijn:

 • Ecofire Anita 7 (Palazzetti Lelio), vermogen 7 [KW], €500 subsidie.
 • B12C / CAMILLA B12C (L’Artistico), vermogen 12 [KW], €600 subsidie.
 • Alysa 12 air (Kalon / Giove Group), vermogen 10,9 [KW], €545 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor de bewoner die de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Netterden. Wat zijn voor mij de opties om mijn woning energieneutraal te maken? Op deze website geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 7077.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Ouder woningen (van voor 2000) gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat neemt warmte uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijk product dat slim gebruik maakt van de zon om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!