Pelletkachel kopen Beerze

Vergelijk installateurs pelletketels Beerze

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Beerze kopen maakt het mogelijk om jouw huis op een energiezuinige manier te stoken. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar speciale pellets van hout. Dit omschrijven we als geperste houtkorrels gemaakt van restafval. Er bestaan verschillende soorten installaties, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Door middel van onze vergelijker check je toepasbare toelichtingen die jou terzijde staan bij het laten installeren van een installatie. Er zijn grofweg 3 soorten installaties:

  kachel installateur 7736

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. Vaak noemen we dit een pelletketel.
Welke kachel past bij jouw woning? Dat is afhankelijk van diverse variabelen. Dit zijn natuurlijk: jouw soort woning, het stoomniveau, en wat je maximaal wilt uitgeven. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieOverijssel
GemeenteOmmen
Postcode7736
Netnummer0523 (+31523)
Gasverbruik M31660 M3
Stroomverbruik kWh3270 kWh
Gemiddelde energierekening€182,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update juli 2024)

Behoefte aan eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Beerze misschien we dé oplossing. Dat kan zijn de Reeva 9 van het merk RavelliEen andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een goede en zuinige optie om rendabel warmte en sfeer te creëren in de huiskamer. Eenvoudig te installeren, schoner dan de houtkachel, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €850
 • Innovatieve verwarmingsoplossing met een laag kostenplaatje
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Relatief weinig onderhoud
 • hoge gebruiksgemak dankzij de automatische ontsteking
 • Schonere lucht binnen en buitenhuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. De (ingebouwde) kachel gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddelde woning in de gemeente Ommenverbruikt 3270 kWh stroom en nog eens 3270 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde maandelijkse energierekening van €182,00 in juli 2024. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Beerze vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Dit zijn samengeperste houtkorrels, gemaakt van schoon hout afval. Een speciale elektrische ontsteker maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Verse lucht van binnen of buiten zorgt voor zuurstof voor de vlam. Op deze manier ontstaat er warmte die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

De meest gangbare pelletkachel monteert met in de woonkamer. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. Dat wordt gefaciliteerd door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige pelletkachels worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (vloerverwarming/radiatoren).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger i.v.m een gasketel. Zo’n apparaat maakt gebruik van biomassa, in plaats van duur en vervuilend gas. Normaal gesproken kies je snippers, blokken of pellets van hout. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De warmte die de ketel aanmaakt wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van jouw CV-installatie.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel verschilt enorm. Er spelen zaken een rol zoals; het gebruik, de prijzen, en het merk kachel. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 2 en 6 jaar. Zodra deze periode is verstreken kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en heeft u nog te maken met de stookkosten van pellets en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

In de showroom een kachel kopen?

Flink wat woningeigenaren denken na over een krachtige inbouw pelletkachel die past in het interieur. Er zijn speciale kachel showrooms in Beerze waar medewerkers u alles over de producten kunnen vertellen. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook direct een bestelling plaatsen of aanbiedingen van showmodellen kopen. Desondanks, prijzen in juli 2024 lopen zeer uiteen. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is dan ook geen gek idee.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. Er is een actueel debat over de vraag of deze manier wel milieuvriendelijk is. De maandelijkse kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van model/merk kachel en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Beerze

Een nieuwe handige mogelijkheid is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt houtpellets of blokken. De pelletketel is geschikt voor de centrale verwarming en tapwater voor douche en keuken. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. Het wordt gekenmerkt als milieuvriendelijke en relatief goedkope optie: minder vieze CO-2 uitstoot, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Bezuinigen, plantenresten, takken of houtblokken zijn goedkoper dan gas
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Interessant subsidie tot €1000 per systeem.

pelletkachel installateurs in beerze


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Op die manier weten wij naar welk adres details en wellicht een offerte aangeleverd zal worden. Veel specialisten werken in een expliciet gebied.

 2. Omschrijf uw woning

  Wat volgt zijn belangrijke vragen ten aanzien van uw woning. Denk aan het type huis, de staat van de isolatie, aantal zonnepanelen, en het aantal gezinsleden. Het correct invullen van de info is belangrijk, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Na aanleiding van je data kan de installateur ongeveer een inschatting maken van hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of puur een product die een vervanger is van de CV-ketel? En wat is het budget? Ook onderdelen als het gewenste model en de beschikbare maten spelen een rol.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke aanbieders en kies voor een uitstekende installateur in Beerze. Let op ervaringen van anderen en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel op de gewenste plek installeren. Kijk na of de rookafvoer in orde is. Neem ook een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Na plaatsing moet het systeem getest worden. Werkt het systeem niet naar behoren? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Beerze


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Beerze?

Momenteel bestaan er velerlei tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Het aanbod omslaat meer dan 1.700 pelletketel / pelletkachel systemen die gedekt worden door de regeling. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie hangt af van het vermogen in KW van het modellen. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel onmiskenbaar niet mis. Het subsidiebedrag dat men hiervoor opzij gezet heeft loopt uiteen tussen de €700 en €1450. Een aantal interessante opties:

 • Ecofire Martina idro 13 (Palazzetti Lelio), vermogen 13,5 [KW], €1400 subsidie.
 • Inserto D10 (Mondena Italia), vermogen 10,3 [KW], €515 subsidie.
 • MCZ EGO COMFORT AIR 2.0 (MCZ), vermogen 10 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er bestaan allerlei alternatieven voor diegene die gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Beerze. Welke maatregelen moet ik treffen als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? Op Pelletkachelrevolutie.nl kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 7736.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Zeker bestaande huizen halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat neemt warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een innovatieve installatie die slim gebruik maakt van de zon en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!