Pelletkachel kopen Beerzerveld

Vergelijk installateurs pelletketels Beerzerveld

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Beerzerveld kopen maakt het mogelijk om het huis zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met pellets. Eigenlijk zijn dit geperste houtkorrels. Er bestaan velerlei type installaties, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. Door middel van de pelletkachel-vergelijker tref jij bruikbare details die jou terzijde staan bij het kiezen van een goede kachel + monteur. Je kunt kiezen uit drie soorten kachels:

  kachel installateur 7685

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. We bedoelen er hetzelfde mee als een pelletketel.
Welke kachel past bij jouw woning? Dat is afhankelijk van velerlei aspecten. Bijvoorbeeld: jouw type huis, het doel, en wat het mag kosten. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieOverijssel
GemeenteOmmen
Postcode7685
Netnummer0523 (+31523)
Gasverbruik M31660 M3
Stroomverbruik kWh3270 kWh
Gemiddelde energierekening€182,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update april 2024)

Geïnteresseerd in een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Beerzerveld geen gek idee. Bijvoorbeeld de Tiny van het merk EdilKaminOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een duurzame en groene keuze voor sfeer en warmte in de woonkamer. Het vergt weinig onderhoud, schoner dan de houtkachel, en er zijn interessante subsidies, tot wel €550
 • Innovatieve verwarmingsoplossing, ook voor de kleine portemonnee
 • Pellets zijn 100% geproduceerd van afvalhout
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • geen kans op een koolmonoxide vergiftiging
 • Hoger rendement dan klassieke kachels
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. De kachel verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddelde woning in de gemeente Ommengebruikt 3270 kWh stroom en nog eens 3270 m3 gas wat volgt in een gemiddelde energienota van €182,00 in april 2024. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Beerzerveld vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Dit zijn samengeperste houtkorrels, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). Een elektrisch ontstekingspatroon zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht zorgt voor zuurstof voor de vlam. Op deze wijze komt er warmte vrij die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel-CV?

De standaard pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dat kan door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige apparaten worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (vloerverwarming/radiatoren).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut i.v.m de CV-ketel. Zo’n installatie verbruikt biomassa, in plaats van duur en vervuilend gas. Doorgaans zijn dit houtblokken of ander organisch materiaal. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van de CV.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De terugverdientijd van de pelletkachel is niet universeel. Het is afhankelijk van variabelen als vermogen, de prijzen, en het type ketel. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 5 en 9 jaar. Daarna kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en heeft u alleen nog de inkoop van houtpellets en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Flink wat Nederlanders neigen naar een efficiënte inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Beerzerveld waar monteurs u kunnen adviseren over de producten. Handig, want u kunt hier vaak eenvoudig een bestelling doen of direct een systeem kopen en meenemen. De prijzen van april 2024 lopen zeer uiteen. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is hierom zeer aan te raden.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets zijn geperste houtkorrels, gemaakt van reststromen. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. Onderzoek moet nog uitwijzen of dit gezond en milieuvriendelijk is. De maandelijkse kosten van een pelletkachel worden gevormd door merk/type kachel en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Beerzerveld

Een alternatieve woning dekkende optie is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op plantenresten, takken of houtblokken. De biomassaketel is toepasbaar voor aansturing van radiatoren/vloerverwarming en tapwater voor douche en keuken. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. Het is een groene en kostenbesparende optie: minder vervuiling, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Geld besparend, natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken zijn lang niet zo duur als gas
 • Schone verbranding door de hoge temperaturen
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Gemiddelde subsidie van €900 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in beerzerveld


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Op die manier weten wij naar wie de informatie en uiteraard de offerte verzonden moet worden. Veel specialisten werken in hun eigen streek.

 2. Omschrijf uw woning

  Wat volgt zijn speciale vragen ten aanzien van je woonobject. Bijvoorbeeld de categorie van uw huis, de isolatiewaarden, andere duurzame verwarmingsbronnen, en gezinsgrootte. Zorg dat u alles goed invult, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Gebaseerd op je data maakt de installateur een grove inschatting van het minimale vermogen van de kachel.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Een kachel als designstuk, of liever een systeem dat een vervanger is van de CV-ketel? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook variabelen als ambiance en de maatvoering zijn beslissend.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van meerdere experts en kies een goede installateur in Beerzerveld. Let op reviews en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel bij u thuis installeren. Kijk na of er een goede afvoer wordt aangebracht. Plaats zeker ook een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Na plaatsing moet het systeem getest worden. Ontstaan er problemen? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Beerzerveld


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Beerzerveld?

Er zijn op dit moment veel verschillende subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). Er zijn meer dan 1.750 pelletketel of pelletkachel producten die vallen onder deze regeling. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het vermogen (KW) van de installatie. Deze royale bonus maakt het geheel overduidelijk verleidelijk. Het totaalbedrag dat hiervoor doelmatig wordt toegekend ligt tussen de €700 en €1400. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • Ecofire Christina idro 13 (Palazzetti Lelio), vermogen 13,5 [KW], €1400 subsidie.
 • RED LOTUS HYDRO (MCZ), vermogen 24,8 [KW], €1400 subsidie.
 • MK 30 (Magikal srl), vermogen 25,7 [KW], €1400 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor de consument die echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Beerzerveld. Wat kan ik allemaal doen als ik helemaal van het gas af wil? Op Pelletkachelrevolutie.nl geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 7685.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Woning die gebouwd zijn 1990 halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem maakt slim gebruik van warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een duurzame installatie die zonlicht omzet in warmte en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!