Pelletkachel kopen Dalmsholte

Vergelijk installateurs pelletketels Dalmsholte

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Dalmsholte kopen maakt het mogelijk om een huis op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. Als alternatief voor gas gebruik je unieke korrels van hout. Dit zijn geperste houtkorrels. We onderscheiden meerdere installaties, met elk hun voordelen en nadelen. Geholpen door deze website bekijk je praktische gegevens die van dienst kunnen zijn bij het vergelijken van de mogelijkheden. Feitelijk zijn er drie soorten kachels:

  kachel installateur 8146

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. Let op: soms wordt het een pelletketel genoemd.
Welke kachel wordt aangeraden? Dat wordt bepaald door velerlei zaken. Bijvoorbeeld: jouw soort woning, wat het doel is, en wat je maximaal wilt uitgeven. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieOverijssel
GemeenteOmmen
Postcode8146
Netnummer0572 (+31572)
Gasverbruik M31660 M3
Stroomverbruik kWh3270 kWh
Gemiddelde energierekening€182,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update april 2024)

Interesse in een sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Dalmsholte zeker een goede optie. Denk aan de Elena Canalizzata van het merk TSPOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een goede en zuinige optie om het aangenaam warm te maken in de huiskamer. Gemakkelijk te plaatsen, het is zeker niet duur, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €950
 • Aangename warmte, altijd met een interessant kostenplaatje
 • Gebruikt hernieuwbare, duurzame energie
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • Automatische pellet invoer waardoor lang gestookt kan worden
 • Minder last van geur of fijnstof
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. De kachel verwarmt het water in de CV-leidingen. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Ommengebruikt 3270 kWh stroom en stookt 3270 m3 gas wat volgt in een gemiddelde energienota van €182,00 in april 2024. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Dalmsholte vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Dit zijn kleine houten korrels, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). De elektrische ontsteker zorgt dat de pellets branden. Externe luchttoevoer zorgt voor zuurstof voor de vlam. Op deze wijze komt er warmte vrij die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

De reeds besproken pelletkachel verwarmt slechts één ruimte. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. De verwarming loopt door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige cv-pelletkachels worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (radiatoren/vloerverwarming).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief voor de CV-ketel. Deze ketel verbruikt biomassa, en geen aardgas. Doorgaans zijn dit houtblokken of ander organisch materiaal. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt weer overgebracht op het leidingwater van de centrale verwarmingsinstallatie.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De pelletkachel-terugverdientijd is erg variabel. Dit wordt berekend aan de hand van warmtevraag, prijzen en het type installatie. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 4 en 9 jaar. Na deze jaren begint het besparen pas echt en blijven alleen nog de variabele pelletkosten en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Aanzienlijk veel huizenbezitters kiezen voor een krachtige inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. We zien steeds meer kachel showrooms in Dalmsholte waar medewerkers u geschikte installaties laten vergelijken. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook eenvoudig een bestelling doen of een pelletkachel op voorraad kopen. De prijzen van april 2024 zijn erg wisselend. Het vergelijken van monteurs is daardoor wel zo verstandig.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets zijn geperste houtkorrels, gemaakt van reststromen. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. Het moet nog onderzocht worden of dit groen en duurzaam is. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van model/merk kachel en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Dalmsholte

Een efficiënte en handige mogelijkheid is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op organische materialen als hout of tuinafval. Dit model wordt gebruikt voor een verwarming toepassing en voorziet in warm tapwater. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. Dit segment is een milieubewuste en aantrekkelijke installatie: lagere CO-2 uitstoot, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Betaalbaar, houtpellets of ander organisch afval zijn goedkoop vergeleken met gas
 • Een duurzame keuze
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Hoge subsidies tot wel €800 per systeem.

pelletkachel installateurs in dalmsholte


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Zo is het duidelijk naar wie specificaties en mogelijke offerte aangeleverd mag worden. Veel bedrijven doen werkzaamheden in een eigen regio.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  In stap 2 treft u verschillende vragen met betrekking tot je woning. U kunt denken aan het type huis, de mate van isolatie, andere duurzame verwarmingsbronnen, en de omvang van het huishouden. Wees zo volledig mogelijk, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Geleid door uw ingevulde data kan de installateur een berekening maken van hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of een product dat uw CV-ketel helemaal vervangt? En welke max. prijs heb je in het hoofd? Ook zaken als ambiance en gewenste afmeting doen er toe.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse monteurs en selecteer een professionele installateur in Dalmsholte. Vraag om ervaringen van anderen en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  De monteur komt de pelletkachel of ketel thuis monteren. Bekijk of er een goede afvoer wordt aangebracht. Plaats zeker ook een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). Na plaatsing moet het systeem getest worden. Functioneert de installatie niet goed? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Dalmsholte


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Dalmsholte?

In de huidige situatie zijn er verschillende opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. Er is keuze uit meer dan 1.800 pelletkachel en pelletketel systemen die op de lijst staan. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie hangt af van het vermogen (KW) van de installatie. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is onmiskenbaar niet misselijk. Het exacte bedrag dat je terug kunt krijgen loopt uiteen tussen €900 en €1200. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • Paro RAO (Rika), vermogen 8,2 [KW], €500 subsidie.
 • Ecofire Cecile 9 (Palazzetti Lelio), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • C 7 Globe (Moretti Design), vermogen 7 [KW], €500 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er bestaan allerlei alternatieven voor de woningeigenaar die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Dalmsholte. Welke stappen moet ik ondernemen om een energieneutraal huis te realiseren? Op deze pagina hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 8146.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Met name oudere woningen halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. De installatie gebruikt energie uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijke oplossing die de zon gebruikt voor energie en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!