Pelletkachel kopen Vilsteren

Vergelijk installateurs pelletketels Vilsteren

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Vilsteren kopen stelt jou in staat om jouw huis zonder aardgas te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je houtpellets. Het betreft geperste houtkorrels gemaakt van restafval. Er zijn tal van modellen kachels, met elk hun voordelen en nadelen. Met behulp van deze pagina lees je praktische gegevens die van pas komen bij het kiezen van een goede kachel + monteur. In de praktijk hebben we het over drie type modellen:

  kachel installateur 7734

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en zorgt ook voor warm tapwater. We bedoelen er hetzelfde mee als een pelletketel.
Welke kachel wordt aangeraden? Dat is afhankelijk van velerlei zaken. Belangrijk zijn: jouw soort woning, wat het doel is, en wat je bestedingsruimte is. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieOverijssel
GemeenteOmmen
Postcode7734
Netnummer0529 (+31529)
Gasverbruik M31660 M3
Stroomverbruik kWh3270 kWh
Gemiddelde energierekening€182,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update juli 2024)

Op zoek naar een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Vilsteren geen gek idee. Denk aan de COMFORT 80 van het merk FreepointOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een milieuvriendelijke manier voor sfeer en warmte in de woonkamer. Het vergt weinig onderhoud, het is zeker niet duur, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €1450
 • Gemak, comfort en sfeer, voor betaalbare prijzen
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Relatief weinig onderhoud
 • “Sfeervol” verwarmen met zicht op de vlammen
 • Door optimale verbranding Co² neutraal en zeer schoon
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. De kachel in de huiskamer geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddelde woning in de gemeente Ommengebruikt 3270 kWh stroom plus nog eens 3270 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde maandelijkse energienota van €182,00 in juli 2024. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Vilsteren vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Het gaat om kleine houtsnippers, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Het elektrisch ontstekingspatroon maakt de verbranding van pellets mogelijk. Verse lucht van binnen of buiten bezorgt de nodige zuurstof. Zo wordt warmte gegenereerd die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De gewone pelletkachel maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. Dit kan door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige systemen kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (vloerverwarming/radiatoren).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger voor een CV-ketel. Zo’n apparaat verbruikt biomassa, aardgas is dan verledentijd. Dit zijn vaak houtblokken of ander organisch materiaal. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De warmte die de ketel aanmaakt wordt direct toegepast op het leidingwater van je CV.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van de pelletkachel is tamelijk flexibel. Dit is namelijk sterk afhankelijk van gebruik, de prijzen, en het merk kachel. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 2 en 6 jaar. Hierna begint het besparen pas echt en heeft u alleen nog de inkoopprijs van pellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Aanzienlijk veel Nederlanders denken na over een exclusieve inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. Bezoek eens kachel showrooms in Vilsteren waar consultants u kunnen adviseren over de producten. Doorgaans kunt u hier gemakkelijk een bestelling plaatsen of showroommodellen met korting kopen. Desondanks, prijzen in juli 2024 wisselen sterk. Aanbieders en monteurs vergelijken is vanzelfsprekend een aanrader.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. Er is veel discussie of deze manier wel milieuvriendelijk is. De dagelijkse kosten van een pelletkachel worden gevormd door type kachel en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Vilsteren

Een efficiënte en totale-woning-installatie is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op biomassa als houtsnippers/blokken. De pelletketel wordt gebruikt voor de verwarmingsinstallatie en het warme water in huis. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. Het wordt gekenmerkt als bewuste en voordelige installatie: minder CO-2 belasting, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Goedkope keuze, houtpellets, houtsnippers of houtblokken zijn stukken voordeliger dan gas
 • Een duurzame keuze
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Hoge subsidies tot wel €950 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in vilsteren


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Zo weten we naar welke persoon de specificaties en uiteraard de offerte verzonden mag worden. De meeste installateurs doen werkzaamheden in hun eigen streek.

 2. Beschrijf uw huis

  Wat volgt zijn relevante vragen inzake je huis. Onder andere het soort huis, de staat van de isolatie, het aantal zonnepanelen, en de grootte van het gezin. Vul alles zo goed mogelijk in, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Aan de hand van uw info maakt de installateur een grove inschatting van het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of puur een installatie dat in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook zaken als en soort kachel en de grootte doen er toe.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke experts en maak een keuze voor een goede installateur in Vilsteren. Bekijk de referenties en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  De monteur komt de pelletkachel of ketel in de woning monteren. Check of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Ga voor een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Test het systeem zorgvuldig. Functioneert de installatie niet goed? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Vilsteren


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Vilsteren?

Er zijn op dit moment verschillende subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Er is keuze uit meer dan 1.850 pelletketel & pelletkachel producten waarbij een subsidie mogelijk is. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het vermogen in KW van het model. Dat maakt de aanschaf van deze kachels onmiskenbaar verleidelijk. De totale subsidie dat hiervoor gereserveerd is varieert tussen de €550 en €1000. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • Ecofire Elisabeth idro 12 (Palazzetti Lelio), vermogen 12 [KW], €1400 subsidie.
 • Darma D10 (Mondena Italia), vermogen 10,3 [KW], €515 subsidie.
 • MCZ EGO AIR 2.0 OYSTER (MCZ), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor wie de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Vilsteren. Wat kan ik allemaal doen met het oog op energieneutraal leven? Hieronder hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 7734.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Ouder woningen (van voor 2000) kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem profiteert van warmte uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een installatie die in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!