Pelletkachel kopen Lemele

Vergelijk installateurs pelletketels Lemele

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Lemele kopen stelt je in de gelegenheid om een huis zonder aardgas te verwarmen. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met pelletkorrels. Dit omschrijven we als machinaal geperste korrels van zaagsel. Er is keuze uit velerlei modellen en installaties, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Door gebruik te maken van onze tool bekijk jij praktische toelichtingen die van pas komen bij het laten installeren van een installatie. Feitelijk zijn er drie type modellen:

  kachel installateur 8148

 1. Pelletkachel: designs verwarming, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en voorziet in de tapwater behoefte. Soms wordt er gesproken over een pelletketel.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dat is afhankelijk van meerdere factoren. Denk aan: type huis, de wensen, en wat het mag kosten. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieOverijssel
GemeenteOmmen
Postcode8148
Netnummer0572 (+31572)
Gasverbruik M31660 M3
Stroomverbruik kWh3270 kWh
Gemiddelde energierekening€182,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update juli 2024)

Geïnteresseerd in een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Lemele wellicht iets voor jou. Neem bijvoorbeeld de Ecofire Nadia 9 van het merk Palazzetti LelioNordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een zuinige en duurzame manier om sfeer en warmte in de woonkamer te creëren. Het vergt weinig onderhoud, de terugverdientijd is interessant, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €1100
 • Innovatieve verwarmingsoplossing voor schappelijke kosten
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Relatief weinig onderhoud
 • Systeem kan zelfstandig opereren
 • Schonere lucht binnen en buitenhuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. 2 vliegen in 1 klap, de kachel warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddelde woning in de gemeente Ommengebruikt 3270 kWh stroom en 3270 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde energierekening van €182,00 in juli 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Lemele vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, gemaakt van schoon hout afval. Een speciale elektrische ontsteker maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer voorziet de vlam van zuurstof. Op deze manier ontstaat er warmte die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel op CV?

De reguliere pelletkachel maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dit is mogelijk via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige installaties worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

De biomassaketel is een goed substituuti.v.m een gasketel. Zo’n pelletketel werkt op biomassa, in plaats van aardgas. In de basis zijn dat organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De warmte die gegenereerd wordt, wordt afgegeven op het leidingwater van de CV-installatie.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel is erg variabel. Het wordt berekend op basis van gebruik, de prijzen, en het merk kachel. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 2 en 7 jaar. Na deze jaren gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en heeft u nog te maken met de inkoopprijs van pellets en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

In de showroom een kachel kopen?

Steeds meer consumenten gaan voor een rendementvolle inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. Bezoek eens kachel showrooms in Lemele waar specialisten u alles over de producten kunnen vertellen. Zo maakt u het visueel, en kunt u een bestelling doornemen of een pelletkachel op voorraad kopen. De marktprijzen (juli 2024) zijn ontzettend divers. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is dan ook zeker zinvol.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. Experts vragen zich af of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. De kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van soort kachel en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Lemele

Een innovatieve en is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt biomassa als houtsnippers/blokken. Dit model zorgt voor een centrale verwarming toepassing en warm tapwater. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Het wordt gekenmerkt als groene en prijstechnisch interessante mogelijkheid: minder vervuiling, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Bezuinigen, houtpellets of ander organisch afval zijn goedkoop vergeleken met gas
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Hoge subsidies tot wel €900 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in lemele


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Zo is het duidelijk naar wie de productinfo en mogelijke offerte verzonden kan worden. Veel specialisten focussen zich op hun eigen streek.

 2. Beschrijf uw huis

  Nu volgen relevante vragen die gaan over je huis. Onder andere het soort woning, wat er aan isolatie is gedaan, de aanwezigheid van zonnepanelen, en de grootte van het gezin. Vul alles zo goed mogelijk in, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Op basis van je gegevens kan de installateur ook iets zeggen over het benodigde vermogen.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een kachel als designstuk, of een oplossing die de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook zaken als de kleur en de grootte zijn belangrijk.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende adviseurs en kies een professionele installateur in Lemele. Check de klantervaringen en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel in het huis monteren. Check naderhand of de rookgasafvoer in orde is. Neem ook een buffervat dat voldoet aan uw wensen. De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Ontstaan er problemen? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Lemele


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Lemele?

Er zijn op dit moment diverse opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. Er is keuze uit duizenden pelletketel en pelletkachel installaties die gedekt worden door de regeling. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het vermogen (KW) van de installatie. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel overduidelijk erg serieus. Het bedrag dat toe te passen is ligt doorgaans tussen €650 en €1250. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • Domo RAO (Rika), vermogen 10,2 [KW], €510 subsidie.
 • Ecofire Christina 9 (Palazzetti Lelio), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • a7 sat glass (Moretti Design), vermogen 7 [KW], €500 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor de woningeigenaar die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Lemele. Wat moet ik precies doen als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? Hierna hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 8148.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Woning die gebouwd zijn 1990 hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat benut de warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een duurzame oplossing die de zon gebruikt voor energie en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!