Pelletkachel kopen Witharen

Vergelijk installateurs pelletketels Witharen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Witharen kopen stelt jou in staat om jouw huis op een energiezuinige manier te verwarmen. In plaats van gas gebruik je speciale pellets van hout. Dit zijn geperste houtkorrels. We onderscheiden velerlei installaties, met elk hun voordelen en nadelen. Via onze vergelijker vind jij veelzijdige toelichtingen die van dienst kunnen zijn bij het aankopen van een installatie. Je kunt kiezen uit 3 type kachels:

  kachel installateur 7738

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. We spreken ook van een pelletketel.
Welke kachel wordt aangeraden? Dat ligt aan allerlei facetten. We spreken over: woning-specificaties, het doel, en hoeveel je te besteden hebt. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieOverijssel
GemeenteOmmen
Postcode7738
Netnummer0523 (+31523)
Gasverbruik M31660 M3
Stroomverbruik kWh3270 kWh
Gemiddelde energierekening€182,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update april 2024)

Op zoek naar een sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Witharen iets om te overwegen. Dat kan zijn de Norma RR8-W van het merk AMG S.p.A.Een andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een goede en zuinige optie om bijvoorbeeld de woonkamer te verwarmen. Het is gemakkelijk te bedienen, het bespaart geld, en de subsidies lopen op tot wel €850
 • Genieten van sfeer en warmte voor een lage prijs
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Een zeer hoog rendement
 • geen kans op een koolmonoxide vergiftiging
 • Minder last van geur of fijnstof
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. De kachel in de woonkamer gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddelde woning in de gemeente Ommenverbruikt 3270 kWh stroom plus nog eens 3270 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energienota van €182,00 in april 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Witharen vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Dit zijn samengeperste houtkorrels, geproduceerd van samengeperste houtvezels. Er is een elektrische ontsteker die maakt de verbranding van pellets mogelijk. Externe luchttoevoer zorgt voor zuurstof voor de vlam. Zodoende komt er warmte tot stand die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel-CV?

De standaard pelletkachel monteert met in de woonkamer. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. Dit kan door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige kachels worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie voor de CV-ketel. Deze installatie werkt op biomassa, en heeft dus geen gas nodig. Doorgaans zijn dit houtpellets of blokken. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van je CV.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De pelletkachel-terugverdientijd is zeer wisselend. Dit wordt berekend aan de hand van het vermogen, de prijzen, en welk type je koopt. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 5 en 8 jaar. Na deze jaren kunt u fors besparen op de stookkosten en dient u rekening te houden met de prijs van de houtpellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Meer en meer woningeigenaren neigen naar een exclusieve inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. Er zijn kachel showrooms in Witharen waar consultants u alle verschillende systemen kunnen tonen. Handig, want u kunt hier vaak gewoon een model bestellen of een voorradig model kopen. Desondanks, prijzen in april 2024 zijn erg wisselend. Het vergelijken van monteurs is dan ook wel zo verstandig.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Er is veel discussie of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De maandelijkse kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. soort installatie en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Witharen

Een andere goede optie is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Het systeem wordt gebruikt voor het CV systeem en tapwater voor douche en keuken. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. Het is een milieuvriendelijke en relatief goedkope oplossing: lagere CO-2 belasting, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Voordelig, plantenresten, takken of houtblokken zijn goedkoop vergeleken met gas
 • Een duurzame keuze
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Royale subsidies, tot wel €600 per installatie.

pelletkachel installateurs in witharen


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Graag horen wij naar wie specificaties en mogelijke offerte toegezonden mag worden. Veel specialisten doen werkzaamheden in een bepaalde regio.

 2. Verstel details over uw huis

  In de volgende stap ziet u relevante vragen ten aanzien van je woonobject. Denk aan de grootte van de woning wat er aan isolatie is gedaan, aantal zonnepanelen, en de samenstelling huishouden. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Gebaseerd op de data kan de installateur een berekening maken van het vermogen van de ketel.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Een kachel als designstuk, of juist een model dat uw CV-ketel helemaal vervangt? En wat wil je maximaal uitgeven? Ook factoren als kleur / design en de afmetingen maken deel uit van de beslissing.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van populaire aanbieders en ga voor een professionele installateur in Witharen. Check de ervaringen van anderen en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel in het huis plaatsen. Bekijk goed of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Kies ook voor een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Test het systeem zorgvuldig. Functioneert de installatie niet goed? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Witharen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Witharen?

In de huidige situatie zijn er verschillende subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. Je vindt meer dan 1.900 pelletketel / pelletkachel modellen die vallen onder deze regeling. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is wordt gecalculeerd door het vermogen (KW) van de installatie. Deze royale bonus maakt het geheel natuurlijk niet misselijk. Het bedrag dat hiervoor gereserveerd is ligt tussen de €550 en €1150. Je kunt denken aan:

 • Alba Aria (Pasian), vermogen 14,7 [KW], €735 subsidie.
 • Italia D12 (Mondena Italia), vermogen 12 [KW], €600 subsidie.
 • MCZ STAR AIR 2.0 (MCZ), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor de consument die echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Witharen. Welke maatregelen moet ik treffen met het oog op energieneutraal leven? Hieronder geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 7738.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Zeker bestaande huizen kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. De installatie haalt warmte uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijke oplossing die de energie van de zon gebruikt en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!