Pelletkachel kopen Giethmen

Vergelijk installateurs pelletketels Giethmen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Giethmen kopen is bij uitstek geschikt om je huis op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Je stookt geen gas, maar houtpellets. Dit zijn feitelijk geperste houtkorrels. We onderscheiden velerlei modellen kachels, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. Met behulp van onze tool check je accurate adviezen die helpen bij het maken van een goede keuze. Eigenlijk zijn er 3 type installaties:

  kachel installateur 8147

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en zorgt voor warm water. Let op: soms wordt het een pelletketel genoemd.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dat berekent men a.d.h.v. verschillende variabelen. Je kunt denken aan: jouw type huis, wat het doel is, en de maximum prijs. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieOverijssel
GemeenteOmmen
Postcode8147
Netnummer0529 (+31529)
Gasverbruik M31660 M3
Stroomverbruik kWh3270 kWh
Gemiddelde energierekening€182,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update juli 2024)

Bent u op zoek naar een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Giethmen zeer interessant. Bijvoorbeeld de RONDO³ 6.5 van het merk CADEL SRLMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een duurzame en groene keuze om rendabel warmte en sfeer te creëren in de woonkamer. Gemakkelijk te plaatsen, het bespaart geld, en er zijn interessante subsidies, tot wel €600
 • Warmte en comfort voor lagere prijzen
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Een zeer hoog rendement
 • ingebouwde pelletvoorraad
 • Schonere lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. De kachel in de woonkamer gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddeld huis in de gemeente Ommengebruikt 3270 kWh stroom en stookt 3270 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energienota van €182,00 in juli 2024. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Giethmen vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Het gaat om kleine houtsnippers, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). Het elektrisch ontstekingspatroon maakt de verbranding van pellets mogelijk. Externe luchttoevoer voorziet de vlam van zuurstof. Er wordt warmte gevormd die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt is effectief voor 1 ruimte. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. De verwarming loopt door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige kachels worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie voor de gasketel. Zo’n apparaat maakt gebruik van biomassa, en heeft dus geen gas nodig. Doorgaans zijn dit houtpellets of blokken. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De warmte die de ketel aanmaakt wordt direct toegepast op het leidingwater van uw CV.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De terugverdientijd van de pelletkachel is erg variabel. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van verbruik, de prijzen en het model. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 4 en 8 jaar. Daarna gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en resteren alleen nog de inkoopprijs van pellets en maandelijkse afschrijving.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Aanzienlijk veel woningeigenaren kiezen voor een luxe inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. Ga eens langs bij kachel showrooms in Giethmen waar experts u kunnen adviseren over de producten. Prima service, en u kunt gemakkelijk een bestelling plaatsen of een showroommodel in de aanbieding kopen. Let op: prijzen van juli 2024 zijn nogal variabel. Installateurs vergelijken is daardoor wel zo verstandig.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. De mening lopen uiteen of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. De maandelijkse kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door type kachel en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Giethmen

Een efficiënte en is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Het systeem kan benut worden voor de CV installatie en warm tapwater. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. Wij omschrijven dit als een milieuvriendelijke en kostenbesparende installatie: minder CO-2 belasting, en het huis kan van het gas af.
 • Geld besparend, houtpellets of blokken zijn relatief goedkoop
 • Schone verbranding door de hoge temperaturen
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Hoge subsidies tot wel €850 per product.

pelletkachel installateurs in giethmen


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Zo is het duidelijk naar wie de details en mogelijke offerte verstuurd kan worden. Veel bedrijven doen werkzaamheden in hun eigen streek.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  In stap 2 treft u wat vragen aangaande het huis. Voorbeelden zijn de categorie van uw huis, de staat van de isolatie, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en aantal huisgenoten. Zorg dat u alles goed invult, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Middels uw data kan de installateur ook iets zeggen over hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of meer een oplossing die uw CV-ketel helemaal vervangt? En hoeveel geld heb je precies gereserveerd? Ook randvoorwaarden als uitstraling en de maatvoering zijn beslissend.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van lokale en regionale leveranciers en kies een goede installateur in Giethmen. Vraag om reviews en diploma’s (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel thuis plaatsen. Ga na of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Ga voor een groot buffervat voor voldoende warm water. Na plaatsing moet het systeem getest worden. Is iets niet in orde? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Giethmen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Giethmen?

In de huidige situatie zijn er verschillende subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). Het aanbod omslaat duizenden pelletkachel en pelletketel producten waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het totale vermogen (KW) van de installatie. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel logischerwijs niet mis. Het subsidiebedrag dat toe te passen is varieert tussen de €450 en €1250. Je kunt denken aan:

 • Paro RAO Multiair (Rika), vermogen 8,2 [KW], €500 subsidie.
 • Ecofire Christina 7 (Palazzetti Lelio), vermogen 7 [KW], €500 subsidie.
 • a7 globe glass (Moretti Design), vermogen 7 [KW], €500 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er bestaan allerlei alternatieven voor diegene die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Giethmen. Wat moet ik precies doen als ik helemaal van het gas af wil? Op Pelletkachelrevolutie.nl geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 8147.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Zeker bestaande huizen zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie benut de energie uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een innovatieve systeem dat zonlicht omzet in warmte om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!