Pelletkachel kopen Stegeren

Vergelijk installateurs pelletketels Stegeren

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Stegeren kopen biedt jou de kans om een huis zonder aardgas te verwarmen. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met unieke korrels van hout. Het betreft geperste houtkorrels gemaakt van restafval. We onderscheiden verschillende modellen en installaties, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. Dankzij deze website check je accurate gegevens die helpen bij het vergelijkingsproces van deze modellen. Je kunt kiezen uit drie soorten installaties:

  kachel installateur 7737

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en regelt warm tapwater. Installateurs hebben het vaak over pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dat berekent men a.d.h.v. allerlei onderdelen. Bijvoorbeeld: jouw soort huis, hoe je de kachel gaat gebruiken, en wat je maximaal wilt uitgeven. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieOverijssel
GemeenteOmmen
Postcode7737
Netnummer0529 (+31529)
Gasverbruik M31660 M3
Stroomverbruik kWh3270 kWh
Gemiddelde energierekening€182,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update juli 2024)

Zoek jij een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Stegeren zeker een goede optie. Je kunt kiezen voor de BM 100 / ESP 12 van het merk Esperia Technology S.R.LMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een duurzame en groene keuze om zowel warmte als sfeer in de huiskamer te halen. Het systeem is eenvoudig te bedienen, het bespaart geld, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €950
 • Warmte en comfort, altijd met een interessant kostenplaatje
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Een zeer hoog rendement
 • temperatuurregeling kan automatisch worden geregeld
 • Schonere lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. De (ingebouwde) kachel verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Ommengebruikt 3270 kWh stroom en 3270 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energierekening van €182,00 in juli 2024. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Stegeren vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Dit zijn samengeperste houtkorrels, afkomstig van resthout. Het elektrische ontstekingsmechanisme zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Lucht uit de kamer of van buiten zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Zo wordt warmte gegenereerd die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. Dit wordt gerealiseerd door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige cv-pelletkachels worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut i.v.m een HR ketel. Zo’n installatie werkt op basis van biomassa, en heeft dus geen gas nodig. Doorgaans zijn dit houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De gewonnen warmte wordt effectief overgebracht op het leidingwater van de centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel wissel sterk. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van het vermogen, de prijzen, en welk type je koopt. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 4 en 6 jaar. Hierna begint het besparen pas echt en heeft u alleen nog de inkoop van houtpellets en maandelijkse afschrijving.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Meer en meer bewoners preferereneen luxe inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. Ga eens langs bij kachel showrooms in Stegeren waar consultants u alles over de producten kunnen vertellen. Zo maakt u het visueel, en kunt u meteen bestellen of een pelletkachel op voorraad kopen. Echter, prijzen in juli 2024 zijn nogal variabel. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is dus zeker zinvol.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. Het moet nog onderzocht worden of dit goed voor het milieu is. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van soort installatie en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Stegeren

Een innovatieve en populaire optie is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op biomassa als houtsnippers/blokken. De ketel draagt zorg voor een verwarming toepassing en tapwater voor douche en keuken. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. Dit segment is een bewuste en relatief goedkope oplossing: minder vuile uitstoot, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Bezuinigen, houtsnippers en pellets zijnveel betaalbaarder dan gas
 • Een duurzame keuze
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €1200 per product.

pelletkachel installateurs in stegeren


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Zo weten we naar wie de informatie en mogelijke offerte verstuurd moet worden. Veel adviseurs zijn werkzaam in een expliciet gebied.

 2. Omschrijf uw woning

  Hierna zie je verschillende vragen met betrekking tot uw huis. Denk aan het type huis, wat er aan isolatie is gedaan, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en gezinsgrootte. Zorg dat u alles goed invult, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Middels de verstrekte info maakt de installateur een grove inschatting van het vermogen van de ketel.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een kachel als designstuk, of liever een systeem dat de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En wat wilt u maximaal betalen? Ook factoren als en soort kachel en gewenste afmeting zijn beslissend.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke specialisten en maak een keuze voor een goede installateur in Stegeren. Check de ervaringen van anderen en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel thuis monteren. Check naderhand of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Bestel tevens een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Is er sprake van een defect? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Stegeren


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Stegeren?

Tegenwoordig zijn er veel verschillende subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Je vindt honderden pelletketel en pelletkachel producten die zijn goedgekeurd door de overheid. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het totale vermogen (KW) van het model. Deze royale bonus maakt het geheel onmiskenbaar zeer belangrijk. Het exacte bedrag dat je terug kunt krijgen schommelt tussen de €650 en €1250. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • Ecofire Noah 12 Idro (Palazzetti Lelio), vermogen 12 [KW], €1400 subsidie.
 • Inserto D12 (Mondena Italia), vermogen 12 [KW], €600 subsidie.
 • MCZ SAGAR (MCZ), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor diegene die gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Stegeren. Wat zijn de mogelijkheden om een woning compleet duurzaam te maken? In de paragraaf hierna hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 7737.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Zeker bestaande huizen gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem profiteert van warmte uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een duurzaam systeem dat de zon gebruikt voor energie om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!