Pelletkachel kopen Arriën

Vergelijk installateurs pelletketels Arriën

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Arriën kopen opent nieuwe deuren om een woning duurzaam te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je houten pelletkorrels. Het betreft geperste houtkorrels. We onderscheiden velerlei soorten kachels, met elk hun voordelen en nadelen. Via pelletkachelrevolutie.nl bekijk jij toepasbare toelichtingen die een bijdrage leveren aan het kiezen van een goede kachel + monteur. Eigenlijk zijn er 3 soorten installaties:

  kachel installateur 7735

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en zorgt voor warm water. We bedoelen er hetzelfde mee als een pelletketel.
Welke kachel past bij jouw woning? Dat wordt bepaald door verschillende randvoorwaarden. Denk aan: type huis, het stoomniveau, en het budget. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieOverijssel
GemeenteOmmen
Postcode7735
Netnummer0529 (+31529)
Gasverbruik M31660 M3
Stroomverbruik kWh3270 kWh
Gemiddelde energierekening€182,00

Een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Behoefte aan een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Arriën geen gek idee. Een voorbeeld is de Sirmione 9 van het merk CS-ThermosOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een zuinige en duurzame manier om zowel warmte als sfeer in de huiskamer te halen. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, het is relatief goedkoop, en u heeft recht op subsidies tot wel €1000
 • Genieten van sfeer en warmte met een laag kostenplaatje
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • Automatische pellet invoer waardoor lang gestookt kan worden
 • Altijd een optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. Dat is handig! De kachel gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddeld huis in de gemeente Ommengebruikt 3270 kWh stroom plus 3270 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde maandelijkse energienota van €182,00 in mei 2024. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Arriën vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Het gaat om kleine houtsnippers, afkomstig van resthout. Een elektrische eenheid stelt het verbrandingsproces in werking. Verse lucht van binnen of buiten zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Zodoende komt er warmte tot stand die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een CV-pelletkachel?

De standaard pelletkachel maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. De verwarming loopt via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige apparaten worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (radiatoren/vloerverwarming).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief voor een HR ketel. Zo’n ketel gebruikt als brandstof biomassa, waardoor er geen gas bij komt kijken. Doorgaans zijn dit houtpellets, houtsnippers of houtblokken. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De warmte die de ketel aanmaakt wordt direct toegepast op het leidingwater van jouw CV-installatie.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel verschilt enorm. Het is afhankelijk van variabelen als de warmtevraag, prijzen en het merk kachel. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 4 en 9 jaar. Zodra deze periode is verstreken geniet u van relatief lage stookkosten en resteren alleen nog de stookkosten van pellets en maandelijkse afschrijving.

Een kachel kopen in een showroom?

Flink wat huizenbezitters overwegen een efficiënte inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. Bezoek eens kachel showrooms in Arriën waar adviseurs u alles over de producten kunnen vertellen. Prima service, en u kunt een bestelling doornemen of aanbiedingen van showmodellen kopen. De prijzen van mei 2024 kunnen sterk fluctueren. Het vergelijken van monteurs is daarom een wijs besluit.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. De mening lopen uiteen of dit groen en duurzaam is. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel worden gevormd door soort installatie en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Arriën

Een efficiënte en goede optie is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op houtpellets of blokken. De pelletketel kan benut worden voor het verwarmingssysteem en het warme water in huis. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Dit segment is een duurzame en relatief goedkope installatie: minder CO-2 uitstoot, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Besparend, snippers, blokken of pellets van hout zijn goedkoper dan gas
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • Je woning van het gas af
 • Hoge subsidies tot wel €1250 per ketel.

pelletkachel installateurs in arrien


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Zo is het duidelijk naar wie specificaties en mogelijke offerte aangeleverd moet worden. Veel bedrijven zijn werkzaam in een expliciet gebied.

 2. Verstel details over uw huis

  Hier volgen verschillende vragen omtrent uw woning. Bijvoorbeeld het soort huis, welke isolatie er is aangebracht, het aantal zonnepanelen, en de grootte van het huishouden. Het correct invullen van de info is belangrijk, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Na aanleiding van je info kan de installateur een zinnige raming maken van het vermogen van de ketel.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een mooie kachel in de kamer, of een product die voorziet in de volledige warmtevraag? En wat mag het kosten? Ook variabelen als kleur / design en de beschikbare maten hebben invloed.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse aanbieders en ga aan de slag met een professionele installateur in Arriën. Vraag om ervaringen van anderen en diploma’s (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel in de woning installeren. Bekijk goed of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Kies ook voor een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Neem de gehele installatie goed door. Functioneert de installatie niet goed? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Arriën


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Arriën?

Momenteel bestaan er allerlei regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Je vindt honderden pelletkachel of pelletketel modellen die op de lijst staan. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie hangt af van het vermogen in KW van het modellen. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is uiteraard aanlokkelijk. De totale subsidie dat men hiervoor opzij gezet heeft wisselt tussen €650 en €1400. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • Ecofire Ginger idro 12 (Palazzetti Lelio), vermogen 12 [KW], €1400 subsidie.
 • Doge D10 (Mondena Italia), vermogen 10,3 [KW], €515 subsidie.
 • MCZ EGO AIR 2.0 (MCZ), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor de bewoner die gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Arriën. Welke maatregelen moet ik treffen om mijn woning energieneutraal te maken? Op Pelletkachelrevolutie.nl hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 7735.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Vooral oudere huizen halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. De installatie gebruikt energie uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een systeem dat slim gebruik maakt van de zon en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!