Pelletkachel kopen Vinkenbuurt

Vergelijk installateurs pelletketels Vinkenbuurt

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Vinkenbuurt kopen biedt jou de kans om je woning zonder aardgas te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je unieke korrels van hout. Eigenlijk zijn dit houtkorrels van geperst, zuiver hout. Je vindt verscheidene installaties, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Dankzij onze tool ontdek je handige toelichtingen die een bijdrage leveren aan het kiezen van een goede kachel + monteur. In de praktijk hebben we het over 3 installaties:

  kachel installateur 7739

 1. Pelletkachel: designs verwarming, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en zorgt tevens voor warm tapwater. We bedoelen er hetzelfde mee als een pelletketel.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dat is afhankelijk van allerlei factoren. Onder andere: type huis, het doel, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieOverijssel
GemeenteOmmen
Postcode7739
Netnummer0523 (+31523)
Gasverbruik M31660 M3
Stroomverbruik kWh3270 kWh
Gemiddelde energierekening€182,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update juli 2024)

Op zoek naar eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Vinkenbuurt geen gek idee. Dat kan zijn de Marlene Pellet Hydro van het merk Sergio LeoniOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een duurzame en groene keuze om bijvoorbeeld de woonkamer te verwarmen. Het is gemakkelijk te bedienen, het bespaart geld, en er zijn interessante subsidies, tot wel €950
 • Ervaar het gemak en de sfeer, ook voor de kleine portemonnee
 • Kiezen voor een milieuvriendelijke oplossing
 • Relatief weinig onderhoud
 • automatische ontsteking en modulerende werking
 • Altijd een optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. De kachel die vaak in de woonkamer staat gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Ommengebruikt 3270 kWh stroom en nog eens 3270 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energienota van €182,00 in juli 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Vinkenbuurt vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, geproduceerd van samengeperste houtvezels. Het elektrische ontstekingsmechanisme maakt dat pellets worden verbrand. Lucht uit de kamer of van buiten zorgt voor zuurstof voor de vlam. Zo wordt warmte gegenereerd die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een CV-pelletkachel?

De meest gangbare pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. Dit is mogelijk via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige kachels kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (vloerverwarming/radiatoren).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers voor een CV-ketel. Deze ketel werkt op basis van biomassa, waardoor er geen gas bij komt kijken. Doorgaans zijn dit houtblokken of ander organisch materiaal. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De warmte die de ketel aanmaakt wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van uw centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel verschilt enorm. Het is afhankelijk van variabelen als gebruik, de prijzen, en welk type je koopt. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 6 en 9 jaar. Hierna geniet u van relatief lage stookkosten en dient u rekening te houden met de stookkosten van pellets en onderhoud + afschrijvingen.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Een groot deel van de woningeigenaren preferereneen exclusieve inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. Er zijn kachel showrooms in Vinkenbuurt waar installateurs u alles over de producten kunnen vertellen. Handig, want u kunt hier vaak een bestelling doorgeven of een voorradig model kopen. Desondanks, prijzen in juli 2024 wisselen sterk. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is daardoor een wijs besluit.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. Het moet nog onderzocht worden of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. De dagelijkse kosten van een pelletkachel worden gevormd door merk/type kachel en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Vinkenbuurt

Een alternatieve goede optie is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op snippers, blokken of pellets van hout. Deze installatie is geschikt voor een CV toepassing en het warme water in huis. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. We hebben het over een duurzame en prijstechnisch interessante optie: lagere uitstoot van CO-2, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Betaalbaar, houtpellets of ander organisch afval zijn relatief goedkoop
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Royale subsidies, tot wel €600 per kachel.

pelletkachel installateurs in vinkenbuurt


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Op die manier weten wij naar wie de details en speciaal ook de offerte toegezonden kan worden. De meeste adviseurs zijn werkzaam in een eigen regio.

 2. Beschrijf de woning

  Hierna zie je relevante vragen die gaan over je woonobject. Denk aan het soort huis, welke isolatie er is aangebracht, andere duurzame verwarmingsbronnen, en het aantal bewoners. Vul alles zo goed mogelijk in, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Met behulp van de ingevulde gegevens kan de installateur een berekening maken van het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Een kachel als designstuk, of meer een systeem dat in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En wat wil je maximaal uitgeven? Ook onderdelen als de kleur en de grootte maken deel uit van de beslissing.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke bedrijven en ga aan de slag met een uitstekende installateur in Vinkenbuurt. Vraag naar reviews en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel in het huis plaatsen. Ga na of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Bestel tevens een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Is er sprake van een defect? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Vinkenbuurt


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Vinkenbuurt?

Recent kun je gebruik maken van verscheidene subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). Er zijn meer dan 1.750 pelletkachel of pelletketel modellen waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is wordt gecalculeerd door het totale vermogen (KW) van het systeem. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel ontegenzeggelijk verleidelijk. Het exacte subsidiebedrag dat men hiervoor opzij gezet heeft vinden we terug tussen de €850 en €1300. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • Flora Aria (Pasian), vermogen 10,2 [KW], €510 subsidie.
 • Maiolica D12 (Mondena Italia), vermogen 12 [KW], €600 subsidie.
 • MCZ SUITE AIR 2.0 (MCZ), vermogen 10,1 [KW], €505 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor de consument die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Vinkenbuurt. Welke stappen moet ik ondernemen als ik streef naar nul op de meter? Op Pelletkachelrevolutie.nl hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 7739.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Vooral oudere huizen kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Uiteraard voor de eigen energievraag, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat onttrekt warmte uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een systeem dat gebruik maakt van energie van de zon en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!