Pelletkachel kopen Oudenhoorn

Vergelijk installateurs pelletketels Oudenhoorn

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Oudenhoorn kopen stelt je in de gelegenheid om de woning op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. Je stookt geen gas, maar unieke korrels van hout. Het betreft machinaal geperste korrels van zaagsel. Je vindt diverse installaties, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Met behulp van onze website ontdek je handige adviezen die van dienst kunnen zijn bij het laten plaatsen van een pelletkachel. In de praktijk hebben we het over 3 type modellen:

  kachel installateur 3227

 1. Pelletkachel: designs verwarming, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en zorgt voor warm water. Ook wel bekend als een pelletketel.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dat wordt bepaald door allerlei onderdelen. Belangrijk zijn: type huis, het stoomniveau, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieZuid-Holland
GemeenteNissewaard
Postcode3227
Netnummer0181 (+31181)
Gasverbruik M31070 M3
Stroomverbruik kWh3060 kWh
Gemiddelde energierekening€138,00

Een pelletkachel laten installeren (Update juni 2024)

Vraag naar een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Oudenhoorn wellicht iets voor jou. Je kunt kiezen voor de Air 8 van het merk Termal int.Of natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een “groene” en bewuste mogelijkheid om de huiskamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Het systeem is eenvoudig te bedienen, schoner dan de houtkachel, en er zijn interessante subsidies, tot wel €950
 • Warmte en comfort voor een lage prijs
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Relatief weinig onderhoud
 • temperatuurregeling kan automatisch worden geregeld
 • Relatief weinig as
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. De kachel in de huiskamer gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Nissewaardverbruikt 3060 kWh stroom en stookt 3060 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde maandelijkse energierekening van €138,00 in juni 2024. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Oudenhoorn vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Dit zijn kleine houten korrels, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Een elektrisch ontstekingspatroon zorgt dat de pellets branden. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer zorgt voor zuurstof bij de vlam. Via dit proces ontstaat er warmte die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

Een normale pelletkachel maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. Dit is mogelijk door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige pelletkachels kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (radiatoren/vloerverwarming).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief i.v.m een HR ketel. Zo’n installatie maakt gebruik van biomassa, en geen aardgas. In de basis zijn dat snippers, blokken of pellets van hout. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt afgegeven op het leidingwater van uw CV-installatie.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt is tamelijk flexibel. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van warmtevraag, prijzen en welk type je koopt. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 3 en 6 jaar. Hierna kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en heeft u alleen nog de prijs van de houtpellets en eventueel onderhoud.

Een kachel kopen in een showroom?

Aanzienlijk veel huizenbezitters overwegen een doelmatige inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. Bezoek eens kachel showrooms in Oudenhoorn waar experts u de mogelijke opties kunnen showen. Zo kan u de kachels zien, en bovendien meteen bestellen of een voorradig model kopen. Desondanks, prijzen in juni 2024 zijn erg wisselend. Aanbieders en monteurs vergelijken is om deze reden geen gek idee.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. Het is niet helemaal duidelijk of het milieu wel voldoende ontlast wordt. De wekelijkse kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van categorie kachel en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Oudenhoorn

Een andere populaire optie is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op houtpellets of blokken. Dit model is geschikt voor verwarming van de woning en tapwater voor douche en keuken. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. Dit segment is een groene en kostenbesparende optie: minder uitstoot van CO-2, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Goedkope keuze, houtblokken of ander organisch materiaal zijn relatief goedkoop
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Gemiddelde subsidie van €850 per model.

pelletkachel installateurs in oudenhoorn


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Zo is het duidelijk naar wie de details en misschien de offerte verzonden kan worden. De meeste uitvoerders zijn actief in een eigen regio.

 2. Omschrijf uw woning

  Hierna zie je speciale vragen met betrekking tot het woonobject. Belangrijk zijn het type woning, de isolatiewaarden, de aanwezigheid van zonnepanelen, en aantal huisgenoten. Zorg dat u alles goed invult, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Na aanleiding van je ingevulde data kan de installateur ongeveer een inschatting maken van hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Specificeer uw wensen

  Een mooie kachel in de kamer, of zelfs een model dat er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook aspecten als en soort kachel en de beschikbare maten spelen een rol.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke specialisten en maak een keuze voor een uitstekende installateur in Oudenhoorn. Check de beoordelingen en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel thuis installeren. Bekijk kritisch of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Ga voor een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). Probeer verschillende functies uit. Zijn er problemen? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Oudenhoorn


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Oudenhoorn?

Tegenwoordig zijn er meerdere regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). We hebben het over meer dan 1.900 pelletkachel en pelletketel systemen waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het totale vermogen (KW) van het systeem. Deze royale bonus maakt het geheel onmiskenbaar aantrekkelijk. De tegemoetkoming dat toe te passen is vinden we terug tussen €650 en €1200. Je kunt denken aan:

 • Blade H 18 (EdilKamin), vermogen 18,7 [KW], €1400 subsidie.
 • LP up 9, Pad-K (CMG), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • SCIROCCO IDRO 35 (Dielle SRL), vermogen 33 [KW], €1650 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor de bewoner die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Oudenhoorn. Wat moet ik precies doen richting een energieneutrale woning? Hierna hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 3227.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Woning die gebouwd zijn 1990 kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem gebruikt warmte uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een duurzame oplossing die gebruik maakt van energie van de zon en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!