Pelletkachel kopen Geervliet

Vergelijk installateurs pelletketels Geervliet

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Geervliet kopen biedt jou de kans om de woning op een energiezuinige manier te verwarmen. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk speciale pellets van hout. Het betreft machinaal geperste korrels van zaagsel. Tegenwoordig kun je kiezen uit velerlei modellen en installaties, ieder met hun eigen pluspunten. Met behulp van de pelletkachel-vergelijker ontdek jij actuele aanbevelingen die van dienst kunnen zijn bij het aankopen van een installatie. In de praktijk hebben we het over drie soorten installaties:

  kachel installateur 3211

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en zorgt voor warm water. Vaak noemen we dit een pelletketel.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dat hangt af van specifieke factoren. Bijvoorbeeld: jouw type woning, het stoomniveau, en wat je maximaal wilt uitgeven. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieZuid-Holland
GemeenteNissewaard
Postcode3211
Netnummer0181 (+31181)
Gasverbruik M31070 M3
Stroomverbruik kWh3060 kWh
Gemiddelde energierekening€138,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update juli 2024)

Op zoek naar een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Geervliet een uitstekende optie. Dat kan zijn de FILO LP9 van het merk CAMINETTIOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een toegankelijke en ‘groene’ optie om rendabel warmte en sfeer te creëren in de huiskamer. Het vergt weinig onderhoud, het is relatief goedkoop, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €700
 • Design en warme sfeer voor schappelijke kosten
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Een zeer hoog rendement
 • Systeem kan zelfstandig opereren
 • Door optimale verbranding Co² neutraal en zeer schoon
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. De kachel gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddelde woning in de gemeente Nissewaardverbruikt 3060 kWh stroom plus 3060 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energierekening van €138,00 in juli 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Geervliet vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). Het elektrisch ontstekingspatroon zorgt dat de pellets branden. Externe luchttoevoer bezorgt de nodige zuurstof. Wat volgt is opstijgende warmte die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De reguliere pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dat is een optie via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige kachels kunnen op de CV worden aangesloten (radiatoren/vloerverwarming).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut voor de gasketel. Zo’n ketel gebruikt als brandstof biomassa, en dus geen gas. Hiervoor gebruikt men natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De gegenereerde warmte wordt direct toegepast op het leidingwater van uw centrale verwarmingsinstallatie.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel verschilt enorm. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van het vermogen, de prijzen, en het merk/model. In de praktijk ligt de terugverdientijd tussen de 3 en 6 jaar. Na deze jaren gaat het besparen pas echt beginnen en dient u rekening te houden met de variabele pelletkosten en eventueel onderhoud.

In de showroom een kachel kopen?

Steeds meer mensen gaan voor een rendementvolle inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. Ga eens langs bij kachel showrooms in Geervliet waar installateurs u alles over de producten kunnen vertellen. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook eenvoudig een bestelling doen of een voorradig model kopen. De actuele prijzen van juli 2024 fluctueren enorm. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is dan ook zeer aan te raden.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. Het is niet helemaal duidelijk of het milieu wel voldoende ontlast wordt. De wekelijkse kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. model/merk kachel en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Geervliet

Een effectieve en woning dekkende optie is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt biomassa als houtsnippers/blokken. Het systeem kan gebruikt worden voor het CV systeem en voorziet in warm tapwater. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Dit type kachel is een milieubewuste en besparende oplossing: beperkte CO-2 uitstoot, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Goedkoop, organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval zijn goedkoop vergeleken met gas
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Subsidies tot wel €650 per kachel.

pelletkachel installateurs in geervliet


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Op die manier weten wij naar wie de details en uiteraard de offerte toegezonden kan worden. De meeste adviseurs werken in een specifieke omgeving.

 2. Beschrijf uw huis

  Hierna zie je speciale vragen inzake het woonobject. U kunt denken aan het soort huis, de mate van isolatie, het aantal zonnepanelen, en de grootte van het gezin. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Na aanleiding van uw verstrekte info kan de installateur een berekening maken van het vermogen van de ketel.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een kachel die in het oog springt, of een systeem dat een vervanger is van de CV-ketel? En wat mag het kosten? Ook variabelen als het gewenste model en de grootte doen er toe.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van populaire bedrijven en kies voor een betrouwbare installateur in Geervliet. Vraag naar ervaringen van anderen en diploma’s (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  De monteur komt de pelletkachel of ketel in de woning plaatsen. Achterhaal of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Kies ook voor een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. Na plaatsing moet het systeem getest worden. Iets niet in de haak? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Geervliet


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Geervliet?

Tegenwoordig zijn er verschillende regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Je kan kiezen uit honderden pelletkachel of pelletketel systemen die vallen onder deze regeling. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het vermogen (KW) van de installatie. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel uiteraard niet misselijk. Het bedrag dat hiervoor gereserveerd is loopt uiteen tussen €650 en €1250. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • Cherie UP H (EdilKamin), vermogen 16,2 [KW], €1400 subsidie.
 • LP up 9, Ile (CMG), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • IDRO SMART 14 ACS (Dielle SRL), vermogen 20 [KW], €1400 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er zijn meerdere opties voor de bewoner die de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Geervliet. Welke stappen moet ik ondernemen met het oog op energieneutraal leven? Hierna geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 3211.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Ouder woningen (van voor 2000) hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Uiteraard voor de eigen energievraag, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem onttrekt warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een duurzaam product dat gebruik maakt van energie van de zon en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!