Pelletkachel kopen Simonshaven

Vergelijk installateurs pelletketels Simonshaven

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Simonshaven kopen is bij uitstek geschikt om woningen duurzaam te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je houtpellets. Dit zijn kleine staafjes uit geperst houtafval. Tegenwoordig kun je kiezen uit tal van installaties, met unieke specificaties en voordelen. D.m.v. onze tool lees je waardevolle informatie die helpen bij het laten plaatsen van een pelletkachel. Er zijn grofweg 3 type modellen:

  kachel installateur 3212

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. We spreken ook van een pelletketel.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dat ligt aan allerlei onderdelen. Belangrijk zijn: jouw soort woning, het doel van de kachel, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieZuid-Holland
GemeenteNissewaard
Postcode3212
Netnummer0181 (+31181)
Gasverbruik M31070 M3
Stroomverbruik kWh3060 kWh
Gemiddelde energierekening€138,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Vraag naar eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Simonshaven iets om te overwegen. Dat kan zijn de PHILO COMFORT AIR POWER van het merk MCZEen andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een duurzame en groene keuze om bijvoorbeeld de huiskamer te verwarmen. Eenvoudig te installeren, het is zeker niet duur, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €700
 • Innovatieve verwarmingsoplossing, altijd met een interessant kostenplaatje
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Eenvoudig te bedienen
 • Systeem kan zelfstandig opereren
 • Door optimale verbranding Co² neutraal en zeer schoon
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. De kachel in de huiskamer verwarmt het water in de CV-leidingen. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddelde woning in de gemeente Nissewaardverbruikt 3060 kWh stroom en 3060 m3 gas wat uitdraait in een gemiddelde energierekening van €138,00 in mei 2024. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Simonshaven vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Dit zijn langwerpige korrels van hout, gemaakt van droog resthout. Er is een elektrische ontsteker die zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Verse lucht van binnen of buiten bezorgt de nodige zuurstof. Via dit proces ontstaat er warmte die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

De reeds besproken pelletkachel verwarmt slechts één ruimte. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dit is mogelijk door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige kachels worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (radiatoren/vloerverwarming).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger voor de HR ketel. Zo’n apparaat maakt gebruik van biomassa, en heeft dus geen gas nodig. Hiervoor gebruikt men houtpellets of blokken. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van uw CV.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De pelletkachel-terugverdientijd is tamelijk flexibel. Er spelen zaken een rol zoals; het vermogen, de prijzen, en het model. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 2 en 7 jaar. Daarna kunt u fors besparen op de stookkosten en heeft u nog te maken met de kosten van de pellets en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Flink wat Nederlanders gaan voor een luxe inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Simonshaven waar consultants u alles over de producten kunnen vertellen. Doorgaans kunt u hier direct een bestelling plaatsen of showroommodellen met korting kopen. De huidige prijzen (mei 2024) zijn ontzettend divers. Het vergelijken van monteurs is vanzelfsprekend geen gek idee.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. Het moet nog onderzocht worden of dit gezond en milieuvriendelijk is. De kosten van een pelletkachel komen tot stand door soort kachel en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Simonshaven

Een andere populaire optie is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Het systeem draagt zorg voor de CV installatie en tapwater voor douche en keuken. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. Dit type kachel is een milieuvriendelijke en voordelige beslissing: minder uitstoot van CO-2, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Betaalbaar, houtblokken of ander organisch materiaal zijn goedkoop vergeleken met gas
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €1000 per kachel.

pelletkachel installateurs in simonshaven


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Op die manier weten wij naar welk adres details en uiteraard de offerte verzonden zal worden. De meeste bedrijven plaatsen kachels in een expliciet gebied.

 2. Beschrijf uw huis

  Hier volgen verschillende vragen m.b.t. je woonobject. Belangrijk zijn de categorie van uw huis, de mate van isolatie, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en gezinsgrootte. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Gebaseerd op de info kan de installateur ongeveer een inschatting maken van het minimale vermogen van de kachel.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of zelfs een model dat er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En wat wilt u maximaal betalen? Ook variabelen als ambiance en de maatvoering doen er toe.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van populaire experts en ga aan de slag met een erkende installateur in Simonshaven. Check de ervaringen van anderen en certificaten (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel in het huis installeren. Bekijk goed of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Plaats zeker ook een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. Controleer of alles werkt. Ontstaan er problemen? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Simonshaven


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Simonshaven?

Tegenwoordig zijn er allerlei regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Er bestaan meer dan 1.800 pelletketel & pelletkachel modellen waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie hangt af van het totale vermogen (KW) van de installatie. Deze royale bonus maakt het geheel overduidelijk extra interessant. De totale subsidie waar je recht op hebt is uiteenlopend tussen €400 en €1300. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • Vyda H 22 (EdilKamin), vermogen 22,5 [KW], €1400 subsidie.
 • LP up 9, Linea Glass (CMG), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • IDRO SMART 18 ACS (Dielle SRL), vermogen 20 [KW], €1400 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor de consument die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Simonshaven. De vraag is; wat kan ik doen met het oog op energieneutraal leven? Op deze pagina geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 3212.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Bestaande bouw (van 2005 en ouder) halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Uiteraard voor de eigen energievraag, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. De installatie maakt slim gebruik van energie uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een oplossing die de energie van de zon gebruikt en in huis warm water (in keuken en badkamer) verzorgd.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!